printlogo


کد خبر: 274930تاریخ: 1402/10/19 00:00
رئیس‌جمهور در همایش کارگزاران گزینش کشور:
گزینش شایستگان، متأثر از نگاه‌های جناحی نباشد

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه گزینش شایستگان نباید متاثر از نگاه‌های حزبی و جناحی باشد، گفت: اگر چانه‌زنی، توصیه و سفارش جای عدالت را بگیرد، این همان جایی است که حقوق مردم ضایع می‌شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز - دوشنبه - در «همایش سراسری کارگزاران گزینش کشور» در محل سالن اجلاس سران، عدالت اداری را یکی از محورهای مهم و اساسی در موضوع گزینش دانست و تصریح کرد: اجرای عدالت اداری پایه و اساس مهمی برای تحقق سلامت و تحول نظام اداری کشور و نیز تحقق عدالت در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. رئیس‌جمهور مسؤولیت مدیران و کارگزاران گزینش را جلوه‌ای مهم و راهبردی از عدالت اداری برشمرد و افزود: نخستین گام در این مسیر شایستگی خود مسؤولان گزینش است، زیرا مدیران و کارگزاران مومن به انقلاب اسلامی، کارآمدی ادارات و باورمند به ضرورت تحول در نظام اداری می‌توانند بهترین‌ها را گزینش کنند. رئیسی با اشاره به اینکه در مقاطعی با توجه به برخی نگاه‌ها و سلایق سیاسی خاص، تلاش شد گزینش‌ها کارایی خود را از دست بدهند، خاطرنشان کرد: این اتفاق به صلاح نظام اداری کشور نبود، چرا که گزینش برای حفظ سلامت و کارآمدی نظام اداری ضروری است.
* جایگزینی سلایق سیاسی و حزبی با ضوابط آفت گزینش است
رئیس‌جمهور نکته مهم دیگر در فعالیت گزینش را نظارت و ارزیابی همه سطوح اداری دانست و با تاکید بر شروع گزینش از سطح مدیران و تسری توأمان آن به سطوح اداری و کارشناسی و خدماتی افزود: اگر سطحی از سطوح سازمان‌های اداری از گزینش مستثنا شود، سلامت نظام اداری از همان سطح مستثنا‌شده آسیب خواهد دید. 
رئیسی در ادامه حاکمیت سلایق سیاسی و حزبی به جای رعایت ضوابط را، از آفات گزینش دانست و بر پرهیز از گزینش متاثر از نگاه‌های حزبی، سیاسی و جناحی و لزوم تکیه بر اصول انقلاب و دیدگاه‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در گزینش تاکید کرد. 
رئیس‌جمهور همچنین ایستادگی در مقابل توصیه‌ها و سفارشات را جهاد گزینشگران در مسیر اجرای عدالت و سلامت اداری توصیف کرد و افزود: گزینش‌گران در کار خود با ۲ حق‌الناس در عرصه فردی و اجتماعی مواجه هستند؛ اول حق شخصی فرد گزینش‌شونده و دوم حق عمومی مردم که فرد گزینش‌کننده باید مراقبت کند نه حق فردی گزینش‌شونده و نه حق عمومی مردم، ضایع نشود. 
وی سفارشات و توصیه‌ها را از دیگر آفات در کمین کار گزینش‌گران دانست و افزود: اگر توصیه و چانه‌زنی جای ضابطه را گرفت، حق‌الناس و حق عمومی مردم ضایع ‌شده و عدالت از بین می‌رود. رئیسی با تاکید بر اینکه شأن اجرای عدالت اجازه سفارش‌پذیری و توصیه احدی را ندارد، خاطرنشان کرد: ممکن است توصیه‌ای مبتنی بر حق و عدالت باشد اما باید در برابر سفارشاتی که منطبق بر حق نیست، محکم بایستید. اگر غیر از این باشد عدالت و تحول اداری محقق نشده و مردم احساس کارآمدی در نظام اداری را نخواهند داشت.
* ضرورت بازنگری در ابزار و روش‌های گزینش با محوریت نیروهای باتجربه
