printlogo


کد خبر: 275264تاریخ: 1402/10/28 00:00
اخبار

قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷۵۰۰ تومان اعلام شد
وزیر جهاد کشاورزی در نشست شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با تشریح روند قانونی بررسی و تعیین قیمت محصولات راهبردی کشاورزی گفت: شورای قیمت‌گذاری با حضور همه اعضا و تبادل نظر در جلسات متعدد کارشناسی، قیمت خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی 1403-1402 تعیین و مصوب کرد. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با تصریح بر مصوبه شورا که نماینده کشاورزان هم از اعضای آن هستند، اعلام کرد: بر اساس خردجمعی، کار کارشناسی و هماهنگی‌های انجام‌شده با دولت، نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی 1403-1402 مبلغ 17 هزار و 500 تومان تصویب و اعلام می‌شود. گفتنی است هر ساله بنا بر قانون مجلس شورای اسلامی اختیار تعیین قیمت خرید محصولات اساسی کشاورزی به شورای  قیمت‌گذاری، مرکب از 11 عضو سپرده شده است؛ کشاورزان خبره، نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده بانک مرکزی، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت جهادکشاورزی از جمله اعضای این شورا هستند.
***
حراج حضوری شمش طلا
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران از آغاز حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله از ساعت 12 روز گذشته خبر داد. اصغر بالسینی افزود: عرضه شمش طلا به ۲ صورت حراج حضوری و سامانه‌ای در مرکز مبادله ارز و طلا انجام می‌شود و ادامه دارد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران درباره میزان تقاضای ارائه شده، ‌گفت: هر تعداد تقاضا که باشد پاسخ می‌دهیم، همچنین علاوه بر حراج حضوری،‌ حراج سامانه‌ای غیرحضوری هم فعال است؛ در هفته یک روز حراج حضوری داریم و بقیه حراج سامانه‌ای است. به گفته بالسینی، حراج حضوری در چند نوبت در هفته ادامه پیدا می‌کند. سیاست دولت‌،‌ مهار تورم از طریق جمع‌آوری نقدینگی بویژه در روزهای نزدیک به پایان سال است. وجه‌الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است؛ امکان خرید حداقل یک کیلو و حداکثر ۳ کیلوگرم شمش طلا در یک هفته برای متقاضیان است. برای خرید شمش طلا ضرورت دارد خریدار معرفینامه اتحادیه طلا و جواهر ‌در کنار پروانه کسب داشته باشد. تنها شمش طلایی مورد مبادله است که عیار آن ۹۹۵ به بالا باشد.
***
دولت هیچ دستور کاری برای آزادسازی قیمت و سهمیه‌بندی نان ندارد
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت هیچ دستورکاری در موضوع آرد و نان و آزادسازی قیمت آن ندارد؛ نه سهمیه‌بندی نان و نه آزادسازی نان جزو مفروضات طرح هوشمندسازی آرد و نان نیست. محمد جلال اظهار کرد: طرح هوشمندسازی، اصولا طرح سهمیه‌بندی یا کالابرگ نان و مفاهیم اینچنینی نیست. پس اگر احیانا روایت یا تعبیری در این باره وجود داشته باشد که برای خرید نان مردم محدودیت وجود دارد، قویا این موضوع را رد می‌کنیم و چنین فرآیندی وجود ندارد. وی افزود: سامانه‌ای تحت عنوان nazar.ir خدمت مردم معرفی شده و مردم می‌توانند روی نقشه گوشی‌های تلفن همراه خودشان، محل نانوایی‌های مختلف را ببینند و بعد از اینکه به نانوایی مراجعه کردند و خرید انجام دادند، بلادرنگ و بدون فاصله تراکنش خریدشان را می‌توانند مشاهده کنند و اگر احیانا خریدی که اتفاق افتاده و مبلغی که ثبت شده با هم انطباق نداشت، سریعا تجربه خرید خودشان را ثبت کنند.
***
تخصیص 11.5 هزار میلیارد تومان به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در توئیتی اعلام کرد در راستای تحقق راهبرد رشد تولید، ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جهت توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل به بیش از ۱۲ کلان‌پروژه در این حوزه تخصیص داده شد. گفتنی است رئیس سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر کلان‌پروژه‌هایی از جمله کریدور شمال - جنوب که در قالب «ایران ‌راه» انجام می‌شود و توسعه زیرساخت‌ها از جمله افزایش خطوط ریلی و جاده‌ای در حال انجام است که البته برای دستیابی به این اهداف، جلساتی هم با کمیسیون‌های مشترک کشورهای همسایه برگزار می‌شود اما در عین حال برخی از این پروژه‌ها به اعتبارات کلان نیز نیاز دارد؛ از این رو در بودجه نیز اعتباراتی به آنها اختصاص یافته است.
***
هیچ کمبودی در توزیع سوخت زمستانی کشور نیست
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: هیچ کمبودی در توزیع سوخت زمستانی کشور وجود ندارد و در ۳ روز گذشته نیز ۸۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی به ‌صورت ویژه در مناطق پربارش کشور توزیع شده است. به‌گزارش ایسنا، جعفر سالاری‌نسب در این باره توضیح داد: افزون بر سوخت ذخیره‌سازی‌شده در تابستان، تنها در ۳ روز (۲۳، ۲۴ و ۲۵ دی‌) با توجه به برودت هوای کشور و افزایش بارش‌ها در بسیاری از نقاط، ۸۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در مناطق شمال و شمال غرب کشور شامل اردبیل، میاندوآب، آذربایجان شرقی، کردستان، ارومیه، گیلان، زنجان، همدان، کرمانشاه و چالوس به ‌صورت ویژه توزیع شد. وی تأکید کرد: ذخیره‌سازی سوخت زمستانی شامل نفت سفید و نفت‌گاز، امسال نیز مانند سال‌های گذشته با توجه به پیش‌بینی‌های انجام‌شده، از مردادماه در فروشندگی‌های روستایی سراسر کشور آغاز و تا پایان شهریورماه تکمیل شد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران بیان کرد: فرآورده‌های نفتی برخی مناطق کشور که با کاهش دمای هوا و بارش‌های بیشتری روبه‌رو بودند، با وجود برفگیر بودن جاده‌ها و حمل‌ونقل سخت نفتکش‌ها به نحو احسن تأمین شده است.  سالاری‌نسب با تأکید بر کامل بودن مخازن جایگاه‌های عرضه سوخت در همه مناطق بویژه مناطق سردسیر کشور گفت: خوشبختانه با وجود کاهش محسوس دما در روزهای گذشته به مشکلی برنخوردیم و هیچ کمبودی در زمینه توزیع سوخت وجود ندارد.

Page Generated in 0/0068 sec