printlogo


کد خبر: 275125تاریخ: 1402/10/25 00:00
در نشست خبری چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر مطرح شد
زیرساخت‌ها متناسب با ظرفیت تئاتر نیست

گروه فرهنگ و هنر: نشست خبری چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، صبح روز گذشته با حضور کاظم نظری مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، مهدی حامدسقائیان دبیر، امیرحسین شفیعی مدیر اجرایی و جمعی از مدیران بخش‌های مختلف در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این نشست سقائیان دبیر جشنواره تئاتر فجر با اشاره به سیاست‌های کلی این دوره جشنواره تئاتر فجر گفت: سیاست اصلی جشنواره که من روی آن تاکید دارم، تثبیت و اشاعه ارزش‌‌های انقلابی و اسلامی است. جشنواره در 12 بخش برگزار می‌شود که شامل بخش مسابقه تئاتر ایران، تازه‌های تئاتر ایران، مرور، دانشجویی، پژوهش، خیابانی، رادیوتئاتر، تئاتر بین‌الملل، هویت ملی، غزه، فراگیر، نمایشنامه‌نویسی ایران و کارگاه‌های آموزشی است. سقائیان همچنین با اشاره به کشورهای خارجی که در جشنواره شرکت دارند، افزود: ارمنستان، تاجیکستان، یونان، عراق و ایتالیا 5 کشوری هستند که نمایش‌های‌شان در این دوره از جشنواره حضور خواهد داشت. در این دوره 3 نمایش از کشور ارمنستان شرکت می‌کند که این اجراها در بخش ویژه‌ای برای کشور ارمنستان برگزار می‌شود.
به گفته وی، امسال در جشنواره فراخوانی برای بخش غزه منتشر شد و نمایش‌هایی به دبیرخانه رسید که در این بخش 9 نمایش در جشنواره خواهیم داشت.
دبیر جشنواره تئاتر فجر همچنین درباره تعداد نمایشنامه‌های رسیده به دبیرخانه نیز گفت: 379 نمایشنامه در بخش نمایشنامه‌نویسی شرکت کردند که در نهایت 5 نمایشنامه به مرحله نهایی رسیدند. سقائیان درباره برگزاری و نحوه شرکت کارگاه‌های دوره برگزاری جشنواره تصریح کرد: سایت جشنواره در بخش ثبت‌نام باز است و علاقه‌مندان می‌توانند در کارگاه‌های آموزشی جشنواره ثبت‌نام کنند. وی گفت: در مجموع 1649 اثر به جشنواره ارسال شد که نشان‌دهنده استقبال خوبی است و امیدوارم جشنواره امسال با شعار امید، نشاط و همدلی اسبابی را فراهم کند تا شهروندان بتوانند اوقات خوبی را با دیدن تئاتر تجربه کنند.
* 40 هزار فعال تئاتری در سراسر کشور
در ادامه نشست کاظم نظری، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ضمن اشاره به مشکلات تئاتر گفت: تئاتر در کشور با سختی کارش را پیش می‌برد. از عزیزان رسانه می‌خواهم صدای هنرمندان را به گوش مسؤولان برسانند،‌ اگر سینما و تلویزیون می‌خواهند آثار با کیفیتی تولید کنند باید به تئاتر توجه بیشتری کنند. وی در ادامه افزود: آثار بسیار خوبی برای این دوره از جشنواره به دست ما رسیده اما به دلیل کمبود بودجه در برخی موارد امکان اجرا برای آنها نیست.
به گفته مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، روند توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز تئاتر نه در پایتخت و نه در کشور متناسب با ظرفیت‌ها نیست و باید به این پرسش مهم پاسخ داده شود که در این چند دهه آیا سالنی برای تئاتر به شهر تهران اضافه شده است؟
وی تاکید کرد: تئاتر ایران باید ساختار بزرگی داشته باشد. بیش از 40 هزار هنرمند تئاتر در کشور فعالیت می‌کنند و به دلیل مشکلات، اداره کل نمی‌تواند پاسخگوی نیاز این هنرمندان باشد و باید سازمانی تشکیل شود و بودجه کافی داشته باشد.
* تقدیر از پیشکسوتان عرصه نمایش رادیویی
در ادامه نشست امیرحسین شفیعی دبیر اجرایی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به برخی برنامه‌های آیین افتتاحیه جشنواره گفت: در آیین گشایش جشنواره که اول بهمن در تماشاخانه ایرانشهر برگزار می‌شود، از یکی از پیشکسوتان عرصه نمایش رادیویی تقدیر می‌شود.
شفیعی همچنین افزود: بخش هویت ملی شاهد اجرای 14 اثر است که 5 اثر به موضوع سردار سلیمانی پرداخته‌اند و 9 نمایش هم به غزه می‌پردازند و 6 نمایش هم به شکل میهمان در جشنواره هستند و در بخش دانشجویی تولید 2 اثر با موضوع غزه بسیار جالب توجه است.
به گفته دبیر اجرایی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر،  14 سالن در قالب 8 تماشاخانه میزبان اجراهای این دوره از جشنواره هستند. شفیعی ضمن اشاره به بودجه این دوره از جشنواره گفت: بودجه جشنواره امسال 18میلیارد تومان است و تلاش داریم حداکثر بودجه به هنرمندان در قالب کمک‌هزینه و جوایز پرداخت شود. وی همچنین تاکید کرد: در بخش مسابقه تئاتر ایران 34 اثر به رقابت می‌پردازند‌. در بخش تئاتر خیابانی نیز 33 اثر در جشنواره هستند. در تئاتر رادیویی هم 11 اثر به صحنه می‌روند که  در مجموع 147 اثر در جشنواره امسال در قالب 218 سانس اجرا به صحنه می‌روند.
* نیازمند حمایت شهرداری هستیم
دبیر جشنواره تئاتر فجر در پاسخ به سوالی مرتبط با آثار حذف‌شده تصریح کرد: آثار خوبی از 5 قاره جهان در بخش بین‌الملل به جشنواره رسید اما نیمی از این آثار به دلیل همخوان نبودن آثار با فرهنگ و عرف جامعه ما حذف ‌شده و بخشی از این آثار هم کیفیت لازم را برای ورود به رقابت‌های جشنواره نداشتند. از سوی دیگر کاظم نظری  ضمن تاکید بر اینکه لازم است برای برنامه‌هایی در این ابعاد بودجه‌ای جداگانه منظور شود، گفت: جشنواره ملی مانند فجر باید بودجه‌ای جداگانه داشته باشد. ما درخواست‌های‌مان را داده‌‌ و بودجه را هم ارائه کرده‌ایم.
نظری درباره حامیان جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: مهم‌ترین حامیان رویدادهای تئاتری در جهان، شهردار و شهرداری‌ها هستند اما سال گذشته نه شهردار را دیدیم نه شهرداری همکاری لازم را با ما داشت. سال گذشته شهردار به جشنواره تئاتر فجر نیامد، در حالی که به جشنواره فیلم فجر رفت. توقع داریم شهرداری حمایت بیشتری از جشنواره داشته باشد.

Page Generated in 0/0066 sec