printlogo


کد خبر: 275334تاریخ: 1402/11/1 00:00
دور دنیا

روایت نیویورک‌تایمز از شکست سخت رژیم صهیونیستی در غزه
نیویورک‌تایمز با استناد به برخی اسناد تاکید کرد رژیم صهیونیستی بر بخشی بسیار کوچک تر از آنچه در طرح‌های خود از آغاز جنگ در غزه تصور می‌کرد، سیطره یافته است. این روزنامه اشاره کرد ارتش رژیم صهیونیستی طبق طرح‌های خود قرار بود کنترل شهرهای غزه، خان‌یونس و رفح را تا اواخر دسامبر در دست گیرد. نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات نظامی اسرائیلی بیان کرد بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه و نابودی حماس اکنون 2 هدف غیرهمسو و ناسازگار هستند. مقامات نظامی اسرائیلی همچنین تاکید کردند نبرد طولانی برای نابودی حماس به احتمال زیاد به گرفتن جان اسرای اسرائیلی منتهی خواهد شد. آنها همچنین اذعان کردند بازگرداندن اسرا تنها از راه‌های دیپلماتیک ممکن خواهد بود نه از طریق نظامی. منبع مذکور اشاره کرد: اسرائیل برای نابودی حماس باید با 2 عامل زمان و فشار همپیمانان برای توقف جنگ مقابله کند. مقامات نظامی اسرائیلی تاکید کردند: بن‌بست و بحران استراتژیک ارتش رژیم صهیونیستی، موجب بلاتکلیفی و ناامیدی هر چه بیشتر ارتش نسبت به تردد مقامات سیاسی شده است. مقامات نظامی اسرائیلی نسبت به اینکه طولانی شدن جنگ بدون تدوین طرح و برنامه‌ای برای مرحله بعد از جنگ در غزه به کمرنگ شدن حمایت همپیمانان این رژیم منجر شود، ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها اذعان کردند دیپلماسی بهترین و سریع‌ترین راه برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه خواهد بود. 
***
«سی‌ان‌ان»: جنگ غزه شکاف عمیق جهانی را آشکار کرده است
تارنمای شبکه «سی‌ان‌ان» در گزارشی با اشاره به اینکه «پرونده نسل‌کشی اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری، اختلاف عمیق‌تری را در ژئوپلیتیک جهانی مورد توجه قرار داده است»، نوشت: اختلافات بر سر جنگ غزه، نمادی از شکاف گسترده میان اسرائیل و متحدان قدیمی غربی‌اش بویژه ایالات متحده و اروپا و گروهی از کشورهای موسوم به جنوب جهانی است. به گزارش ایرنا، این شبکه خبری آمریکایی نوشت: هنگامی که اعضای تیم حقوقی آفریقای جنوبی در پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه در دادگاه بین‌المللی دادگستری (ICJ) به کشورشان بازگشتند، در فرودگاه شهر ژوهانسبورگ مورد استقبال انبوهی از مردم این کشور که پرچم‌های آفریقای جنوبی و فلسطین را به اهتزاز درآورده بودند، قرار گرفتند.
 موضوع این پرونده که ماه دسامبر (دی) در دادگاه لاهه مطرح شد، درباره نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و نقض قوانین کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ توسط اسرائیل است. 
آفریقای جنوبی، اشغالگری رژیم اسرائیل در فلسطین را با نظام آپارتاید (حکومت اقلیت سفیدپوست از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۹۴ بر آفریقای جنوبی) مقایسه می‌کند.
 سی‌ان‌ان در ادامه عنوان می‌کند پرونده آفریقای جنوبی اختلاف عمیق‌تری را در ژئوپلیتیک جهانی مورد توجه قرار داده است. افزون بر موضوع دادگاه لاهه، کارشناسان می‌گویند اختلافات بر سر جنگ غزه، نمادی از شکاف گسترده میان اسرائیل و متحدان قدیمی غربی‌اش بویژه ایالات متحده و اروپا و گروهی از کشورهای موسوم به جنوب جهانی است.
 از سوی دیگر، واکنش‌های کشورهای شمال جهانی به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری متفاوت بوده است. در حالی که برخی کشورها مواضع دیپلماتیک محتاطانه‌ای را حفظ کرده‌اند، برخی دیگر بویژه سرسخت‌ترین متحدان رژیم صهیونیستی در غرب، از این اقدام آفریقای جنوبی انتقاد کرده‌اند. 
دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا این موضوع که اسرائیل مرتکب نسل‌کشی در نوار غزه می‌شود را «بی‌اساس» خواند؛ از سوی دیگر بریتانیا نیز از حمایت از آفریقای جنوبی خودداری کرده است.
 «سی‌ان‌ان» در ادامه گزارش خود با اشاره به اینکه «بسیاری از کشورهای غیرغربی با جنگ غزه مخالفند»، نوشت: چین به اتحادیه عرب با ۲۲ کشور عضو پیوسته که خواستار آتش‌بس [در غزه] شده است، چندین کشور آمریکای لاتین نیز دیپلمات‌های اسرائیلی را در اعتراض [به جنگ اسرائیل در نوار غزه] اخراج کرده‌اند و چندین کشور آسیایی و آفریقایی به کشورهای مسلمان و عرب در حمایت از پرونده آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری پیوسته‌اند. «سی‌ان‌ان» در پایان عنوان می‌کند که برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه، پرونده دیوان بین‌المللی دادگستری به نقطه کانونی برای زیر سوال بردن «اعتبار اخلاقی غرب» و آنچه به عنوان ریاکاری قدرتمندترین کشورهای جهان و عدم تمایل آنها به پاسخگویی و حسابرسی اسرائیل تلقی می‌شود، تبدیل شده است. 

Page Generated in 0/0056 sec