printlogo


کد خبر: 272108تاریخ: 1402/8/28 00:00
بذرپاش در دیدار رئیس‌جمهور ترکمنستان: تسهیلات دسترسی همسایگان به آب‌های آزاد را فراهم کرده‌ایم
ایران دروازه آسیای میانه
کشورهای آسیای میانه می‌توانند از طریق اتصال کریدورهای شرق - غرب و شمال - جنوب به آب‌های آزاد دست یابند

گروه اقتصادی: یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم تکمیل کریدورهای مواصلاتی و ایفای نقش فعال‌تر در راه‌گذرهای موجود است. به دلیل تعلل یا کم‌توجهی به این ظرفیت از سال 98 عملا کشورمان از کریدور شرق - غرب کنار گذاشته شد و چین کشورهای شمال ایران را جایگزین مسیر ریلی جاده ابریشم کرد، از سوی دیگر به دلیل نبود نقطه مشترک سیاسی منسجم با روسیه، پرونده کریدور شمال - جنوب هم مسکوت مانده بود. در 2 سال اخیر اما توجه ویژه دولت و وزارت راه و شهرسازی باعث شد عملیات اجرایی خط آهن رشت - آستارا شروع شود و از سوی دیگر در داخل کشور هم گام‌های بلندی برای بهره‌گیری از این کریدور برداشته شود که یکی از آنها محور ریلی همدان - سنندج و آزادراه شیراز – اصفهان است که به بهره‌برداری رسید. از سوی دیگر با دیپلماسی فعال منطقه‌ای، دوباره ایران به کریدور شرق- غرب بازگشته است. این فرصت باعث می‌شود ایران ظرفیتی برای اتصال آسیای میانه و آب‌های آزاد باشد.   
* دیدار مهرداد بذرپاش و رئیس‌جمهور ترکمنستان
به گزارش «وطن امروز»، وزیر راه و شهرسازی کشورمان در ادامه سفر خود به ترکمنستان با رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد. مهرداد بذرپاش که تحت عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق‌آباد به سر می‌برد، ضمن تشریح ظرفیت‌های اقتصادی کشورمان، تاکید ویژه‌ای بر تکمیل کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب با بازیگری فعال ترکمنستان داشت. 
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ترکمنستان شریک راهبردی ایران است، گفت: جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آب‌های آزاد فراهم کرده است. بذرپاش در دیدار با رئیس‌جمهور ترکمنستان با تاکید بر اینکه با توجه به روح حاکم بر توافقات 2 کشور باید یک گام اساسی برای تحقق شراکت هم‌افزا در روابط 2 طرف برداشته شود، ابتکار «ایران راه» در دولت سیزدهم را برای رئیس‌جمهور ترکمنستان تشریح کرد. رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان در این باره گفت: در زبان فارسی راه به معنای مسیر و راه‌حل است، کشورهای همسایه  می‌توانند از ایران به عنوان راه و راه‌حل استفاده کنند. بذرپاش بیان کرد: ترکمنستان در ابتکار «ایران راه» جایگاه ویژه‌ای دارد و شریک راهبردی ایران به شمار می‌رود و ایران دروازه آسیای میانه و دسترسی به کریدور شرقی - غربی و شمال - جنوب است. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدیم ترکمنستان به آب‌های آزاد دسترسی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آب‌های آزاد فراهم کرده است. رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان اضافه کرد: در این هدف‌گذاری نقش ترکمنستان در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب قابل پیگیری است. بذرپاش بر لزوم همکاری برای حذف عوارض حمل‌و‌نقل ترانزیت بین ایران و ترکمنستان تاکید کرد و گفت: باید خدمات فنی و مهندسی بویژه در حوزه حمل‌و‌نقل و انرژی را با تعیین یک ساز و کار بین 2 کشور افزایش دهیم. وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی، احداث خطوط انتقال برق، توسعه فعالیت بازارچه‌های مرزی و... نیز مورد تاکید طرفین قرار گرفت.
پس از این دیدار صبح دیروز، همایش اقتصادی تجار و بازرگانان در عشق‌آباد برگزار شد که در این همایش هم بذرپاش به سخنرانی پرداخت. 
* ترکمنستان از طریق راه‌آهن ایران به چابهار متصل می‌شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب هستند و 2 کشور توافق کرده‌اند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند. مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاحیه همایش اقتصادی تجار و بازرگانان گفت: گشایش‌ها میان روابط بازرگانی 2 کشور با عزم و اراده و رویکرد هوشمندانه و آینده‌نگر میان مسؤولان دولتی و فعالان بخش خصوصی و شرکت‌های توانمند میان طرفین در حال تحقق است. وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان برگزاری نمایشگاه تخصصی «ایران پروژه» را فرصتی برای ارائه توانمندی‌های ایران برای عموم دانست و افزود: زمینه برای تبادل اطلاعات و تجارب و همچنین