printlogo


کد خبر: 272446تاریخ: 1402/9/7 00:00
شهید دکتر فخری‌زاده چگونه قدرت ایران را در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی به بازدارندگی همیشگی رساند
قهرمان بازدارندگی هسته‌ای

گروه سیاسی: عصر جمعه هفتم آذر 99، خبر ترور یک شخصیت مهم در آبسرد شهرستان دماوند، موجب بهت و حیرت جامعه شد. ابتدا کمتر کسی با او آشنا بود اما ساعاتی بعد مشخص شد دکتر محسن فخری‌زاده از دانشمندان دفاعی کشورمان توسط سرویس تروریستی موساد ترور شده و به شهادت رسیده است. نام این دانشمند کشورمان به عنوان یکی از ۵ شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی آمده بود.
شهید محسن فخری‌زاده را باید از پیشگامان تثبیت دانش هسته‌ای ایران دانست که نقش بی‌بدیلی در ارتقا، پیشرفت و مهم‌تر از همه تثبیت و پایداری صنعت هسته‌ای و دفاعی ایران ایفا کرد.
نقش شهید فخری‌زاده در پیشرفت و تثبیت توانمندی هسته‌ای ایران به اندازه‌ای پررنگ است که دشمنان کشورمان بویژه رژیم صهیونیستی حتی پس از اتمام پروژه‌های کلان این دانشمند، دست از تلاش برای حذف فیزیکی او برنداشتند و به همین خاطر برای سال‌های طولانی نام محسن فخری‌زاده در صدر فهرست ترور سازمان‌های امنیتی و جاسوسی آمریکا و اسرائیل قرار داشت. در همین رابطه باید به این نکته اشاره کرد که محسن فخری‌زاده تنها دانشمند هسته‌ای ایرانی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در نمایش تلویزیونی‌اش علیه برنامه هسته‌ای ایران به زبان آورد. نتانیاهو سال 97- ۲ سال پیش از ترور شهید فخری‌زاده- از وی به عنوان مسؤول برنامه هسته‌ای ایران نام برده و با انتشار تصویرش، به مخاطبان خود اعلام کرد که باید نام فخری‌زاده را در ذهن خود به یاد داشته باشند. همچنین ‏ایهود اولمرت، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز در گفت‌وگویی اذعان کرده بود: «من فخری‌زاده را خوب می‌شناسم؛ خودش نمی‌داند چقدر او را می‌شناسم. او مصونیتی ندارد». همین موارد نشان می‌دهد صهیونیست‌ها از سال‌ها قبل به دنبال ترور شهید محسن فخری‌زاده بودند. 
ابعاد فعالیت‌های علمی و اقدامات شهید فخری‌زاده در صنایع دفاعی و هسته‌ای کشور طی سالیان طولانی در رصد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به واسطه دسترسی گسترده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به برنامه هسته‌ای ایران و افراد دخیل در آن قرار گرفته بود، تا جایی که نام فخری‌زاده تحت عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رئیس مرکز تحقیقاتی فیزیک(PHRC)  ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی در فهرست تحریم‌شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت. درباره نقش کارکنان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در ارائه اطلاعات به سرویس‌های جاسوسی باید به گزارش سال 2008 واشنگتن‌پست اشاره کرد که طی آن می‌نویسد: کارکنان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به خبرنگار واشنگتن‌پست گفته‌اند آنها چندین‌ بار از محسن فخری‌زاده برای صرف چای و صحبت درباره برنامه اتمی دعوت به عمل آورده‌اند اما طی ۲ سال گذشته همه این دعوت‌ها رد شده است.
علیرضا اکبری، جاسوس وابسته به سرویس اطلاعاتی انگلیس نیز که دی‌ماه سال گذشته اعدام شد، اطلاعاتی را درباره شهید دکتر محسن فخری‌زاده به افسران ‌mi6 داده بود.
روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نیز شهریور سال 1400، در گزارشی با اشاره به جزئیات ترور شهید فخری‌زاده نوشت: آماده‌سازی برای ترور پس از مجموعه‌ای از ملاقات‌ها در پایان سال ۲۰۱۹ و اوایل سال ۲۰۲۰ بین مقامات اسرائیلی، به رهبری مدیر موساد، یوسی کوهن و مقامات عالی‌رتبه آمریکا از جمله رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، وزیر خارجه مایک پمپئو و رئیس سازمان سیا جینا هاسپل آغاز شد، همچنین در این گزارش آمده بود: سال ۲۰۱۸ بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، یک کنفرانس مطبوعاتی برای نشان دادن اسنادی که موساد از بایگانی هسته‌ای ایران سرقت کرده بود، ترتیب داد. وی با استدلال اینکه ثابت کردند ایران هنوز برنامه تسلیحات هسته‌ای فعال دارد، چند بار از دکتر فخری‌زاده نام برد. او گفت: «این نام را به خاطر بسپارید؛ فخری‌زاده!»
* میراث پایدار فخری‌زاده
در کنار شهید حسن طهرانی‌مقدم که از او به ‌عنوان پدر موشکی ایران نام برده می‌شود و شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی به عنوان جریان‌ساز و فرمانده میدانی محور مقاومت، از محسن فخری‌زاده نیز می‌توان به عنوان فردی بی‌بدیل و اثرگذار در حوزه هسته‌ای ایران که توان بازدارندگی دفاعی ایران را ارتقا داد نام برد. به همان میزان که شهید سلیمانی و شهید طهرانی‌مقدم تلاش خود را برای قدرت موشکی و اقتدار منطقه‌ای ایران به کار بستند، تثبیت دانش هسته‌ای و توان بازدارندگی ایران نیز مرهون مجاهدت‌های دانشمندان کشورمان، بویژه شهید محسن فخری‌زاده است. 
اگرچه جمهوری اسلامی ایران بارها به صراحت اعلام کرده است به دنبال ساخت بمب اتم نبوده و دانش هسته‌ای خود را در راستای اهداف صلح‌آمیز پیش می‌برد اما رژیم تروریست صهیونیستی به عنوان تنها دارنده کلاهک‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا، قدرت هسته‌ای ایران را تهدیدی برای موجودیت خود می‌‌بیند.  چرا که قدرت هسته‌ای ایران می‌تواند توان بازدارندگی هسته‌ای اسرائیل را از بین ببرد و این باعث تضعیف رژیم اشغالگر قدس شده است. به همین خاطر در سال‌های گذشته شاهد خرابکاری‌های این رژیم در تاسیسات هسته‌ای و البته ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان از جمله شهیدان احمدی‌روشن، علی‌محمدی، شهریاری و فخری‌زاده توسط موساد بوده‌ایم که با هدف از بین بردن دانش هسته‌ای ایران انجام شده است. با این حال به رغم این اقدامات تروریستی و به لطف تلاش دانشمندانی مثل شهید فخری‌زاده، دانش هسته‌ای ایران نه تنها دچار اختلال نشده که به تثبیت رسیده است. ثباتی که می‌توان گفت منجر به از بین رفتن بازدارندگی هسته‌ای رژیم صهیونیستی شده است. از همین رو باید گفت اقدامات شهید فخری‌زاده به عنوان سرآمد دانشمندان هسته‌ای کشورمان در کنار مجاهدت‌های شهید حسن طهرانی‌مقدم و شهید حاج‌قاسم سلیمانی، تاثیرات قابل توجهی در تقویت قدرت گروه‌های محور مقاومت متاثر از ایران در مقابل رژیم صهیونیستی داشته است.
15 مهرماه، گروه‌های مقاومت فلسطینی در 7 دهه اشغالگری صهیونیست‌ها، با انجام عملیات گسترده و موفقیت‌آمیز توفان الاقصی در سرزمین‌های اشغالی، اقتدار نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی را از بین بردند و در طول هفته‌های اخیر نیز به رغم جنایات بی‌سابقه و ضدبشری رژیم صهیونیستی در غزه، صهیونیست‌ها را با چالش‌های جدی روبه‌رو کردند. چالش‌هایی که اکنون منجر به پذیرش آتش‌بس و طرح تبادل اسرا میان ۲ طرف، از سوی اسرائیل شده است. 
