اخذ مالیات از اجارهنشینها کذب و غیرواقعی است
سازمان امور مالیاتی کشور ادعای اخذ مالیات از اجارهنشینها طبق لایحه بودجه سال 1403 را کذب و غیرواقعی خواند. سازمان امور مالیاتی کشور در واکنش به شایعه اخذ مالیات از اجارهنشینها اعلام کرد: خبرهای منتشره در فضای مجازی مبنی بر اینکه طبق لایحه بودجه سال 1403، اجارهنشینها هم باید معادل 7 متر مربع از یک آپارتمان، مالیات پرداخت کنند، به هیچ وجه صحت نداشته و از اساس کذب و غیرواقعی است.
***
دستور توقیف اموال مرتبطان چای دبش صادر شد
گمرک شهید رجایی بندرعباس طی ابلاغیهای دستور توقیف اموال مرتبطان با چای دبش را صادر کرد. معاون حقوقی حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان طی ابلاغیه به اداره کل بنادر خواستار توقیف اموال و محمولههای مرتبط با پرونده چای دبش شد. در این مکاتبه که ۲۷ آذر سال جاری ابلاغ شده، آمده است: با عنایت به ابلاغیههای صادره از سوی اجرای احکام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، خواهشمند است دستور فرمایید چنانچه اموالی به نام اشخاص جدول ذیل در آن منطقه ویژه موجود است، مراتب به قید فوریت بررسی و ضمن اعلام نتیجه به این اداره کل، نسبت به توقیف آن اقدام لازم معمول شود. شایان ذکر است تا زمان ابلاغ و اعلام رفع توقیف، چنانچه کالایی متعلق به نامبردگان وارد و قبض انبار الکترونیک برای آن صادر شود، در صورت شمول موضوع با مفاد این نامه، ضمن توقیف، موضوع به گمرک اعلام شود.
***
بازپرداخت اقساط نهضت ملی مسکن پلکانی میشود
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: به منظور کمک به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، پرداخت اقساط تسهیلات این واحدها از حالت یکسان به پلکانی تغییر کرد. محمدرضا اسماعیلی در یک برنامه رادیویی درباره پرداخت تسهیلات به متقاضیان نهضت ملی مسکن اظهار کرد: این پرداختی است که از ابتدای سال رخ داده، صرف پروژهها شده و ماحصل آن تحویل خانه به متقاضیان است. برخی از این خانهها در قالب نهضت ملی مسکن آغاز شده و بخشی دیگر در قالب مسکن مهر بودند. وی افزود: دولت در تلاش است در اسرع وقت پروژههای حمایتی را به سرانجام برساند و تلاش داریم پروژه ملی نهضت مسکن را به نتیجه برسانیم، زیرا این موضوع قانون است. اسماعیلی تاکید کرد: از زمانی که صندوق ملی مسکن به عملیات تامین ملی نهضت ملی اضافه شده ۲ اتفاق بزرگ رخ داده که میتوان به تسریع در تحویل واحد آمده شده و تاثیر مثبت بر بازار مسکن اشاره کرد.
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن با بیان اینکه وضعیت فعلی بازار مسکن از نظر التهاب قیمت راضیکننده نیست، تصریح کرد: با این حال تلاش خود را تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه خواهیم داد اما در مقایسه ماههای گذشته شاهد تورم منفی در حوزه مسکن هستیم. ساخت مسکن دارای عملیات چندلایه بوده و شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فنی و مهندسی است که باید به آنها توجه شود. رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن بیان کرد: خدمات نظام بانکی به عملیات ساخت مسکن را باید به دو بخش سیاستگذاریهای پول و اعتبار و بانکهای ناهمراه تقسیم کرد. اتفاقات خوبی در بخش اول رخ داده و از بانک مرکزی بابت کاهش نرخ سود مشارکت سپاسگزاریم. افزایش میزان تسهیلات در این قالب رقم خورد. وی یادآور شد: اتفاق خوشحالکننده دیگر تغییر روند پرداخت اقساط از حالت یکسان به پلکانی است. با توجه به شناخت از متقاضیان و مشکلات آنها در پرداخت اقساط، با اجرایی شدن آن فشار کمتری به مردم وارد خواهد شد.
***
بانک جهانی: درآمد سرانه ملی ایرانیها ۳ درصد رشد کرد
بانک جهانی از رشد ۳ درصدی درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد ایران در میان ۱۲۳ کشور در رتبه ۶۱ از این نظر قرار گرفت. جدیدترین آمار منتشرشده از سوی بانک جهانی درباره درآمد سرانه ملی 123 کشور دنیا نشان میدهد ایران در میانه جدول ردهبندی کشورهای دنیا از این نظر قرار گرفته است.
این نهاد بینالمللی درآمد سرانه ملی ایران در سال 2022 را 5499 دلار محاسبه کرده و ایران را از این نظر در جایگاه 61 قرار داده است. بر این اساس درآمد سرانه ملی ایران در این سال از 60 کشور جهان کمتر و بیشتر از 62 کشور جهان بوده است. درآمد سرانه ملی ایرانیها در این سال با افزایش 156 دلاری معادل 3 درصد نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. در سال 2021 رقم درآمد سرانه ملی ایرانیها 5343 دلار اعلام شده بود. بر اساس این گزارش برمودا بیشترین درآمد سرانه ملی را در سال 2022 داشته است.
درآمد سرانه ملی این کشور بیش از 109 هزار دلار بوده و سوئیس با 86 هزار دلار در رتبه دوم و لوکزامبورگ با 74 هزار دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفتهاند. کشور آفریقایی بروندی نیز با درآمد سرانه ملی 263 دلاری در انتهای جدول ردهبندی جهانی از این نظر قرار گرفته است. برخی کشورها که درآمد سرانه ملی کمتری از ایران در این سال داشتهاند عبارتند از: ارمنستان با 4909 دلار، مصر با 4043 دلار، الجزایر با 3894 دلار، تونس با 3796 دلار، هند با 2047 دلار، اوکراین با 2161 دلار و پاکستان با 1671 دلار.