printlogo


کد خبر: 272713تاریخ: 1402/9/14 00:00
وزیر صمت خبر داد
تجارت آزاد با اوراسیا؛ به‌زودی

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از سال ۲۰۱۹ با امضای توافق ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو رشد ۲ برابری داشته است.
عباس علی‌آبادی در آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا اظهار داشت: عرصه نمایشگاه زمینه تعامل ارزشمندی برای صاحبان بنگاه‌های اقتصادی به وجود می‌آورد تا شاهد رونق، توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری باشیم.
وی افزود: از سال ۲۰۱۹ با امضای توافق همکاری تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تبادلات تجاری با این منطقه بیش از پیش گسترش یافت و شاهد رشد ۲ برابری تجارت با کشورهای عضو بودیم.
علی‌آبادی بیان‌ کرد: با امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در آینده نزدیک و دسترسی به بازار ۱۸۰ میلیون نفری منطقه شاهد همکاری‌های بیشتر تجاری با کشورهای عضو خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: ایران با جمعیتی بیش از ۸۵ میلیون نفر و در اختیار داشتن منابع کم‌نظیر انرژی، معادن، ظرفیت‌های فراوان صنایع مختلف، خدمات فنی و مهندسی با فناوری بالا و دانش‌بنیان، موقعیت ژئوپلیتیکی در منطقه، دسترسی به شبکه‌های مواصلاتی ریلی، جاده‌ای و خطوط حمل‌و‌نقل بین‌المللی دریایی و دسترسی به شاهراه‌های فعال و لجستیک بین‌المللی، نقش کلیدی در منطقه دارد.
علی‌آبادی با بیان اینکه در دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا شاهد ارائه بخشی از توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی هستیم، تصریح‌ کرد: قوانین سرمایه‌گذاری در ایران، مشوق‌ها و معافیت‌های بسیاری را برای سرمایه‌گذاران بویژه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نظر گرفته است و شرکت‌های خارجی می‌توانند در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی، عمرانی، پتروشیمی، علمی و فناوری و نفتی سرمایه‌گذاری یا به صورت مشترک با شرکت‌های ایرانی همکاری کنند.
وزیر صمت با بیان اینکه جایگاه بخش خصوصی در توسعه همکاری‌های کشورها بسیار مهم است، تاکید کرد: در این راستا فعالیت هر چه بیشتر اتاق‌های مشترک، ایجاد مراکز تجاری و مشارکت در نمایشگاه می‌تواند به ارتباط کشورها کمک شایانی کند. وی تصریح کرد: پیگیری مذاکرات انجام‌شده درباره ضرورت رفع مشکلات توسعه تجارت کشورها در منطقه اوراسیا از جمله لغو روادید تجاری، حل مشکلات حمل و نقلی، برقراری خطوط ارتباطی برای شرکت‌ها، رفع موانع مربوط به نقل و انتقالات مالی و بانکی بویژه ایجاد سازوکار تهاتر و استفاده از ارزهای ملی کشورها و تامین استاندارد‌های طرفین با جدیت بیشتری انجام شود. علی‌آبادی گفت: انتظار می‌رود برگزاری این نمایشگاه و حضور در میزگردها، زمینه معرفی توانمندی کشورها در زمینه‌های صنعتی، تجاری و اقتصادی و امکان تبادل نظر تجار و بازرگانان را فراهم کند.
* نباید واردات لوازم خانگی محدود شود
وزیر صمت با بیان اینکه در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات لوازم خانگی وجود داشته باشد، گفت: باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازارهای با رقابت کامل حرکت کنیم.
عباس علی‌آبادی همچنین در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه اوراسیا در جمع خبرنگاران، درباره واردات لوازم خانگی اظهار کرد: تولید لوازم خانگی یکی از پتانسیل‌های خوب کشور است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه وجود دارد.
وزیر صمت افزود: معتقدیم می‌توانیم با کمی کار کردن به نام ارزشمند و زیبنده مردم در منطقه در حوزه تولید لوازم خانگی به روز تبدیل شویم. دیری نخواهد پایید که سازندگان لوازم خانگی ایران در چنین جایگاهی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این حوزه در حال انجام است، گفت: در مجموع وقتی ناترازی در ابعاد کیفی، کمی و تنوع برطرف می‌شود، دلیلی برای محدودیت واردات وجود ندارد. محدودیت واردات معمولا برای فراهم کردن فرصت برای تولیدکنندگان داخلی اعمال می‌شود، اما به نظر من در حال حاضر نباید محدودیتی برای واردات لوازم خانگی وجود داشته باشد.
علی‌آبادی تصریح کرد: البته این موضوع نیازمند زمینه‌هایی است و باید به سمت بازارسازی و ایجاد بازارهای رقابت کامل حرکت کنیم، زیرا در بازار رقابت کامل نیازی به اعمال محدودیت‌های فیزیکی وجود ندارد.
علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه صنایع باید به سمت تحول عمیق حرکت کنند، گفت: در حال حاضر تلاش وزارت صمت توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی کشور است، چراکه خودروهای آینده خودروهای دیگری خواهند بود، همچنین در حال توسعه زیرساخت‌ها در صنایع کشور و همکاری با کشورهای دیگر هستیم که نیاز به زمان و سرمایه دارد.
وزیر صمت درباره بازار خودرو با بیان اینکه شرایط بازار خودرو رو به بهبود است، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم با وضع مقررات داخلی صنایع را ترغیب به تراز کردن بازار از نظر کیفیت، تنوع و سلایق کنیم و تاکنون نیز اقدامات بسیاری عملیاتی و اجرایی شده است، اما اقدامات باید عمیق و ریشه‌دار باشد زیرا نتیجه یک اقدام فوری به سرعت از بین می‌رود.
وی افزود: اقدامات زیرساختی و زیربنایی انجام شده است و صنایع باید به سمت تحول، کار فوق‌العاده و سرمایه‌گذاری بروند، زیرا ایجاد زیرساخت‌های برقی‌سازی کشور و صنایع توسعه‌ای با همکاری کشورها زمان‌بر است.
* توسعه موافقتنامه‌های اقتصادی - تجاری با کشورهای همسو در دستور کار
همچنین در این آیین، «مهدی ضیغمی» رئیس‌ کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه راهبرد اصلی دولت سیزدهم توسعه موافقتنامه‌های دو و چندجانبه اقتصادی و تجاری با کشورهای همسو است، خاطرنشان‌کرد: امضای توافق تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد. وی گفت: دومین نمایشگاه اختصاصی اوراسیا در ایران فرصتی را فراهم می‌کند تا ضمن آشنایی تجار و فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های تجاری کشورهای عضو، سطح همکاری‌ها گسترش یابد. ضیغمی تاکید کرد: با توجه به اینکه توسعه مناسبات تجاری نیازمند حل برخی مشکلات زیرساختی است، این نمایشگاه به پیشبرد اهداف کمک خواهد کرد.

Page Generated in 0/0066 sec