جدای از مقاومت فلسطین، گروه‌های مقاومت منطقه از جمله حزب‌الله لبنان، مقاومت عراق و انصارالله یمن نیز نقش مستقل خود در رویارویی با سرزمین‌های اشغالی را بخوبی ایفا کرده‌اند. حزب‌الله لبنان از همان روز دوم درگیری‌، به صورت مستقیم وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شد و انصارالله یمن نیز در هفته‌های اخیر با انجام حملات موشکی علیه سرزمین‌های اشغالی و توقیف کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی، حمایت خود از مقاومت فلسطین را نشان داده است. نیروهای مقاومت در عراق نیز با حمله به پایگاه اشغالگران آمریکایی و هدف قرار دادن برخی مناطق در سرزمین‌های اشغالی، علیه رژیم صهیونیستی اقدام کردند. آنچه منظومه مقاومت پس از عملیات ۷ اکتبر مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی انجام داد، یک تصویر واضح از قدرت جبهه مقاومت را در منطقه غرب آسیا آشکار کرد. حالا مقاومت از تهران تا بغداد، دمشق، بیروت، غزه، کرانه باختری و صنعا، هرکدام بخشی از کار دفاع از ملت مظلوم فلسطین را بر عهده گرفته‌اند. این توان مقاومت چه از بعد عقیدتی، چه از بعد سخت‌افزاری و چه در زمینه بازدارندگی حاصل مجاهدت‌های مردان بزرگی در ایران و سایر مناطق جغرافیایی مقاومت بوده است. به صورت ویژه، شهدای بزرگی مانند حاج‌قاسم سلیمانی، حسن طهرانی‌مقدم و محسن فخری‌زاده، هر کدام در بخشی و در ضلعی توانستند موجب ارتقای توان و قدرت جبهه مقاومت شوند.
امروز سالگرد شهادت شهید محسن فخر‌ی‌زاده است. در روزهایی که مردم دنیا شاهد جنایات صهیونیست‌ها در غزه هستند و مقاومت قهرمانانه فرزندان مقاومت فلسطین را مشاهده می‌کنند، قطعاً نام و یاد دانشمندان و بزرگ‌‌مردانی مانند شهید فخری‌زاده که در تغییر موازنه قدرت به سود جبهه مقاومت نقش بی‌بدیل داشته‌اند، بیشتر از گذشته مورد توجه قرار می‌گیرد.
******
گفت‌و گو با دکتر حامد فخری‌زاده درباره پروژه‌های دانشمند شهید محسن فخری‌زاده
دانشمند نخستین‌ها
امروز هفتم آذر ماه، سومین سالروز ترور شهید محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشور توسط رژیم صهیونیستی است. شهید فخری‌زاده ۲۰ سال در راس لیست ترور اسرائیل بود و نخستین عملیات تروریستی برای شهادت ایشان سال ۷۸ انجام گرفت. در طول این ۲۰ سال حدود ۴ عملیات تروریستی ناموفق روی ایشان انجام شد که نشان از جدیت استکبار جهانی و رژیم جعلی صهیونیستی در حذف فیزیکی ایشان داشت. اکنون پس از گذشت 3 سال از شهادت دکتر فخری‌زاده و تقارن آن با تحقیر رژیم منحوس صهیونیستی و پیروزی جریان مقاومت در منطقه، بررسی عملکرد این شهید گرانقدر ضروری به نظر می‌رسد. به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت‌های ایشان با دکتر حامد فخری‌زاده، فرزند شهید دکتر محسن فخری‌زاده گفت‌وگو کردیم.