رئیس‌جمهور همکاری، هماهنگی و هم‌افزایی مجموعه بخش‌های مسؤول در جذب، نگهداری و ارتقای نیروی انسانی را باعث تضمین سلامت نظام اداری دانست و با تاکید بر ضرورت بازنگری در چارچوب‌ها و قواعد گزینش و بهره‌گیری از ابزار و روش‌های نوین، بهترین و باصلاحیت‌ترین اشخاص برای این بازنگری را نیروهای باتجربه گزینش دانست. رئیسی با بیان اینکه عدالت، تحول و کارآمدی نظام اداری محقق نمی‌شود، مگر با گزینش شایستگان گفت: نگاه برآمده از ترحم و رویکرد امدادی با وجود اینکه در بسیاری مواقع خوب است اما در امر گزینش مطلقا نباید وجود داشته باشد، چرا که مانع انتخاب و گزینش شایستگان و تحقق تحول و سلامت اداری خواهد شد. بهره گرفتن از فناوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی، تاکید بر آسیب‌شناسی نظام گزینش در نشست‌های تخصصی و تاکید بر تلاش برای تصویرسازی صحیح و مثبت از اهمیت گزینش در سلامت و شکل‌گیری نظام اداری عادلانه، اهمیت جذب و نگهداری و ارتقای نیروهای صالح و طرد نیروهای ناصالح از نظام اداری، ضرورت تداوم ارزیابی، نظارت و گزینش افراد پس از مرحله جذب، بازنگری عملکرد گذشته هسته‌های گزینش با هدف ارتقا و بهبود و تقویت گزینش، ضرورت گزینش به دور از افراط و تفریط، توجه توأمان به هر ۲ عرصه تخصصی و اعتقادی در گزینش و یافتن و دعوت به کار افراد صالح و توانمندی که به دلیل مناعت طبع، اهل عرضه کردن خود برای مسؤولیت‌ها نیستند، از دیگر نکات مهم مطرح شده از سوی رئیسی در این نشست بود.
رئیس‌جمهور همچنین از همه کارگزاران گزینش کشور خواست اقتضائات روز کشور، سیاست‌ها و قوانین بالادستی، کارآمدی، پاسخگویی بهنگام و به‌روز بودن را در عملکرد خود و در بازنگری گذشته با هدف ارتقا و تقویت گزینش مدنظر قرار دهند تا علاوه بر برقراری عدالت، احساس عدالت و سلامت عملکرد نظام اداری کشور نیز نزد مردم ارتقا یابد.
***
مبارزه با تروریسم هدف مشترک همکاری تهران و دوشنبه
رئیسی در دیدار «رستم امامعلی» رئیس مجلس ملی تاجیکستان، روند گسترش روابط تهران - دوشنبه در 2 سال اخیر را مطلوب توصیف کرد و با بیان اینکه توسعه همکاری‌های پارلمانی مهم و پشتوانه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی است، بر تقویت و ارتقای روابط فرهنگی ۲ کشور تاکید کرد.
رئیس‌جمهور همچنین مبارزه با «تروریسم، جرائم سازمان‌یافته و مواد مخدر» را از الزامات همکاری‌های ایران و تاجیکستان عنوان کرد و با اشاره به مسائل مشترک ۲ کشور به عنوان همسایگان افغانستان، بر ضرورت مقابله فعال همه کشورهای منطقه با جریان‌های تروریستی از جمله داعش تاکید کرد و اظهار داشت: این گروه تکفیری دست‌پرورده آمریکا و رژیم صهیونیستی همانند صهیونیست‌ها در غزه، به دنبال کشتار زنان و کودکان بیگناه است.
رئیس مجلس ملی تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به افزایش مداوم حجم تجارت ایران و تاجیکستان در 2 سال اخیر، ناامنی در منطقه را نگرانی مشترک ۲ کشور و عاملی مخاطره‌آمیز برای همکاری‌های تجاری عنوان کرد. رستم امامعلی همچنین با اعلام حمایت کشورش از تشکیل دولت مستقل فلسطینی، جنایت صهیونیست‌ها در به شهادت رساندن بیش از 23 هزار غیرنظامی فلسطینی در غزه را محکوم کرد.

 


Page Generated in 0/0069 sec