printlogo


کد خبر: 272221تاریخ: 1402/9/1 00:00
دستیابی به نرخ باروری 2.5 قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی بسیار مهم است
توقف روند نزولی نرخ باروری در کشور

چنانچه میزان موالید طی سال‌های آینده افزایش نیابد، بی‌تردید  ایران در 2 دهه آینده جزءکشورهای پیر دنیا می‌‌شود. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کشور در آستانه سالمندی قرار دارد، بر دستیابی به عدد 2.5 نرخ کلی باروری قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی تاکید کرد. صابر جباری در نخستین همایش جوانی جمعیت با محوریت مسائل حقوقی، اخلاقی، شرعی و اجتماعی در درمان ناباروری، گفت: کشور در آستانه سالمندی قرار دارد و برای رهایی از این بحران، باید بیش از پیش در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت کار کنیم. وی افزود: نرخ باروری کلی کشور در ۳۰ سال گذشته نزولی بود اما خوشبختانه سال ۱۴۰۱ این روند نزولی متوقف شد و امیدواریم با برنامه‌هایی که در سطح کشور در حوزه جوانی جمعیت انجام می‌شود، نرخ کلی باروری روند صعودی پیدا کند. جباری با بیان اینکه نرخ باروری از ۱.۶۵ به ۱.۶۶ در سال ۱۴۰۱ رسیده و روند نزولی نرخ کلی باروری متوقف شده است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه هفتم توسعه، نرخ جانشینی عدد 2.5 است و باید طی ۵ سال آینده و قبل از اینکه پنجره جمعیتی بسته شود، به این عدد دست یابیم. 
وی درباره روش‌های نوین درمان ناباروری گفت: تمام روش‌های نوین درمان ناباروری در کشور ما قابل انجام است. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت اظهار کرد: یکی از چالش‌های درمان ناباروری با استفاده از روش‌های نوین، مسائل فقهی،  شرعی، حقوقی، اخلاقی و اجتماعی مربوط به اهدای اسپرم، تخمک و جنین، از شخص ثالث و رحم جایگزین است که در این همایش با حضور صاحب‌نظران این حوزه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، جباری همچنین گفت: براساس مصوبه پنجمین جلسه ستاد ملی جمعیت، کارگروه تدوین آیین‌نامه اهدای شخص ثالث در وزارت بهداشت تشکیل شده که وظیفه تهیه و تدوین این آیین‌نامه را برعهده دارد تا براساس آن، هم از روش‌های نوین درمان ناباروری در کشورمان استفاده کنیم و هم اینکه مسائل اخلاقی، حقوقی، شرعی، فقهی و اجتماعی درمان ناباروری را لحاظ کنیم تا در آینده با مشکلات و آسیب‌های احتمالی روبه‌رو نشویم.
***
طراحی بسته جامع پنجگانه در حوزه‌های مختلف جمعیتی
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد از طراحی بسته جامع پنجگانه جمعیتی در حوزه‌های زیرساختی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و سلامت جمعیت خبر داد. نشست مشترک دبیر ستاد ملی جمعیت با مدیرعامل و اعضای کارگروه جمعیت بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد. حمیدرضا علیان‌زادگان، مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد در این نشست با اشاره به طرح‌ها و برنامه‌های این بنیاد در حوزه جوانی جمعیت گفت: سند جامع حمایتی بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با رویکرد حمایت از جمعیت و خانواده و مقابله با تحدید نسلی در ۵ حوزه اصلی فرهنگی، اقتصادی، زیرساختی، عمرانی و سلامت طراحی و اجرایی شده که هر یک از این حوزه‌ها در برگیرنده چند کارویژه در پهنه ملی است. وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی، راه‌اندازی تلویزیون ایران جوان، جایزه ملی ایران جوان، تولید محصولات فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده و رویدادهای روایت‌محور جمعیت طراحی شده است. علیان‌زادگان خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصادی نیز پویش ملی ایران جوان، طرح ملی حمایت از چندقلوها، پویش ملی لبخند مادری، باشگاه‌های تخصصی مادر و کودک (مثبت پنج)، حمایت از تولید پوشک بهینه پارچه‌ای، پلتفرم خدمت‌رسان مثبت پنج و رویداد طراحی برای کودک اجرا یا برنامه‌ریزی شده است. وی افزود: همچنین در حوزه زیرساختی، تاسیس مرکز نوآوری جمعیت، خانواده و سلامت اجتماعی، جایزه ملی جمعیت، نمایشگاه ملی جمعیت، تدوین اطلس ملی پویای جمعیت، مشارکت در راه‌اندازی شبکه ملی تسهیل‌گران جمعیت و مجمع خیران جمعیت در نظر گرفته شده است.

 


Page Generated in 0/0052 sec