***
* آقای دکتر فخری‌زاده! شما پسر ارشد شهید دکتر محسن فخری‌زاده هستید و از نزدیک در جریان فعالیت‌های شهید بودید. ابتدا بفرمایید چرا رژیم صهیونیستی 20 سال به دنبال ترور ایشان بود و تلاش زیادی برای این ترور کرد؟
بله! همان طور که فرمودید شهید فخری‌زاده ۲۰ سال در راس لیست ترور اسرائیل بود و نخستین عملیات تروریستی برای شهادت ایشان سال ۷۸ انجام شد. در طول این ۲۰ سال ۴ عملیات تروریستی ناموفق روی ایشان انجام شد. گزارش‌های مختلفی قبل از ترور شهید وجود داشت. یکی از آنها مصاحبه اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی بود و دیگری هم شو تلویزیونی نتانیاهو. دلیل اصرار رژیم صهیونیستی بر ترور شهید فخری‌زاده بسیار واضح است زیرا جنس کارهایی که ایشان در راستای اعتلا و اقتدار ایران اسلامی می‌کرد و پروژه‌های مهم و حساسی که در دست ایشان بود تماما علیه منافع استکبار و رژیم اشغالگر قدس بود.این نکته را من چند بار در جاهای دیگر نیز گفته‌ام که دلیل ترور شهید فخری‌زاده در فعالیت‌های هسته‌ای ایشان محدود نمی‌شود، بلکه به نظر بنده ترور ایشان 2 دلیل اصلی داشت؛ یکی  تلاش‌های بسیار زیادی که ایشان در راستای انقلاب در علم برای رسیدن به علم واحد انجام داد و دیگری تز پایان‌نامه دکترای ایشان که آشکارسازی پاد نوترینو بود. پروژه‌های بسیار بزرگی زیر نظر ایشان به انجام رسید که بسیاری از آنها قابل گفتن نیست. سرلشکر باقری در مراسم سالگرد ایشان گفت بیش از ۹۰ درصد کارها و پروژه‌هایی که توسط شهید فخری‌زاده به نتیجه رسیده یا در حال به نتیجه رسیدن است به دلیل محرمانگی و مسائل امنیتی قابل بازگو کردن نیست. سرلشکر باقری می‌گفت ما هرجا به هر مشکل و مساله و گرهی برمی‌خوردیم شهید فخری‌زاده را صدا می‌کردیم و ایشان هم با آغوش باز درخواست ما را می‌پذیرفت و مشکلات و مسائل ما را در حوزه‌های مختلف با تلاش خود حل می‌کرد. مقام معظم رهبری در پیام تسلیت‌شان به مناسبت شهادت آقای فخری‌زاده مسؤولان را به جد به پیگیری همه کارهای علمی و فنی شهید فخری‌زاده در تمام حوزه‌ها (نه صرفا کارهای هسته‌ای و دفاعی) توصیه و امر کردند. کارها و پروژه‌های شهید فخری‌زاده آنقدر بزرگ و اثرگذار بود که استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی با تمام قوا 20 سال به دنبال حذف ایشان بودند.
