printlogo


کد خبر: 272031تاریخ: 1402/8/25 00:00
اخبار

میانگین پاسخ استعلام گمرک از دستگاه‌ها 5 روز کاهش یافت
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: میانگین زمان پاسخگویی دستگاه‌های همجوار به استعلام گمرک، از 11 روز به 6 روز کاهش یافته است. سیداحسان خاندوزی همچنین اظهار داشت: تعداد بخشنامه‌های صادره گمرک در سال جاری از 202 بخشنامه به 91 مورد کاهش یافته است و متوسط زمان استعلام از سازمان‌های استاندارد، غذا و دارو و... از 11 روز به 6 روز کاهش یافت. وی گفت: پیش‌بینی‌پذیری تولید و تسهیل کسب و کار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ادامه می‌دهیم. یکی از وعده‌هایی که دولت ارائه کرده پیش‌بینی‌پذیر بودن فضای تولید و کسب و کار برای فعالان اقتصادی است که از نمادهای آن ثبات قوانین و کاهش زمان انجام یک کسب و کار به‌شمار می‌رود. طول کشیدن زمان استعلام گمرکی باعث کندی روند ترخیص کالا،‌ از بین رفتن کالاهای فسادپذیر و افزایش هزینه بازرگانان می‌شود.
***
رشد ۱۵۰ درصدی سرمایه‌گذاری چین در ایران طی سال ۲۰۲۲
مطابق آمارها، سرمایه‌گذاری چین در سال ۲۰۲۲ در ایران رشد ۱۵۰ درصدی داشته که این میزان رشد سرمایه‌گذاری، فراتر از حجم متوسط سرمایه‌گذاری چین در دیگر کشورها است. وزارت اقتصاد در این باره اعلام کرد: در میان ۸ شریک عمده صادراتی ایران، چین در جایگاه نخست و در میان شرکای وارداتی ایران نیز چین در رده اول است که نشان از روابط عمیق و گسترده ایران با این کشور دارد. بر اساس قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، قرار است ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه توسط چین وارد ایران شود که به عقیده کارشناسان ظرفیت ایران برای جذب سرمایه چندین برابر این میزان است. پیاده کردن و عملیاتی شدن پروژه‌های مربوط به توافق ۲۵ ساله ایران و چین، نیازمند مجموعه‌ای از هماهنگی‌ها بین بخش‌های دولتی و خصوصی کشور بود که نخستین گام در مسیر اجرایی شدن آن پس از سفر رئیس‌جمهور به پکن در تیر امسال انجام و کمیسیون مشترک ایران و چین در پکن برگزار شد. دومین گام، با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک و همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت و نیز معاونان برخی وزارتخانه‌های اقتصادی و معاون اقتصادی وزارت امور خارجه برداشته شد و مجموعه دیگری از توافقات روی پروژه‌های مشخص در بین بخش‌های دولتی وزارتخانه‌های متناظر ایران و چین برقرار و درباره جزئیات اجرای پروژه‌ها هم توافق انجام شد. در عین حال، بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده توسط رایزن اقتصادی چین در ایران در سال ۲۰۲۲، سرمایه‌گذاری این کشور در ایران رشد ۱۵۰ درصدی داشته که این میزان از رشد سرمایه‌گذاری، فراتر از حجم متوسط سرمایه‌گذاری چین در دیگر کشورها بوده‌ است. در عین حال، طی سال ۲۰۲۲ همچنین قراردادهای امضا شده میان ۲ کشور در زمینه ساخت پروژه‌های مشترک نیز در مقایسه با سال پیش از آن، ۱۰ برابر رشد داشته است. به نظر می‌رسد منتقدان دولت باید قبل از هر اظهار نظری با مطالعه و جست‌وجو در میان اخبار و آمارهای ارائه شده و آنچه به صورت ویژه در معرض دید عموم است، ابتدا اطلاعات عمومی و آماری خود را درباره مسائل کلانی همچون دیپلماسی اقتصادی و عمومی کشور افزایش دهند تا اظهارنظرها و انتقادات به جای رویکرد صرفا سیاسی، جنبه کارشناسی داشته باشد.
***
ظرف 6 ماه آتی تبادل برق ایران و روسیه انجام می‌شود
وزیر نیرو در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران گفت: صنعت برق کشور درباره مبادله برق، صادرات خدمات فنی مهندسی و کالا برنامه‌های گسترده‌ای دارد. علی‌اکبر محرابیان تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه با حضور میهمان‌های خارجی حاکی از این است که بازار‌های جهانی و بویژه بازار‌های منطقه برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. وی با اشاره به گستردگی تبادل برق با کشور‌های همسایه گفت: تقریبا با تمام کشور‌هایی که با آنها دارای مرز خشکی هستیم تبادل برق صورت می‌گیرد. برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است تا با کشور‌هایی مانند قطر که مرز دریایی داریم نیز تبادل برق داشته باشیم. وزیر نیرو ادامه داد: در حال حاضر از طریق مسیر‌های دریایی در حال مطالعه یک پروژه مشترک با کشور قطر هستیم که امیدواریم هرچه سریع‌تر مرحله مطالعاتی خود را تمام کرده و فاز اجرایی را شروع کنیم. 
محرابیان درباره برقراری شبکه برقی با کشور روسیه، گفت: اقدامات مطالعاتی اتصال شبکه برق ایران به کشور روسیه از طریق ۳ مسیر اعم از گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان انجام شده است. مسیری که از نظر اجرایی آسان‌تر است و نیاز به توسعه شبکه ندارد، مسیر آذربایجان است. خوشبختانه توافق بسیار خوبی با کشور آذربایجان و روسیه انجام شد که منجر به این شد بتوانیم از مسیر آذربایجان هرچه سریع‌تر شبکه‌های برق را وصل کنیم. وی ضمن ابراز امیدواری از آغاز تبادل برق ایران و روسیه طی ۶ ماه آینده، گفت: این طرح بسیار اقتصادی است، زیرا پیک مصرف ایران و روسیه کاملا متفاوت است، یعنی زمان‌هایی که کشور روسیه بیشترین مصرف را دارد ما کمترین مصرف را داریم. 
محرابیان با بیان اینکه با همکاری دولت و مجلس قانون بسیار خوبی به تصویب رسید به نام قانون مانع‌زدایی از صنعت برق که مواد بسیار خوبی از جمله ماده ۳ و ۴ را دارد، گفت: اما اجرای ماده ۱۰ این قانون در طول زمان با افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور همراه می‌شود، به عبارت دیگر یارانه سوخت را به انتهای زنجیره منتقل می‌کند و موجب می‌شود نیروگاه‌هایی که راندمان بالاتری دارند بتوانند دریافتی‌های بیشتری داشته باشند.

Page Generated in 0/0056 sec