نهمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین، شب گذشته با حضور محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و دبیر جشنواره، رضا ابوذر مدیر انجمن سینمای جوانان ایران - دفتر قم و دبیر اجرایی جشنواره، هنرمندان، سینماگران و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و مسؤولان شهر قم برگزار شد.
در این برنامه محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی کشور در اجتماع هنرمندان، سینماگران و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه که در آیین اختتامیه جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین در قم حضور یافتند، گفت: وقتی از سینما و فیلم حرف میزنیم با مولفههایی چون فرم و محتوا سروکار داریم و یک اثر هنری باید دارای این هر ۲ مولفه و شاخصه باشد.
وی ادامه داد: در حوزه سینمای دینی قطعا باید به مقوله جهانبینی و نگاه به هستی و خدای متعال و اخلاق فردی و اجتماعی توجه کنیم. به گفته وی، آثار شاخص و ماندگار به طور قطع، واجد این مختصات و مولفهها هستند و سینمایی که جهانبینی و اخلاق انسانی را نادیده بگیرد، به دام ابتذال و منفعتجویی صرف خواهد افتاد.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه جشنواره نماز و نیایش پاسخی به یک نیاز فرهنگی جامعه است و میتواند عرصهای برای بازنمایی و روایت قدرت معنوی دین در برابر انواع نحلههای منحط و منحرف فکری باشد، افزود: تاثیر فیلمهای دینی در تولید خودباوری و تلنگر به انسانها برای رسیدن به مقام عبودیت و زندگی سالم و تلاش برای گام برداشتن در مسیر حق قابل اعتناست. خزاعی به جنایت تروریستی دردناک و تلخ کرمان اشاره کرد و ضمن همدردی با ملت داغدار و خانوادههای شهدای این فاجعه ضدبشری خاطرنشان کرد: سینما امروز باید روایتگر مظلومیت شهدای این اقدام تروریستی و همه فجایع ضدانسانیای باشد که در جای جای این کره خاکی از کرمان تا غزه از لبنان تا یمن و فلسطین رخ میدهد. سینما امروز باید تصویرگر شهادت دختر خردسال معصوم با کاپشن صورتی و گوشواره قلبی در جنایت کرمان باشد.
رئیس سازمان سینمایی کشور سپس خطاب به جامعه هنری و سینمایی تصریح کرد: شما سینماگران امروز رسالت خطیر و حساسی را بر عهده دارید، چرا که مهمترین ابزار تبیین یعنی ابزار تاثیرگذار تصویرسازی و سینما را در اختیار دارید.
* سینما عاطفیترین ابزار برای درگیر کردن احساسات مردم از هر طیف و سلیقهای است
وی با بیان اینکه سینما قدرتمندترین، عاطفیترین و تاثیرگذارترین و در عین حال مخربترین سلاح در جهان امروز است، اضافه کرد: تاثیرگذار از لحاظ قصه، قدرت انتقال مضامین و پیام و اندیشه که اگر درست منتقل شود در تربیت نسل جدید، در تکامل اندیشه و در تکوین تمدن نوین و اعتلای فرهنگی نقش اساسی دارد. سینما عاطفیترین ابزار برای درگیر کردن احساسات مردم از هر طیف و سلیقهای است.
خزاعی ادامه داد: در عین حال سینما ابزاری مخرب و خطرناک هم میتواند باشد؛ چنانچه برای انتقال پیام بشری و عدالت انسانی بهکار گرفته نشود میتواند در خدمت سودجویی، منفعتطلبی، ایجاد خشونت و انحرافات فکری قرار گیرد.
رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به هنر سینما به مثابه زیباترین ابزار برای نشان دادن جلوههای بصری و عظمت خداوند متعال و فضائل انسانی، عشق، اخلاق، انسانیت، محبت و عدالت عنوان کرد: سینما تبیینیترین رسانه برای احقاق حقوق مظلوم ترین مردم و مردم مظلومی است که پناهی ندارند و سینما میتواند صدای خاموش مظلومان و ستمدیدگان جهان باشد.
خزاعی افزود: من تعجب میکنم از کسانی که در حوزه رسانه و تصویر فعالیت میکنند و متوجه نقش خود در این جهان معنا نیستند. وی با بیان اینکه قرن حاضر قرن تصویر و رسانه است، تصریح کرد: ما نمیتوانیم نسبت به جنایات بشری در جهان امروز، در کرمان، در غزه و در فلسطین و لبنان بیتفاوت باشیم و سکوت کنیم.
خزاعی ادامه داد: جهان سینما، عرصه مسؤولیتهای سخت برای رشد و تکامل جامعه و گسترش اخلاق انسانی است، جهان ترویج ابتذال، خشونت، اشاعه منکرات و دامن زدن به انحرافات فکری و جنسی نیست.
وی با اشاره به جایگاه مهم هنرمند در جامعه خاطرنشان کرد: اگر صاحب اثر به خودسازی و خودآگاهی برسد با آثارش میتواند به رشد معنویت و تلاش برای آگاهی بخشی و سیر و سلوک و اخلاق و انسانیت کمک کند.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: اکنون ما باید انتخاب کنیم میخواهیم سینماگری غرق در لذتهای دنیوی، ثروت، شهرت و جوایز رنگارنگ به هر قیمتی باشیم یا هنرمندی باشیم در خدمت جامعه، هویت و منافع ملی که هم در دنیا عزت دارد و هم در آخرت.