* شهید فخری‌زاده چگونه مقابل آمریکا و  رژیم صهیونیستی چه توان علمی را در کشور شکوفا کرد و چه قدرتی را ضمیمه ایران کرد که صهیونیست‌ها تا این حد از ایشان کینه به دل داشتند و عزم خود را برای حذف ایشان جزم کرده بودند؟
ببینید! به هر حال نوع و حجم پروژه‌هایی که در دست ایشان بود، بسیار بزرگ و تعیین‌کننده بود. این پروژه‌ها تماما برای نخستین بار در کشور و حتی بعضا برای نخستین بار در دنیا اتفاق می‌افتاد. یکی از قدیمی‌ترین و نزدیک‌ترین دوستان شهید فخری‌زاده می‌گفت ایشان در طول ۳۰ سال خدمت خود هیچ کاری را انجام نداد مگر آنکه آن کار برای نخستین بار در کشور و حتی برای نخستین بار در دنیا اتفاق می‌افتاد. اینکه یک دانشمند در حوزه‌های مختلف علمی و امنیتی کشور را به این اقتدار و اعتلا برساند برای استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی اصلا قابل تحمل نیست. جالب است بدانید یکی از زیرپروژه‌های ایشان تهیه و تولید واکسن کرونا بود. در زمینه واکسن کرونا ایشان به مسائل و دستاوردهایی رسیده بود که تا آن زمان هیچ کشوری در دنیا به آنها نرسیده بود. مثال دیگر بحث لیزرهای پرتوان بود که شهید فخری‌زاده تلاش بسیاری برای پیشرفت این تکنولوژی در کشور انجام داد؛ تکنولوژی‌ای که امروز رژیم صهیونیستی به دنبال تقویت آن است و اخیرا برای نخستین بار اعلام کرد ما به تکنولوژی پدافند لیزری دست یافتیم و با استفاده از این تکنولوژی موشک‌های بیشتری را در هوا متلاشی خواهیم کرد. این در حالی است که ۲۰ سال پیش شهید فخری‌زاده آن را شروع کرده بود و در زمان حیات ایشان به نتایج خوبی رسید. یعنی تکنولوژی‌ای را که رژیم صهیونیستی به واسطه نزدیکی و قرابت با شبه‌ابرقدرت جهان به تازگی به آن دست یافته است شهید فخری‌زاده ۲۰ سال پیش شروع کرد و در زمان حیات به نتیجه رساند. از این دست موضوعات در طول حیات علمی شهید فخری‌زاده بسیار می‌توان پیدا کرد. یکی از دوستان نزدیک ایشان نقل می‌کرد شهید فخری‌زاده مدیران پروژه‌های خود را صدا می‌زد و به آنها ماموریت‌هایی را واگذار می‌کرد. آن مدیران با کمال تعجب از شهید می‌پرسیدند فلان موضوع که دستور پیگیری آنها را داده‌اید به چه درد امروز کشور می‌خورد؟ شهید فخری‌زاده پاسخ می‌داد این موضوع برای امروز نیست، بلکه ۲۰ سال دیگر کشور به آن نیاز پیدا می‌کند. این خودکفایی و اقتداری که شما در ایران اسلامی مشاهده می‌کنید همگی به واسطه زحمات و تلاش‌های دانشمندان بزرگی مثل شهید فخری‌زاده اتفاق افتاده است. بعضی از پروژه‌های شهید فخری‌زاده در سطوح بین‌المللی بازخورد فراوان داشت و توانست تحولاتی را در فضای جهانی به‌وجود بیاورد. برای مثال ورود شهید فخری‌زاده به مساله هوش مصنوعی بسیار قابل توجه است. ما امروز به تازگی اسم هوش مصنوعی را می‌شنویم و شاهد هستیم مقامات سیاسی کشورهای مختلف دنیا از این تکنولوژی حرف می‌زنند ولی شهید فخری‌زاده بیش از ۱۰ سال پیش به مساله هوش مصنوعی ورود کرد و پروژه‌هایی را برای پیشرفت این تکنولوژی در کشور به نتیجه رساند. شهید فخری‌زاده بنیانگذار و پدیدآورنده بعضی فناوری‌ها در داخل کشور است. برای مثال ایشان بنیانگذار پدافند زیستی، هسته‌ای و شیمیایی در کشور بود. ایشان بنیانگذار تیم‌های واکنش سریع هسته‌ای و اورژانس هسته‌ای بود که در خاورمیانه بی‌نظیر است. ایشان بنیانگذار کمیته پایش معاهدات و انجمن آکوستیک کشور بود. در مجموع پیشرفت ایران در حوزه‌های مختلف علمی سبب شد دشمنان نتوانند نگاه چپ به این کشور بیندازند. خروجی این پیشرفت‌ها هم این می‌شود که در نزدیکی ایران، رژیم صهیونیستی و کشورهای معاند، به‌رغم تهدیدهای پوشالی جرات ندارند دست از پا خطا کنند. رژیم منحوس اسرائیل نه تنها جرات مقابله با ایران اسلامی را ندارد بلکه در مقاطعی مثل توفان الاقصی این چنین آسیب‌های غیرقابل ترمیمی بر پیکره‌اش وارد می‌شود. این دانش و تکنولوژی و مدیریت در سطح کلان سبب شده کشور به بازدارندگی‌ای دست یابد که آب در دل مردم تکان نخورد و در امنیت کامل به زندگی روزمره خود بپردازند.
