printlogo


کد خبر: 274982تاریخ: 1402/10/20 00:00
سفیر ولایت، آموزگار معرفت انقلابی

جعفر درونه: ایران عزیزمان در طول تاریخ مأمن فرزندان فاطمه سلام‌الله علیها بوده ‌است. فرزندان حضرات معصومین که «خَائِفا یَتَرَقَّبُ» از جور سلاطین و خلفا می‌گریختند به ایران و ایرانیان پناه می‌آوردند و مطمئن به حمایت و پشتیبانی مردم ایران بودند. مردم ایران نیز در عمل نشان دادند قدردان گوهر وجود ایشان هستند و حضورشان را در سرزمین خود افتخاری برای خود و نیاکان و فرزندان‌شان می‌دانند، تا جایی که از امامان معصوم هم‌عصر خود تقاضا می‌کردند با اعزام سفرا، لمعاتی از نور وجود خویش و رشحاتی از عطر معنوی خود را برای آنان به ارمغان بفرستند و چه خوشوقت بودند مردم دارالمومنین کاشان که امام باقر علیه‌السلام فرزند گرامی خویش را به عنوان سفیر ولایت به شهر و دیارشان فرستاد که امروز مضجع شریفش افتخاری برای کاشان و ایران عزیزمان است.

این انوار تابناک و این ستارگان درخشان که در کنار خورشید فروزان ولایت، حضرت امام علی‌‌بن موسی‌الرضا علیه‌السلام آسمان ایران را روشن کرده و چشم ملائک را به این سرزمین بهشتی خیره ساخته‌اند، هر یک در زمان حیات خویش توانسته‌اند مردان مردی را در مکتب تربیتی اهل‌بیت علیهم‌السلام بپرورانند که هر یک از مفاخر شیعه، ایران اسلامی و بلکه افتخار بشریت هستند؛ شاگردانی که در مکتب آنان درس مجاهدت و مبارزه برای تحقق دین آموختند و در حد وسع و طاقت خویش هر یک گوشه‌ها و بخش‌هایی از جامعه را با نور معارف الهی روشن کردند. حضرت امام خمینی(ره) نیز دست به کاری کارستان ‌زده و انقلابی به نام خدا را در سرزمینی که ملوث به جور شاهان و دیکتاتورهای دست‌نشانده دشمنان قسم‌خورده دین و ملت بود برپا کردند و پرچم عزت شیعه را بر بام این کشور به اهتزاز درآورده و تومار سلسله ننگین پادشاهی را در هم پیچیدند که امروز در سحر آن طلوع فجر، شاهدیم چه توفانی در منطقه به پا شده ‌است که امید می‌رود بساط ظلم استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی را از منطقه بر‌کند.
این همه از برکات وجودی امامزادگان عظیم‌الشأنی همچون حضرت علی بن محمدباقر علیهما ‌السلام است که می‌توان برخی از آنها را به شرح زیر برشمرد:
اول- قدرت تأثیرگذاری فرهنگی - تربیتی
آنها چون از سرچشمه معارف اهل‌بیت سیراب شده و جرعه نوشیده‌اند، توانستند با قدرت علمی و معنوی خویش در نشر و گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) که در مکتب شیعه تجلی یافته است بسیار موفق عمل کنند. در این میان امامزاده واجب‌التعظیم حضرت علی بن امام محمد باقر علیهما ‌السلام به عنوان فرزند بلافصل امام معصوم نقش برجسته‌ای دارد و به یمن وجود پربرکت ایشان، کاشان مرکز نشر معارف علوی و مهد پرورش شخصیت‌های مذهبی، دانشمندان و فرهیختگانی همچون ملا‌محسن فیض کاشانی، ملامحمد نراقی، غیاث‌الدین جمشید کاشانی، سعید قطب‌الدین راوندی و بسیاری دیگر از مفاخر ایران زمین شد.
دوم- شخصیت جهادی و انقلابی
نفس حضور امامزادگان که از جور و ستم خلفا و طواغیت زمان به ایران پناهنده می‌شدند موجب و موجد رشد فرهنگ انقلاب و فرهنگ مبارزه و جهاد در مناطقی می‌شد که رحل اقامت می‌افکندند، به طوری که حضورشان دشمنان دین و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را نگران و هراسناک می‌کرد و چاره‌ای جز ایجاد محدودیت و حتی به شهادت رساندن آنان نداشتند. قدرت شبکه‌سازی و جبهه‌سازی از یاران و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت باعث می‌شد وجود امامزادگان به عنوان رهبران انقلابی توسط