printlogo


کد خبر: 272022تاریخ: 1402/8/25 00:00
تهرانی‌ها برای هشتمین روز متوالی هوای آلوده تنفس کردند
افزایش مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی

کیفیت هوای تهران دیروز نارنجی شد تا پس از یک هفته متوالی، شرایط هوا برای گروه‌های حساس همچنان ناسالم اعلام شود. طبق توصیه کارشناسان، بیماران قلبی و عروقی، کودکان و زنان باردار در شرایط ناسالم هوا باید از تردد و فعالیت در فضای باز خودداری کرده و حتما ماسک بزنند. بر اساس آخرین اطلاعات از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای تهران دیروز در 10 ایستگاه وضعیت قرمز آلودگی را به ثبت رساند. طبق گفته مدیران مراکز درمانی، با آلوده شدن هوا میزان مراجعه مردم با تنگی نفس و مشکلات ریوی به این مراکز بالا رفته است. رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران می‌گوید: آمار مراجعه کودکان به بیمارستان به دلایل منتسب به آلودگی هوا افزایش پیدا کرده و حملات آسم، تشدید آسم و عفونت‌ها بیشترین دلایل مراجعه کودکان است.
در این باره رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس در ایام تشدید آلودگی هوا، راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست، گفت: هدف از تعطیلی مدارس کاهش مواجهه دانش‌آموزان با آلودگی هوا و همچنین حضور کمتر مردم در خیابان و کاهش در معرض آلاینده‌ها قرار گرفتن است. سمیه رفیعی با اشاره به تعطیلی مدارس در برخی نقاط کشور و فعالیت آنها به صورت غیرحضوری به دلیل تشدید آلودگی هوا تاکید کرد: قطعاً تعطیلی مدارس راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست؛ چه بسا در دوران کرونا نه تنها مدارس، بلکه دانشگاه‌ها و اماکن عمومی نیز تعطیل یا به صورت غیرحضوری دایر بودند اما شاهد بودیم آلودگی هوا کاهش نیافت. 
وی با بیان اینکه «تعطیلی مدارس در ایام تشدید آلودگی هوا، راهکاری برای کاهش آلودگی هوا نیست»، اظهار کرد: در این زمینه حتی برخی مسؤولان و رسانه‌ها مرتکب خطاهایی می‌شوند، در حالی که هدف از تعطیلی مدارس کاهش مواجهه دانش‌آموزان با آلودگی هوا و همچنین کاهش حضور مردم در خیابان و کاهش در معرض آلاینده‌ها قرار گرفتن است. رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس تصریح کرد: این اعلام تعطیلی یک راهکار و مدل برای مدیریت در مواقع وقوع بحران است اما همه راهکارها برای آلودگی هوا، مختص پیش از وقوع بحران است.
* در شرایط آلودگی هوا مواد غذایی ضدالتهاب بخورید
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا گفت: برای حفظ سلامتی در شرایط آلودگی هوا مواد غذایی ضدالتهاب بخورید. احمد اسماعیل‌زاده گفت: آلودگی هوا یکی از معضلاتی است که در فصل سرما با آن مواجه هستیم و تنها راهکار  برای مقابله با عوارض آن روی سلامتی بدن کاهش التهاب و افزایش دفع مواد سمی استنشاق شده در بدن است که با مصرف غذاهای ضدالتهاب و مصرف شیر و لبنیات می‌توانید سلامتی خود را حفظ کنید. 
وی درباره نقش مهم تغذیه برای حفاظت بدن در برابر مضرات آلودگی هوا اظهار داشت: هر سال با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا به دلیل وارونگی هوا مواجه هستیم. در حین تنفس، ذرات معلق سمی هوا  وارد بدن شده و به  سطح ریه‌ها می‌چسبند و به این وسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی‌اکسیدان‌های بدن بویژه آنتی‌اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می‌شوند که به دنبال آن سلول‌های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان بویژه سرطان ریه  افزایش پیدا می‌کند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: لذا دریافت غذا‌ها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند در کنار  دریافت مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های غذایی می‌توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کنند. اسماعیل‌زاده گفت: برای حفظ سلامت ریه‌های‌تان حتما منابع غذایی امگا 3 مصرف کنید، میوه و سبزیجات زرد و نارنجی نیز زیاد استفاده کنید؛ مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، طالبی، موز و انبه اکیدا توصیه می‌شود. اسماعیل‌زاده تاکید کرد: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C مثل پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع  فلفل از جمله  فلفل دلمه‌ای، شلغم، لبو و پیاز و انواع کلم بویژه کلم بروکلی و بنفش را در روزهای آلودگی هوا مصرف کنید. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پیاز و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، بیان کرد: این غذاها حاوی ماده‌ای هستند که به تقویت ریه‌ها و کاهش خلط در ریه کمک می‌کنند. وی افزود: مصرف شیر و لبنیات را فراموش نکنید. مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش می‌دهد.
* تعطیلی مکرر مدارس و دانشگاه‌ها علاج آلودگی هوا نیست
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها یا ادارات و ایجاد محدودیت‌، صرفاً یک اقدام عاجل و اضطراری است و یک اقدام اساسی برای حل مساله آلودگی هوا نیست. داریوش گل‌علیزاده در رابطه با تداوم آلودگی هوا در بسیاری از کلانشهرهای کشور طی چند روز اخیر اظهار داشت: هر سال در نیمه دوم سال که با پدیده قابل انتظار وارونگی دمایی و مساله آلودگی هوا مواجه می‌شویم، طی بخشنامه‌ای، ادارات کل محیط‌ زیست ملزم می‌شوند ضمن مرور تکالیف دستگاه‌های اجرایی در قانون هوای پاک و تقویت هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی، با کنترل منابع انتشار آلاینده‌های هوا در راستای کاهش آلودگی هوا تلاش کنند. 
وی ادامه داد: متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد بودیم که با توجه به ایجاد وارونگی دمایی و بروز آلودگی هوا در اکثر کلانشهرهای کشور، کارگروه‌های شرایط اضطرار آلودگی هوا استان‌ها تشکیل و به استناد دستورالعمل ابلاغی، برخی محدودیت‌ها از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در کلانشهرهای اصفهان، تهران و اهواز در دستور کار قرار گرفت که تداوم این شرایط، خسارت‌های غیرقابل جبرانی به سلامت شهروندان و اقتصاد کشور وارد می‌کند و این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

Page Generated in 0/0128 sec