* متاسفانه نسل جوان کشور با دانشمندان تاثیرگذاری که مرزهای علم را در کشور جابه‌جا کرده‌اند و توانسته‌اند کشور را به اوج اقتدار برسانند، آشنایی بسیار محدودی دارند. به نظر شما در زمان حاضر  و با توجه به اتفاقات منطقه و شکست عیان رژیم صهیونیستی، ترور شهید فخری‌زاده توسط اسرائیل را چگونه باید دید و تحلیل کرد؟
ببینید! وقتی شخصی در 40 سالگی در راس لیست ترور رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد و رژیم منحوس اسرائیل ۲۰ سال تمام تلاش خود را برای حذف این شخصیت انجام می‌دهد، بدان معناست که این شخص در حال رقم زدن کارهای بسیار بزرگی است. فرمانده امنیتی سابق اسرائیل می‌گوید ما کسی را زدیم که به اندازه قاسم سلیمانی و عماد مغنیه برای جمهوری اسلامی ایران مهره استراتژیک بود و جایگزینی او برای ایران غیرممکن است. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه‌ها و سخنرانی‌های مربوط به شهید فخری‌زاده، از الفاظ خاصی مثل کم نظیر و... درباره ایشان استفاده می‌کنند. نتانیاهو آن شوی تلویزیونی را قبل از شهادت دکتر فخری‌زاده اجرا می‌کند و به صراحت می‌گوید فخری‌زاده را به یاد داشته باشید و این اسم را از یاد نبرید. بعد از ترور شهید فخری‌زاده نتانیاهو به صراحت توئیت می‌زند و شنبه آرامی را برای صهیونیست‌ها آرزو می‌کند. شهید فخری‌زاده در زمان حیات‌ می‌گفت تا وقتی من زنده‌ام خواب به چشمان ترامپ و نتانیاهو نمی‌آید. آن زمان ما خیلی معنای جمله شهید را درک نمی‌کردیم ولی زمانی که توئیت نتانیاهو را بعد از شهادت ایشان دیدیم، به عمق آن جمله شهید فخری‌زاده پی بردیم. وقتی کسی در این جایگاه قرار بگیرد یعنی کارهای بسیار بزرگی انجام داده است. من تاکید دارم کارها، پروژه‌ها و فعالیت‌های ایشان بردهای فراملی و فراسرزمینی بسیاری داشت و به همین جهت سبب وحشت استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی شده بود  اما کار بسیار مهمی که در سالگرد شهید فخری‌زاده باید به آن همت گماشت این است که مسیر فکر و اندیشه ایشان ادامه یابد. اینکه رهبر انقلاب می‌فرمایند زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست صرفا به معنای زدن 4 تا بنر و پوستر بر در و دیوار شهر نیست، بلکه باید مسیر فعالیت‌ها و پروژه‌های شهدای بزرگ ما مثل شهید فخری‌زاده ادامه پیدا کند. رهبر حکیم انقلاب به دلیل اینکه ایشان را از نزدیک می‌شناختند و در جریان کارها و فعالیت‌های ایشان بودند به مسؤولان و دانشمندان توصیه می‌کنند تمام کارها و پروژه‌های این شهید را بدون استثنا پیگیری و دنبال کنند. چیزی که امروز بر گردن ما است آن است که این جریان فکری، اندیشه‌ای و علمی را ادامه بدهیم و اجازه ندهیم این طرز تفکر و اندیشه بر زمین بماند.

 


Page Generated in 0/0649 sec