printlogo


کد خبر: 272444تاریخ: 1402/9/7 00:00
شهید دکتر فخری‌زاده چگونه قدرت ایران را در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی به بازدارندگی همیشگی رساند
قهرمان بازدارندگی هسته‌ای

گروه سیاسی: عصر جمعه هفتم آذر 99، خبر ترور یک شخصیت مهم در آبسرد شهرستان دماوند، موجب بهت و حیرت جامعه شد. ابتدا کمتر کسی با او آشنا بود اما ساعاتی بعد مشخص شد دکتر محسن فخری‌زاده از دانشمندان دفاعی کشورمان توسط سرویس تروریستی موساد ترور شده و به شهادت رسیده است. نام این دانشمند کشورمان به عنوان یکی از ۵ شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی آمده بود.
شهید محسن فخری‌زاده را باید از پیشگامان تثبیت دانش هسته‌ای ایران دانست که نقش بی‌بدیلی در ارتقا، پیشرفت و مهم‌تر از همه تثبیت و پایداری صنعت هسته‌ای و دفاعی ایران ایفا کرد.
نقش شهید فخری‌زاده در پیشرفت و تثبیت توانمندی هسته‌ای ایران به اندازه‌ای پررنگ است که دشمنان کشورمان بویژه رژیم صهیونیستی حتی پس از اتمام پروژه‌های کلان این دانشمند، دست از تلاش برای حذف فیزیکی او برنداشتند و به همین خاطر برای سال‌های طولانی نام محسن فخری‌زاده در صدر فهرست ترور سازمان‌های امنیتی و جاسوسی آمریکا و اسرائیل قرار داشت. در همین رابطه باید به این نکته اشاره کرد که محسن فخری‌زاده تنها دانشمند هسته‌ای ایرانی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در نمایش تلویزیونی‌اش علیه برنامه هسته‌ای ایران به زبان آورد. نتانیاهو سال 97- ۲ سال پیش از ترور شهید فخری‌زاده- از وی به عنوان مسؤول برنامه هسته‌ای ایران نام برده و با انتشار تصویرش، به مخاطبان خود اعلام کرد که باید نام فخری‌زاده را در ذهن خود به یاد داشته باشند. همچنین ‏ایهود اولمرت، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز در گفت‌وگویی اذعان کرده بود: «من فخری‌زاده را خوب می‌شناسم؛ خودش نمی‌داند چقدر او را می‌شناسم. او مصونیتی ندارد». همین موارد نشان می‌دهد صهیونیست‌ها از سال‌ها قبل به دنبال ترور شهید محسن فخری‌زاده بودند. 
ابعاد فعالیت‌های علمی و اقدامات شهید فخری‌زاده در صنایع دفاعی و هسته‌ای کشور طی سالیان طولانی در رصد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به واسطه دسترسی گسترده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به برنامه هسته‌ای ایران و افراد دخیل در آن قرار گرفته بود، تا جایی که نام فخری‌زاده تحت عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رئیس مرکز تحقیقاتی فیزیک(PHRC)  ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی در فهرست تحریم‌شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت. درباره نقش کارکنان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در ارائه اطلاعات به سرویس‌های جاسوسی باید به گزارش سال 2008 واشنگتن‌پست اشاره کرد که طی آن می‌نویسد: کارکنان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به خبرنگار واشنگتن‌پست گفته‌اند آنها چندین‌ بار از محسن فخری‌زاده برای صرف چای و صحبت درباره برنامه اتمی دعوت به عمل آورده‌اند اما طی ۲ سال گذشته همه این دعوت‌ها رد شده است.
علیرضا اکبری، جاسوس وابسته به سرویس اطلاعاتی انگلیس نیز که دی‌ماه سال گذشته اعدام شد، اطلاعاتی را درباره شهید دکتر محسن فخری‌زاده به افسران ‌mi6 داده بود.
روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نیز شهریور سال 1400، در گزارشی با اشاره به جزئیات ترور شهید فخری‌زاده نوشت: آماده‌سازی برای ترور پس از مجموعه‌ای از ملاقات‌ها در پایان سال ۲۰۱۹ و اوایل سال ۲۰۲۰ بین مقامات اسرائیلی، به رهبری مدیر موساد، یوسی کوهن و مقامات عالی‌رتبه آمریکا از جمله رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، وزیر خارجه مایک پمپئو و رئیس سازمان سیا جینا هاسپل آغاز شد، همچنین در این گزارش آمده بود: سال ۲۰۱۸ بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، یک کنفرانس مطبوعاتی برای نشان دادن اسنادی که موساد از بایگانی هسته‌ای ایران سرقت کرده بود، ترتیب داد. وی با استدلال اینکه ثابت کردند ایران هنوز برنامه تسلیحات هسته‌ای فعال دارد، چند بار از دکتر فخری‌زاده نام برد. او گفت: «این نام را به خاطر بسپارید؛ فخری‌زاده!»
* میراث پایدار فخری‌زاده
