تبریک تلفنی رئیسی به السیسی طرفین بر بهبود روابط تأکید کردند
گامهای عملی برای حل اختلافات با مصر
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران دیروز در تماسی تلفنی با عبدالفتاح السیسی، پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری مصر را تبریک گفت. در این گفتوگو طرفین بر بهبود مناسبات و برداشتن گامهای عملی برای حل اختلافات فی مابین تاکید کردند. به گزارش خبرگزاریها، رئیسی در این گفتوگوی تلفنی با تبریک برگزاری موفق انتخابات ریاستجمهوری در این کشور و آرزوی موفقیت برای وی در دوره جدید تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از گسترش روابط در زمینههای مختلف با کشور دوست و مسلمان مصر استقبال میکند. رئیسجمهور با بیان اینکه برخورداری از سابقه تمدنی و مبانی اعتقادی مشترک باعث رابطه قلبی میان 2 ملت و کشور شده که زمینه مناسب و مساعدی برای تقویت و تعمیق روابط فیمابین است، افزود: طبق نظر امام خمینی(ره) سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر ارتقای جایگاه و عزت مسلمین و وحدت شیعه و سنی بوده و در همین راستا همواره اعلام کردیم احقاق حقوق ملت فلسطین مساله اول و اساسی جهان اسلام است. رئیسی با اشاره به اینکه امروز به خوبی مشاهده میشود که نظریه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی یک غده سرطانی و تهدیدی جدی برای امنیت، آرامش و صلح در منطقه است، بر همگان اثبات شده اظهار داشت: امروز همچنین همگان شاهد آن هستند که آمریکا در حالی که ریاکارانه همه را به خویشتنداری دعوت میکند، اما اصلیترین حامی و عامل تداوم جنایات رژیم صهیونیستی است و طبیعتا نمیتواند نقش دلسوز و برقرارکننده صلح در غزه را داشته باشد. رئیسجمهور ضمن اعلام آمادگی ایران برای به کارگیری همه ظرفیتها در راستای توقف نسلکشی رژیم صهیونیستی و امدادرسانی به فلسطینیان مظلوم اما مقتدر غزه گفت: انتظار داریم مصر نیز از همه ظرفیتهای خود برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه، آغاز امدادرسانی و احقاق حقوق حقه ملت فلسطین استفاده کند. رئیسی همچنین به ادعاهای آمریکاییها و برخی دیگر از حامیان رژیم صهیونیستی درباره ضرورت خویشتنداری دیگر کشورها و جلوگیری از گسترش درگیریها در منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: دعوت دیگران به خویشتنداری در حالی که عامل اصلی تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ارسال تسلیحات و تجهیزات از سوی آمریکا و حمایت همهجانبه از این رژیم کودک کش با وتوی قطعنامههای شورای امنیت است، کاملا بیمعنی است. «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر نیز در این مکالمه تلفنی ضمن ابراز خرسندی از فراهم شدن امکان گفتوگوی دوباره با رئیسی پس از ملاقات 2 رئیسجمهور در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اسلامی در ریاض و نیز قدردانی از تبریک به مناسبت انتخاب مجدد به ریاست جمهوری مصر، گفت: ایران و مصر با توجه به جایگاه بالای تاریخی و تمدنی و برخورداری از ظرفیتهای متنوع میتوانند نقش موثری در استقرار ثبات و امنیت در منطقه ایفا کنند. رئیسجمهور مصر ضمن قدردانی از سیاست جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با کشورهای همسایه و منطقه بر آمادگی کشورش برای برداشتن گامهای عملی در راستای حل و فصل مسائل بین 2 کشور تاکید کرد. السیسی همچنین با اشاره به اینکه مصر همه تلاش خود را برای توقف حملات به غزه، امدادرسانی به مردم این منطقه و احقاق حقوق فلسطینیان به کار گرفته است، اظهار داشت: از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مردم غزه نیز قدردانی میکنم و باور داریم که ایران نقش موثری در زمینه استقرار ثبات در منطقه دارد.
***
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل اقدامی مثبت است
سخنگوی وزارت امور خارجه تصویب قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت مشتمل بر ارسال کمکهای فوری انساندوستانه به غزه را اقدامی مثبت اما ناکافی دانست. ناصر کنعانی گفت: جای تأسف بسیار است که با گذشت ۷۷ روز از حملات جنونآمیز رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع نوار غزه، دولت آمریکا همچنان مانع تصویب قطعنامهای الزامآور در شورای امنیت برای توقف جنگ و پایان دادن به جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه میشود. وی افزود: ارسال کمکهای موثر انسانی در سایه تداوم بمبارانها و حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه مردمی که ۷۷ روز تحت بیسابقهترین جنایات جنگی تاریخ معاصر قرار داشته و بیش از ۶۰ درصد منازل مسکونی و زیرساختهای شهری و خدماتی آنان تخریب شده است، عملا میسر نیست و اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد پس از تصویب این قطعنامه نیز ناظر بر همین واقعیت تلخ است. کنعانی تصریح کرد: تصویب این قطعنامه چیزی از مسؤولیتهای شورای امنیت سازمان ملل متحد کم نمیکند و دولت آمریکا همچنان مسؤول درجه اول تداوم حملات وحشیانه و جنایات جنگی رژیم اسرائیل علیه شهروندان فلسطینی در غزه و نیز کرانه غربی فلسطین است.
***
حامیان غربی «زن، زندگی، آزادی» هزاران زن و کودک را در غزه کشتند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادواره شهید احمدیروشن در دانشگاه شریف گفت: بایدن و مکرون ادعای حمایت از «زن، زندگی، آزادی» در ایران داشتند ولی در پرده دوم امسال همین بازیگران به کودکان و زنان فلسطینی در بیمارستان حمله کرده و هزاران کودک و زن را میکشند. سعید جلیلی گفت: ۱۵۰ کشور دنیا خواستار توقف جنایات در فلسطین شدند ولی یک کشور بهراحتی چشم خود را روی جنایات میبندد و آن را وتو میکند و ادعا میکند کسی نباید متعارض شود. همین استدلال را هم دولتمردان اسرائیلی میگویند که حماس در وضعیت مدنی است و حقی ندارد. وی با اشاره به مقاله چند روز پیش رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی برای ترور دانشمندان هستهای، افزود: رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی چند روز پیش در مقالهای به صراحت بیان کرد به همان میزان که ترور رهبران حماس اهمیت دارد، ترور دانشمندان ایرانی هم اهمیت دارد. همین افراد ادعای دفاع از دموکراسی هم دارند.