printlogo


کد خبر: 272306تاریخ: 1402/9/4 00:00
آمار ابتلا به آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی در کشور افزایش یافت
جولان ویروس‌ها
رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با «وطن امروز»: مدارس و مترو، کانون شیوع ویروس‌ها هستند؛ مردم در اماکن شلوغ ماسک بزنند

گروه اجتماعی: با آنکه سویه‌های آنفلوآنزا و بیماری‌های تنفسی در ماه‌های سرد فعال می‌شوند اما همچنان خیلی‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن پرجمعیت کم توجهند؛ غافل از اینکه صف بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این روزها به دلیل مراجعه بیماران مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا شلوغ است. 
 رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: میزان مراجعه افراد بویژه کودکان و افراد مسن به مراکز درمانی به دلیل ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا بسیار زیاد شده است و هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می‌شود.  حسین کرمانپور با بیان اینکه افت دما همزمان با آلودگی هوا ویروس‌های تنفسی را فعال کرده و این مساله باعث شده میزان مراجعه بیماران با علائم مشابه سرماخوردگی شدید به درمانگاه‌ها و مراکز بیمارستانی افزایش یابد، افزود: این روزها ترکیبی از ویروس‌های تنفسی نظیر کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا خیلی از افراد را درگیر بیماری کرده و اکثر بیماران متاسفانه کودکانی هستند که در مدرسه یا مهدهای کودک دچار این بیماری‌ها می‌شوند.
 وی در ادامه اظهار داشت: از آنجا که کودکان به دلیل عدم تزریق واکسن کرونا یا آنفلوآنزا معمولا از ایمنی لازم در مقابل این نوع ویروس‌ها برخوردار نیستند، مستعد ابتلا به چنین ویروس‌های می‌شوند. علاوه بر کودکان، جوانان نیز که در مدارس، مترو یا اماکن سربسته تردد دارند، از افرادی هستند که به دلیل عدم خودمراقبتی به این نوع ویروس مبتلا می‌شوند.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا اظهار داشت: بیمارستان‌های سطح کشور بویژه استان‌های سردسیر هم‌اکنون با افراد زیادی که مبتلا به بیماری‌های تنفسی شده‌اند مواجهند و خیلی از کودکان و افراد مسن نیز بستری هستند، در چنین شرایطی به افراد مسن بویژه آنهایی که بیماری‌های مزمن دارند یا دچار ضعف ایمنی هستند، همچنین مادران باردار و کودکان توصیه می‌شود برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها حتما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت و در اماکن عمومی حتی‌المقدور از ماسک استفاده کنند.
کرمانپور به شیوع گسترده بیماری تنفسی ناشناخته در چین اشاره کرد و گفت: طبق گزارش‌های موجود همه بیمارستان‌های چین بویژه در پکن این روزها مملو از بیماران تنفسی است که حتی پزشکان هنوز اطلاع دقیقی از این سویه خطرناک که بسیار مسری است، ندارند. از این رو به نظر می‌رسد با توجه به تردد مسافران به این کشور رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضروری است. 
وی اضافه کرد: معمولا خیلی از خانواده‌ها کودکان خود را طی چند هفته برای چندمین‌بار به مراکز درمانی آورده و می‌گویند فرزندشان با وجود مصرف دارو بهبود نمی‌یابد. پاسخ به این افراد این است که برخی بیماری‌های ویروسی جز استراحت کامل نیازی به مصرف دارو بویژه آنتی‌بیوتیک ندارند، مگر اینکه سرفه‌های بیمار قطاری همراه با خس‌خس سینه و خلط سبز شود که این افراد احتمالا دچار ذات‌ریه یا سینوزیت شده‌اند و باید با معاینه و دستور پزشک برای درمان بستری شوند.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا افزود: افرادی که هنوز واکسن آنفلوآنزا و کرونا را تزریق نکرده‌اند، بهتر است آن را تزریق کنند، چرا که آنفلوآنزا برای برخی افراد خطرناک است و می‌تواند سلامت افراد ضعیف، مسن و ‌دارای بیماری زمینه‌ای را تهدید کند.
* آذرماه اوج بروز آنفلوآنزا
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تشریح آخرین وضعیت بروز بیماری‌های فصلی در کشور، با تاکید بر اینکه اکنون بیشترین سهم بیماری‌زایی مربوط به آنفلوآنزاست، گفت: به افراد بالاتر از ۶۰ سال، کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، زنان باردار و... توصیه می‌شود سریع‌تر نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند. دکتر شهنام عرشی گفت: از ۶ هفته قبل به تدریج موارد آنفلوآنزا در کشور افزایش یافته است، البته این روند افزایشی همواره در آبان و آذرماه اتفاق می‌افتد؛ یعنی از آبان‌ماه شروع شده و در آذر به اوج می‌رسد و بعد از حدود 2 ماه به تدریج کاهش می‌یابد. وی افزود: طبق پیش‌بینی ما و آنچه در فصل تابستان هم اعلام شد، انتظار داشتیم افزایش موارد چند هفته زودتر شروع شود که این اتفاق هم افتاد. الان هم بسیاری از موارد سرماخوردگی که شاهد آنها هستیم به دلیل آنفلوآنزا است. عرشی تاکید کرد: بر اساس رصد شرایط، حداقل ۲۰ درصد انواع موارد سرماخوردگی‌های سرپایی مربوط به آنفلوآنزا است، البته در مواردی که بستری می‌شوند طبیعتا سهم آنفلوآنزا بالاتر است که این موضوع و بستری شدن در بیمارستان در افراد با سنین بالاتر بیشتر مشاهده می‌شود. 
وی با بیان اینکه آنفلوآنزایی که امسال شاهد آن هستیم در برخی گروه‌های سنی شدت بیشتری دارد، اظهار کرد: توصیه اکید ما از شهریور تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروه‌های مستعد عوارض این بیماری بود. در واقع افراد بالاتر از ۶۰ سال، کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، زنان باردار و... باید سریعا نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند.
 عرشی افزود: از سوی دیگر از کسانی که علائم سرماخوردگی دارند تقاضا می‌کنیم تا کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند و در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند، حتما از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی دست‌ها در جلوگیری از بیماری‌های فصلی از جمله آنفلوآنزا، ‌ سرماخوردگی و کرونا نقش موثر دارد. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به ایسنا گفت: طی 3 هفته اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم اما خوشبختانه از نظر دارو و امکانات مشکلی نداشته‌ایم و اقلام مورد نیاز به اندازه کافی در کشور تامین شده است. به گفته وی، موارد بستری در بیمارستان و کسانی که سخت‌تر به بیماری مبتلا می‌شوند از گروه‌های پرخطری هستند که به‌رغم تاکیدات مقام‌های بهداشتی و پزشکان، از تزریق واکسن آنفلوآنزا خودداری کرده بودند.

Page Generated in 0/0069 sec