در کنار شهید حسن طهرانی‌مقدم که از او به ‌عنوان پدر موشکی ایران نام برده می‌شود و شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی به عنوان جریان‌ساز و فرمانده میدانی محور مقاومت، از محسن فخری‌زاده نیز می‌توان به عنوان فردی بی‌بدیل و اثرگذار در حوزه هسته‌ای ایران که توان بازدارندگی دفاعی ایران را ارتقا داد نام برد. به همان میزان که شهید سلیمانی و شهید طهرانی‌مقدم تلاش خود را برای قدرت موشکی و اقتدار منطقه‌ای ایران به کار بستند، تثبیت دانش هسته‌ای و توان بازدارندگی ایران نیز مرهون مجاهدت‌های دانشمندان کشورمان، بویژه شهید محسن فخری‌زاده است. 
اگرچه جمهوری اسلامی ایران بارها به صراحت اعلام کرده است به دنبال ساخت بمب اتم نبوده و دانش هسته‌ای خود را در راستای اهداف صلح‌آمیز پیش می‌برد اما رژیم تروریست صهیونیستی به عنوان تنها دارنده کلاهک‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا، قدرت هسته‌ای ایران را تهدیدی برای موجودیت خود می‌‌بیند.  چرا که قدرت هسته‌ای ایران می‌تواند توان بازدارندگی هسته‌ای اسرائیل را از بین ببرد و این باعث تضعیف رژیم اشغالگر قدس شده است. به همین خاطر در سال‌های گذشته شاهد خرابکاری‌های این رژیم در تاسیسات هسته‌ای و البته ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان از جمله شهیدان احمدی‌روشن، علی‌محمدی، شهریاری و فخری‌زاده توسط موساد بوده‌ایم که با هدف از بین بردن دانش هسته‌ای ایران انجام شده است. با این حال به رغم این اقدامات تروریستی و به لطف تلاش دانشمندانی مثل شهید فخری‌زاده، دانش هسته‌ای ایران نه تنها دچار اختلال نشده که به تثبیت رسیده است. ثباتی که می‌توان گفت منجر به از بین رفتن بازدارندگی هسته‌ای رژیم صهیونیستی شده است. از همین رو باید گفت اقدامات شهید فخری‌زاده به عنوان سرآمد دانشمندان هسته‌ای کشورمان در کنار مجاهدت‌های شهید حسن طهرانی‌مقدم و شهید حاج‌قاسم سلیمانی، تاثیرات قابل توجهی در تقویت قدرت گروه‌های محور مقاومت متاثر از ایران در مقابل رژیم صهیونیستی داشته است.
15 مهرماه، گروه‌های مقاومت فلسطینی در 7 دهه اشغالگری صهیونیست‌ها، با انجام عملیات گسترده و موفقیت‌آمیز توفان الاقصی در سرزمین‌های اشغالی، اقتدار نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی را از بین بردند و در طول هفته‌های اخیر نیز به رغم جنایات بی‌سابقه و ضدبشری رژیم صهیونیستی در غزه، صهیونیست‌ها را با چالش‌های جدی روبه‌رو کردند. چالش‌هایی که اکنون منجر به پذیرش آتش‌بس و طرح تبادل اسرا میان ۲ طرف، از سوی اسرائیل شده است. 
جدای از مقاومت فلسطین، گروه‌های مقاومت منطقه از جمله حزب‌الله لبنان، مقاومت عراق و انصارالله یمن نیز نقش مستقل خود در رویارویی با سرزمین‌های اشغالی را بخوبی ایفا کرده‌اند. حزب‌الله لبنان از همان روز دوم درگیری‌، به صورت مستقیم وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شد و انصارالله یمن نیز در هفته‌های اخیر با انجام حملات موشکی علیه سرزمین‌های اشغالی و توقیف کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی، حمایت خود از مقاومت فلسطین را نشان داده است. نیروهای مقاومت در عراق نیز با حمله به پایگاه اشغالگران آمریکایی و هدف قرار دادن برخی مناطق در سرزمین‌های اشغالی، علیه رژیم صهیونیستی اقدام کردند. آنچه منظومه مقاومت پس از عملیات ۷ اکتبر مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی انجام داد، یک تصویر واضح از قدرت جبهه مقاومت را در منطقه غرب آسیا آشکار کرد. حالا مقاومت از تهران تا بغداد، دمشق، بیروت، غزه، کرانه باختری و صنعا، هرکدام بخشی از کار دفاع از ملت مظلوم فلسطین را بر عهده گرفته‌اند. این توان مقاومت چه از بعد عقیدتی، چه از بعد سخت‌افزاری و چه در زمینه بازدارندگی حاصل مجاهدت‌های مردان بزرگی در ایران و سایر مناطق جغرافیایی مقاومت بوده است. به صورت ویژه، شهدای بزرگی مانند حاج‌قاسم سلیمانی، حسن طهرانی‌مقدم و محسن فخری‌زاده، هر کدام در بخشی و در ضلعی توانستند موجب ارتقای توان و قدرت جبهه مقاومت شوند.
امروز سالگرد شهادت شهید محسن فخر‌ی‌زاده است. در روزهایی که مردم دنیا شاهد جنایات صهیونیست‌ها در غزه هستند و مقاومت قهرمانانه فرزندان مقاومت فلسطین را مشاهده می‌کنند، قطعاً نام و یاد دانشمندان و بزرگ‌‌مردانی مانند شهید فخری‌زاده که در تغییر موازنه قدرت به سود جبهه مقاومت نقش بی‌بدیل داشته‌اند، بیشتر از گذشته مورد توجه قرار می‌گیرد.

Page Generated in 0/0076 sec