printlogo


کد خبر: 274791تاریخ: 1402/10/16 00:00
چرا عده‌ای می‌خواستند انتخابات رقابتی نشود؟!

میثم اسلامی: بعد از اتفاقات تلخ سال ۱۴۰۱، بیش از هر زمان دیگری دشمن تمام توانش را روی نمایش و القای جدایی مردم از نظام قرار داده و با بهانه‌های مختلف به دنبال پررنگ کردن این موضوع است.
محور عملیاتی دشمن در این باره استناد به آمار انتخابات گذشته با وجود بیماری کرونا تا  ضریب دادن به نارضایتی‌های اقتصادی و نتیجه‌گیری جدایی مردم از نظام را دربر می‌گیرد.
شاید به همین دلیل است که رهبر انقلاب در نخستین سخنرانی سال ۱۴۰۲ به صورت واقع‌بینانه یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف کشور را مشکلات اقتصادی نامیدند و به مسؤولان دستور رفع مشکلات اقتصادی را دادند، هر چند اینکه مسؤولان چقدر در این امر موفق بوده‌اند بررسی جداگانه‌ای می‌طلبد.
یکی دیگر از راهبردهای دشمن در جنگ ترکیبی تغییر باورها و القای جدا شدن مردم از نظام بوده است، هر چند استناد اینها برای اثبات چنین گزاره‌ای مخدوش بوده است اما رهبری با تیزهوشی و شناخت فضای عملیاتی دشمن تمام تاکیدشان بر انتخابات امسال را با قید رقابتی بودن بیان کردند، هر چند همه ساله و در هر انتخاباتی نظر رهبری بر پرشور بودن انتخابات است اما تاکید مجدد بر واژه «رقابتی» را می‌توان بسیج عمومی قوای سیاسی کشور در ۳ قوه برای عقیم کردن این تلاش دشمن ارزیابی کرد.
نکته جالبی که ضرورت این سخنان را بیش از پیش یادآوری می‌کند فضایی بود که برخی خواص سیاسی در داخل و رسانه‌های ضدانقلاب در ‌خارج درباره انتخابات امسال پیگیری می‌کردند و گزاره‌های متقنی برای استناد به این موضوع وجود دارد.
* نمونه داخلی
روزنامه جوان مقاله‌ای را در تاریخ ۲۳ آبان امسال به قلم عبدالله گنجی با عنوان «راهبرد رقابت» منتشر کرد و در این مقاله به نوعی به اخبار رد صلاحیت برخی افراد که اشتباهات‌شان به خاطر غلبه عواطف بوده و هیچگاه وابستگی و قرابت فکری با دشمنان نداشتند، اعتراض کرد.
پس از انتشار این یادداشت، رئیس قوه‌قضائیه شخصا تماسی با نویسنده مطلب فوق گرفت و به خاطر جهت‌گیری محتوای این یادداشت تشکر کرد.
اما نکته‌ای که این ماجرا داشت انتقادات و حملات زیاد برخی کاربران ساماندهی شده به رئیس قوه‌قضائیه و نگارنده مطلب بود که چرا به رد صلاحیت یک شخص از فکری مخالف ما اعتراض شده و چرا رئیس عدلیه تقدیر کرده است؟! گویی این افراد که اکثرا داخلی و موجه بودند سخنان رهبر انقلاب مبنی بر رقابت در انتخابات را نشنیده بودند یا به سودشان بود که خود را به نشنیدن بزنند.
* نمونه خارجی
رهبر انقلاب 2 دی مجددا بر انتخابات رقابتی تاکید کردند و به نوعی پاسخ کسانی که رقابت را تنها بین رفاقت‌های‌شان جایز می‌دانستند به این شکل دادند: «برگزاری انتخابات به بهترین شکل یعنی همراه با ۴ خصوصیت: مشارکت قوی و پرشور، رقابت واقعی جناح‌ها و دیدگاه‌های مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل».
بیانات رهبر انقلاب که به نوعی یک پیام داخلی مهم برای آنها بود که دنبال غیررقابتی بودن انتخابات بودند، با عصبانیت شدید خارجی روبه‌رو شد و از تندروهای تحریم‌کننده انتخابات تا ضدانقلاب از تمام طیف‌ها از پهلوی تا رجوی صدای‌شان بلند شد که مردم نباید در ‌انتخابات شرکت کنند و این هم دلیلی بر اثبات نکته ابتدایی یادداشت است: «دشمن تمام تلاشش را بر القای جدایی مردم از نظام معطوف کرده است».
اکنون با اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، جو تقریبی مثبتی میان جناح‌های مختلف برای یک انتخابات رقابتی ایجاد شده است، هر چند برخی موارد و افراد اعتراضی دارند که قانون راه بررسی اعتراضات را باز گذاشته و می‌توان امیدوار بود تعداد تایید صلاحیت‌شده‌ها بیشتر نیز خواهد شد.
حال وظیفه آنها که مخاطبی دارند این است 4 مطلب زیر را نه تکرار بلکه با ظرایف تبیین کنند:
1- نبود انتخابات موجب دیکتاتوری خواهد شد.
2- برای رفع مشکلات کشور باید در انتخابات شرکت و درست انتخاب کرد.
3- انتخابات مقدمه تحول و حاکمیت ملی مردم خواهد بود.
4- شناسایی و پاسخ به افرادی که با تابلوهای سیاسی به دنبال انجام نشدن رهنمود رهبر انقلاب مبنی بر رقابتی بودن انتخابات بودند.

Page Generated in 0/0075 sec