printlogo


کد خبر: 273442تاریخ: 1402/10/5 00:00
صبح‌های سخت اسرائیل

مهدی بختیاری: روز یکشنبه، در هفتادونهمین روز نبرد توفان الاقصی، برخی مقامات رژیم صهیونیستی، برای چندمین بار توئیتی با عنوان «صبح سخت» منتشر کردند؛ عنوانی که مربوط به هلاکت ۸ افسر و سرباز دیگر ارتش اسرائیل بود که صبح همان روز خبرشان اعلام شد.
فردای آن روز، با کشته شدن ۱۴ رأس دیگر از نیروهای ارتش اسرائیل در نوار غزه، تعداد کشته‌های نظامی این رژیم (که اداره سانسور در ارتش اسرائیل اجازه انتشار آنها را داده است) به 489 نفر و تعداد کشته‌های نظامی از ابتدای آغاز حمله زمینی (یعنی 27 اکتبر) به 156 نفر رسید.
روند افزایش کشته‌های صهیونیست، با ورود یگان تک‌تیراندازان فلسطینی به میدان نبرد بیشتر شده و روزانه تصاویر تعداد زیادی از سربازان و تجهیزات اسرائیلی که توسط قناص‌ها یا افراد مجهز به سلاح ضدزره یاسین مورد هدف قرار می‌گیرند منتشر می‌شود.
تعداد زیاد کشته‌های ارتش اسرائیل در نبرد با گروه‌های مقاومت فلسطینی که عمدتا در شمال نوار غزه رخ داده (برخی از آنها هم در حملات نیروهای حزب‌الله در شمال فلسطین اشغالی کشته شدند) موج بزرگی از اعتراضات و انتقادات به دولت نتانیاهو را برانگیخته است.
ساکنان سرزمین‌های اشغالی و بسیاری از سیاسیون این رژیم با ادامه جنگ به این شکل مخالف هستند و نتانیاهو را برای پایان دادن به جنگ تحت فشار قرار داده‌اند.
این فشار البته به دلیل طولانی شدن جنگ (نزدیک به 3 ماه) از ناحیه کشورهای دیگر و حتی دوستان اسرائیل هم زیاد شده و آنطور که در اخبار آمده، مقامات آمریکایی هم اولتیماتومی برای پایان دادن به این جنگ برای اسرائیل تعیین کرده‌اند.
با این حال مقامات این رژیم (بویژه نتانیاهو نخست‌وزیر) همچنان اعلام می‌کنند جنگ را تا رسیدن به اهداف نهایی ادامه خواهند داد.
اهداف نهایی آنها که نتانیاهو روز گذشته نیز بار دیگر بر آنها تاکید کرد، نابودی حماس، تغییر وضعیت حکمرانی در غزه و آزادسازی همه اسرای اسرائیلی بود که هیچ‌کدام از آنها تاکنون محقق نشده و البته در آینده نیز احتمال تحقق آنها - با توجه به وضعیت موجود - چندان محتمل به نظر نمی‌رسد.
گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله حماس، همچنان سازمان رزم خود را با کمترین تلفات حفظ کرده‌اند، نبردهای زمینی در مناطق اشغالی همچنان مانند روز اول ادامه دارد و صهیونیست‌ها حتی نتوانسته‌اند مکان نگهداری اسرای‌شان را - که گفته می‌شود عمدتا در داخل تونل‌ها هستند- پیدا کنند.
دستیابی به تونل‌های غزه و از بین بردن آنها هم یکی دیگر از اهداف مهم ارتش اسرائیل است. آنها بعد از  70 روز بالاخره توانستند وارد یکی از آنها شوند و فیلم آن را نیز منتشر کردند که با واکنش جالب حماس روبه‌رو شد.
حماس با انتشار تصاویری از این تونل که بزرگی و کارآمدی آن را نشان می‌داد، اعلام کرد کارشان با این تونل تمام شده و آنها (صهیونیست‌ها) دیر رسیده‌اند! کمین‌های متعدد گروه‌های فلسطینی بر سر راه سربازان و یگان‌های زرهی ارتش اسرائیل در شمال نوار غزه و انتشار تصاویر آن در فضای مجازی، بازخورد زیادی در جامعه صهیونیستی داشته و با فرسایشی شدن جنگ و افزایش فشار بر ارتش اسرائیل در غزه، توان یگان‌های اصلی حاضر در این نبرد نیز رو به تحلیل است و همین مساله با انتقادات زیاد حتی در بین فرماندهان نظامی مواجه شده است.
اخیرا «یحیی سنوار» از رهبران حماس (و یکی از افراد اصلی در لیست ترور اسرائیل) با تاکید بر ادامه نبردهای شدید، خشن و بی‌سابقه علیه نیروهای اشغالگر، گفته ارتش اسرائیل تاکنون متحمل خسارات سنگین جانی و تجهیزاتی شده است.
به گفته سنوار، در طول این جنگ زمینی، گردان‌های القسام حداقل 5000 نفر از نیروهای نظامی ارتش اسرائیل را هدف قرار داده‌اند که یک‌سوم آنها کشته و یک‌سوم دیگر هم بشدت مجروح شده‌اند.
این روزها اگرچه سران و رسانه‌های صهیونیست در بسیاری موارد، روزشان را «به سختی» و با خبر هلاکت دسته‌جمعی سربازان‌شان آغاز می‌کنند اما وضعیت برای نتانیاهو و دولتش سخت‌تر از اینهاست و این سختی لااقل برای او روز و شب نمی‌شناسد.
با افزایش تلفات ارتش اسرائیل (که حتما تعداد آنها بسیار بیشتر از چیزی است که تاکنون به شکل رسمی اعلام شده) نتانیاهو بیش از پیش برای پایان دادن به جنگ تحت فشار قرار خواهد گرفت؛ جنگی که می‌داند پایان آن به شکل فعلی و بدون دستیابی به اهدافی که بارها اعلام کرده، به معنای پایان عمر سیاسی او خواهد بود.

Page Generated in 0/0074 sec