شناسایی متقابل ظرفیت‌ها و امکانات 2 کشور فراهم شده است. وی ابراز امیدواری کرد: همایش اقتصادی امروز می‌تواند فرصتی برای رایزنی‌های تخصصی و حرفه‌ای فعالان اقتصادی و شرکت‌های 2 کشور باشد. بذرپاش با بیان اینکه امیدواریم شاهد انعقاد قراردادهای تجاری طرفین باشیم، تصریح کرد: بدون شک ظرفیت‌های بالقوه و نهان برای انعقاد و اجرای قراردادهای تجاری بین شرکت‌های ایرانی و ترکمنستانی در تمام زمینه‌ها فراهم است، چرا که در این رویداد بیش از ۹۰ شرکت فعال ایرانی در گروه‌های تولیدات فولادی، تجهیزات و مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی، آب و برق و انرژی نفت، گاز و پتروشیمی دانش‌بنیان حضور دارند. وی بیان کرد: شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه اختصاصی از جمله شرکت‌های بزرگ و معتبر در سطح ملی و بین‌المللی به شمار می‌روند و خدماتی که توسط این شرکت‌های ارائه می‌شود، قابل رقابت با شرکت‌های بزرگ و مطرح بین‌المللی است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال - جنوب و شرق- غرب هستند و 2 کشور توافق کرده‌اند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند. رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان افزود: کریدور شرق - غرب نقش‌آفرینی بالایی بین 2 کشور در راه ابریشم بر عهده دارد. از سوی دیگر باید به این نکته اشاره کنم که بازارچه‌های مرزی نقش اساسی در توسعه اقتصادی 2 کشور دارد. ضمن اینکه مرز خشکی و دریایی مزیت بهره‌گیری از بازارچه‌های مرزی را دوچندان کرده است. بذرپاش یادآور شد: در حوزه برق، حضور شرکت‌های فعال ایرانی در این بخش به همراه تسویه حساب اجرای پروژه‌ها و واردات برق از طریق تهاتر نشان از توسعه و تعمیق روابط 2 کشور ایران و ترکمنستان دارد. وی با بیان اینکه ترکمنستان به بندر چابهار ایران از طریق ریل، متصل می‌شود و دسترسی این کشور را به دریاهای آزاد فراهم می‌کند، افزود: ترکمنستان برادر و شریک راهبردی ایران است.
* وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان
وزیر راه و شهرسازی در هفدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان با اعلام آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به ترکمنستان، طرح «ایران راه» را دروازه ورود به سرزمین فرصت‌های ترانزیتی ایران برشمرد.
رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان در مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست کمیسیون مشترک 2 کشور در عشق‌آباد، اظهار داشت: از میزبانی گرم کشور همسایه، دوست و برادر ترکمنستان بویژه آقای سردار بردی محمداف، رئیس‌جمهور قدردانی می‌کنم. مهرداد بذرپاش افزود: بر این باورم 2 رویداد مهم یعنی هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی و پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ایران در عشق‌آباد نقطه عطفی در مسیر تقویت و توسعه روابط همه‌جانبه اقتصادی بین 2 کشور است. رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان گفت: طی 2 سال اخیر عزم و اراده طرفین برای افزایش روابط بیش از گذشته ملموس و مشهود بوده است. وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: با ابتکارهای مشترک، جایگاه 2 کشور به عنوان بازیگران و شرکای راهبردی و قابل اعتماد در تحولات و تثبیت، تقویت شده و به صورت روزافزون می‌تواند ارتقا یابد. وزیر راه و شهرسازی کشورمان ادامه داد: کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای این فرصت را خواهند داشت که با استفاده از مسیرها، امکانات و ظرفیت‌های ایران بخش عمده‌ای از مسائل ترانزیتی و لجستیک خود را حل کنند.
بذرپاش با بیان اینکه «ایران راه» به عنوان دروازه‌ای به سرزمین، فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و مبنایی محکم و امیدبخش برای تحول در مناسبات حمل و نقلی و ترانزیتی 2 کشور و ارتقای همکاری‌ها است. ادامه داد: با توجه به اصولی که حاکم بر «ایران‌راه» است، قطعا شراکت‌های دوجانبه ایران و ترکمنستان در همه ابعاد اقتصادی و تجاری تقویت خواهد شد و این شراکت مبنایی برای شراکت‌های راهبردی 2 کشور با سایر کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای در مسیرهای شرقی - غربی و شمالی - جنوبی خواهد بود. وی گفت: در حاشیه اجلاس اخیر وزرای حمل‌و‌نقل اکو در تاشکند، توافقنامه کلیدی چهارجانبه تشکیل یک دالان چندوجهی بین‌المللی چین - اروپا از مسیر ازبکستان – ترکمنستان – ایران - ترکیه امضا شد. 

Page Generated in 0/0061 sec