محمدکاظم انبارلویی: فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد اختیارات شورای امنیت را برای حفظ صلح بیان میکند و به این شورا اجازه میدهد «وجوه هرگونه تهدیدی برای صلح، نقض صلح یا اقدام تجاوزگرانه» را تعیین کند و اقدامات نظامی و غیرنظامی را برای «برقراری صلح و امنیت بینالمللی» انجام دهد.
۱ ـ طبق ماده 41 فصل ۷ منشور ملل متحد، شورای امنیت قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیتهای «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد. در چنین وضعیتهایی، کار شورا محدود به توصیه نمیشود و میتواند اقدامات جدی مانند استفاده از نیروهای مسلح نظامی برای نگهداری یا بازگرداندن صلح و امنیت جهانی انجام دهد. شورای امنیت پس از بیان دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت و قبول آن به عنوان تهدیدی برای صلح یا نقض صلح یا عملی تجاوزگرانه، ابتدا تصمیمات موقت اخذ میکند (تصمیمهایی که جنبه غیرنظامی دارد) تا از پیچیدهتر شدن اوضاع جلوگیری کند. سپس در صورت نیاز، میتواند مجازاتهایی از قبیل قطع کامل یا جزئی روابط اقتصادی، ارتباطات زمینی، هوایی، دریایی، پستی، تلگرافی، بیسیمی و دیگر وسایل ارتباطی و همچنین قطع روابط دیپلماتیک را در نظر بگیرد و تمام دولتهای عضو سازمان موظفند آنها را اجرا کنند.
چنانچه شورای امنیت تشخیص دهد اقدامات پیشبینی شده در ماده 41 (مجازاتهای دیپلماتیک و اقتصادی) در حد کافی نبوده، میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی یا هر وسیله دیگری که برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بینالمللی لازم است (تصمیمات نظامی)، علیه دولت یا دولتهای تهدیدکننده صلح، یا ناقض صلح، یا متجاوز استفاده کند.
2- روز شنبه مردم جهان به وسعت همه کشورها به خیابانها ریختند و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کردند. رژیم صهیونیستی از دیدگاه مردم جهان، تهدیدی برای صلح، نقض صلح و اقدامات تجاوزگرانه است. از دیدگاه بشر امروز، رژیم اشغالگر قدس مرتکب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شده و طی ۷۵ سال گذشته سرزمین ملتی را اشغال، مردم آن را آواره، خانههای آنها را ویران و زنان و کودکان و مردان آن را به فجیعترین شکل ممکن به قتل رسانده است. کارنامه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل حکایت از سرکشی و عصیان و نافرمانی از دهها قطعنامهای دارد که علیه این رژیم صادر شده و حکام جلاد و زورگوی آن برای اجرای قطعنامهها پشیزی ارزش قائل نشدند و آنها را رعایت نکردهاند.
3- اعضای شورای امنیت سازمان ملل تحت فشارهای آمریکا و انگلیس از انجام وظایف خود در اجرایی کردن فصل ۷ منشور ملل متحد تاکنون تخطی کردهاند، لذا ملتهای جهان مجبور شدند شنبه یکصدا به خیابانها بریزند و با اعلام موجودیت جامعه جهانی بیزاری خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کنند و از نیروی مقاومت در منطقه بخواهند وظایف بر زمین مانده مواد 41 و 42 فصل ۷ منشور ملل متحد را به اجرا بگذارند. حضور میلیونها انسان در تظاهرات روز شنبه که نماد وجدان جریحهدار بشری است بنا به اعلام صریح قطعنامههای راهپیمایی، هرگونه اقدام تعریف شده در مفاد فصل ۷ منشور ملل متحد علیه رژیم اشغالگر قدس را مشروعیت میبخشد.
مردم جهان به خیابانها آمدند تا کشتار هزاران کودک بیگناه و زنان و مردان بیدفاع را محکوم و رژیم اشغالگر قدس را به عنوان یک کشور جعلی و یاغی معرفی کنند و هرگونه اقدام نظامی علیه تبهکاران و جنایتکاران صهیونیست را مشروع اعلام کنند.
مردم جهان به خیابانها آمدند تا بگویند قطعنامههای سازمان ملل با وتوی آمریکا و انگلیس از حیّز انتفاع ساقط است، لذا این قطعنامههای بیخاصیت باید کنار گذاشته شود و قطعنامه راهپیمایی و تظاهرات «ملل متحد» در 5 قاره جهان و مفاد فصل ۷ منشور ملل متحد با اراده ملتها عملیاتی شود.