printlogo


کد خبر: 275120تاریخ: 1402/10/24 00:00
بازگشت مَکر به دشمن در دریای سرخ

مهدی گرگانی: از ابتدای جنگ غزه، دولت یمن به عنوان بخشی از محور مقاومت در کنار فلسطینی‌ها و مردم غزه ایستاد و قاطعانه از آنها حمایت کرد. نقطه اوج حمایت یمن از مردم غزه حمله به کشتی‌های تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به باز کردن مسیر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بود. 
1- در حالی که حملات نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ تنها متوجه کشتی‌های تجاری اسرائیلی بود و سایر خطوط کشتیرانی و کشتی‌های تجاری مشغول عبور و مرور امن از تنگه باب‌المندب بودند، حملات اخیر ایالات متحده آمریکا و انگلیس به یمن نه تنها باعث تشدید تنش‌ها در دریای سرخ شده بلکه حمل‌و‌نقل دریایی در این منطقه را با بحران مواجه کرده است. این آمار خود رسانه‌های غربی از جمله «رویترز» است که با وجود تداوم حملات یمنی‌ها، رفت و آمد کشتی‌ها در این منطقه طی ماه دسامبر کاملا باثبات بود و معدود کشتی‌هایی که مجبور به تغییر مسیر شدند، کشتی‌های اسرائیلی یا به مقصد بندر ایلات در سرزمین‌های اشغالی بودند.
2- اما به نظر می‌رسد حملات بامداد جمعه ائتلاف آمریکایی به یمن، اغلب خطوط کشتیرانی را به دردسر انداخته است. شرکت دانمارکی TORM، شرکت سنگاپوری هافینا، شرکت Stena Bulk، شرکت مرسک و هاپاگ - لوید و تعدادی از دیگر شرکت‌های دریایی پس از حملات آمریکا و انگلیس از توقف تردد دریایی در دریای سرخ خبر داده و مسیر کشتی‌های خود را تغییر داده‌اند. در واقع این حملات نه‌تنها باعث بازگشت ثبات مدنظر واشنگتن و لندن به دریای سرخ نشده بلکه افزایش حضور نظامی آمریکا و انگلیس و متحدان‌شان در دریای سرخ از یک سو و پاسخ قطعی ارتش یمن به متجاوزان از سوی دیگر تنش‌ها را در این نقطه شدیدا افزایش داده است. داده‌ها و آمارهای شرکت‌های حمل‌و‌نقل دریایی از جمله موسسه «کپلر» نشان می‌دهد از روز جمعه ده‌ها کشتی مسیر خود را تغییر داده‌اند و احتمالا طی روزهای آینده کشتی‌های بیشتری مجبور خواهند شد مسیر طولانی‌تر را برای رسیدن به مقاصد اروپایی انتخاب 
کنند. 
اگر حملات ارتش یمن به کشتی‌های تجاری اسرائیلی باعث اختلال گسترده در صادرات و واردات اسرائیل و افزایش تورم و بی‌ثباتی اقتصادی در این رژیم شد، حالا حملات آمریکا و انگلیس به یمن باعث اختلال گسترده در تامین زنجیره کالایی و افزایش هزینه‌های آن برای کشورهای اروپایی خواهد شد. دریای سرخ و کانال سوئز کوتاه‌ترین مسیر بین آسیا و اروپاست و 12 درصد کشتی‌های کانتینربر و اغلب کالاهای اولیه که به اروپا صادر می‌شود وابسته به این آبراه است. 
3- اقدام آمریکا و انگلیس در حمله به یمن در وسط زمستان، بازارهای انرژی را هم دستخوش نوسان شدید کرده و از سویی باعث افزایش قیمت طلا و فلزات گرانبها نیز شده است. قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از این حملات 4 درصد افزایش یافته است؛ مساله‌ای که از زمان جنگ اوکراین و تحریم نفتی روسیه تاکنون بی‌سابقه است. در حالی ‌که آمریکا تابستان گذشته تصمیم «اوپک‌پلاس» برای کاهش عرضه نفت در بازارهای جهانی را همسویی اوپک با مسکو برای افزایش قیمت نفت خوانده و آن را به باد انتقاد گرفته بود، حالا حماقت خودش و همدستش در دریای سرخ باعث تلاطم بازارهای انرژی شده است؛ آن هم در زمانی که سازمان هواشناسی این کشور درباره وقوع یک توفان بزرگ و شدید زمستانی در بخش‌های وسیعی از ایالات متحده هشدار داده است. دسته گل آمریکا و انگلیس در دریای سرخ بیش از هر چیز خود آمریکا و کشورهایی اروپایی را متضرر خواهد کرد. 
4- مساله بعدی این است: آیا یمن با چنین حملاتی متوقف شده و پا پس خواهد کشید؟ مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن پس از حملات اخیر ائتلاف آمریکایی علیه این کشور گفت: موضع یمن با حملات آمریکا و انگلیس تغییر نخواهد کرد و یمنی‌ها ثابت خواهند کرد این کشور گورستان مهاجمان است. وزیر دفاع یمن نیز با تاکید بر ادامه راه مقاومت گفت: به برادران‌مان در فلسطین و به مردم‌مان در غزه می‌گوییم خون ما رنگین‌تر از خون شما نیست و ما از اینکه عملا در کنار  شما در این جنگ مشارکت داریم و اینکه فلسطین به تنهایی به دشمن شلیک نمی‌کند، وجدان‌مان آسوده است. در کنار مواضع قاطع و محکم مقامات یمنی، مردم یمن نیز طی ۲ روز گذشته حمایت کامل خود را از دولت و رهبران‌شان اعلام کردند و با حضور میلیونی در خیابان‌ها حمله آمریکا و انگلیس به کشورشان را محکوم و با شعار «فتح موعود و جهاد مقدس» حمایت‌شان از مردم فلسطین را اعلام کردند. مردم یمن درباره مسائل مختلف تظاهرات‌های بزرگی بر پا می‌کنند اما حضور آنها در روزهای جمعه و شنبه در اعتراض به حملات آمریکا و انگلیس به این کشور بی‌سابقه بود و تعجب بسیاری از رسانه‌های غربی را برانگیخت.
5- علاوه بر این باید به واشنگتن و لندن یادآوری کرد ارتش یمن و مردم این کشور 8 سال در مقابل سعودی و امارات که با تمام قدرت از سوی کشورهای غربی و رژیم تروریستی صهیونیستی حمایت نظامی می‌شدند، مقاومت و آل‌سعود را مجبور به پذیرش آتش‌بس کردند. آیا با چند حمله هوایی می‌توان این ارتش و مردمش را شکست داد؟!
وقت آن رسیده حکام آمریکایی و انگلیسی محاسبات خود را در حمایت از رژیم صهیونیستی که مشغول نسل‌کشی در غزه است عوض کنند و همانطور که سیدعبدالملک الحوثی گفت: «از تجربیات خود در جنگ یمن درس بگیرند و منطقه را به دولت‌ها و ملت‌های منطقه واگذار کنند و سریع‌تر از آن خارج شوند».

Page Generated in 0/0085 sec