حکام جور تحمل نشود و به هر طریق ممکن درصدد برآیند آنان را از میان بردارند. حضرت علی بن محمدباقر علیهما ‌السلام نیز که توانسته بود مناطق مختلفی از کاشان را به سنگر مقاومت مبدل سازد و جبهه مقاومت مستحکم و در عین حال پویا، فعال و پیشرو را در آن منطقه ایجاد کند، مورد خشم حکام وقت قرار گرفت، به طوری که حکام جور در صدد مقابله و مقاتله با ایشان برآمدند. تاریخ صحنه‌های شکوهمندی از رشادت‌ها و جانبازی‌های ایشان و یاران‌شان را نقل می‌کند که بر اساس آن معلوم می‌شود آن بزرگوار پس از نبردی بی‌امان در حالی که ضربات سهمگینی بر دشمنان وارد آورده بود به دلیل جراحات بی‌شمار در همین محل مضجع شریفش همچون سالار شهیدان از اسب بر زمین افتاد و به شهادت رسید.
سوم- شخصیت وحدت‌بخش
امامزادگان عظیم‌الشأن چه در زمان حیات‌شان و چه پس از وفات و شهادت‌شان مراقد مطهرشان عامل وحدت‌بخش مردم بوده ‌است و مردم گرد وجودشان چه بسیار همدلی‌ها را تجربه کرده و می‌کنند.
نذورات و وقفیاتی که از سوی ارادتمندان به آن بزرگواران با نیت پاک، همه و همه در خدمت مواسات دینی و گره‌گشایی از زندگی مادی و معنوی مردم قرار گرفته و می‌گیرد، از نشانه‌های برجسته این همدلی‌هاست. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی که خود از ارادتمندان و زائران این امامزاده عظیم‌الشأن هستند، از امامزادگان به عنوان اقطاب فرهنگی کشور یاد کرده‌اند. از آنجا که وحدت ملی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های هویت فرهنگی ایرانیان است، نمی‌توان نقش آن امامزادگان را که برکت وجودی‌ آنها عامل وحدت‌بخش ملت ایران است نادیده گرفت.
* رمز و راز دلبستگی مؤمنانه و عاشقانه مردم به خاندان پیامبر(ص)
در پایان باید به یک نکته مهم اشاره کنم و آن چرایی و علت رابطه عاشقانه ایرانیان با ائمه معصومین و امامزادگان علیهم‌السلام است. اگر چه در گوشه‌گوشه این عالم فطرت‌های پاک جذب انوار تابناک این چهره‌های نورانی شده و می‌شوند اما ایرانیان به شکل ویژه‌ای با آن بزرگواران ارتباط برقرار کرده و می‌کنند.
واقعیت آن است که نخستین کسی که توانست دل‌های ایرانیان را برباید مولی‌الموحدین حضرت علی بن ابیطالب علیه‌السلام بود. آن بزرگوار توانست با برقراری ارتباط صمیمانه با ایرانیان در بند کشیده شده پس از جنگ اعراب و ایران، دل‌های آنها را جذب کند. امیر‌ المومنین حضرت علی علیه‌السلام روح آزادی، آزادگی و آزادی‌طلبی ایرانیان را به درستی شناخت و به آن احترام گذارد و آنها را یک دل نه بلکه صد دل عاشق و شیفته خود ساخت. امیر مومنان حضرت علی علیه‌السلام در عمل نشان داد برای عرب نسبت به ایرانیان فضیلتی قائل نیست و در یک اقدام انقلابی بر خلاف عرف رایج در مدینه و کوفه، نه‌تنها در اخذ مالیات از آنها سخت‌گیری نکرد بلکه آنها را در بیت‌المال سهیم کرد و در برابر هر گونه توهین به شخصیت معنوی آنان از سوی اعراب روی ترش ‌کرد و بر آن خشم ‌گرفت. فرزندان آن بزرگوار نیز در هر گوشه‌ای از ایران عزیز که حضور می‌یافتند از هیچ کوششی در راه صیانت از آزادی و نجات ملت ایران از جور خلفای ستمگر دریغ نمی‌کردند و حضراتی همچون امامزاده واجب‌التعظیم حضرت علی بن محمدباقر علیهما ‌السلام در راه دفاع از عزت، عظمت و آزادی ملت ایران و صیانت از مکتب پرافتخار اهل‌بیت که آنها آن را از عمق جان پذیرفته بودند به شهادت رسید و نگذاشت مدال افتخار و عزت‌آفرین علوی بودن از سینه ایرانیان جدا شود تا همواره جهان و جهانیان این سرود خوش را از مأذنه‌های ایران اسلامی بشنوند: «اشهد ان علیا ولی‌الله».

Page Generated in 0/0057 sec