printlogo


کد خبر: 275526تاریخ: 1402/11/7 00:00
رئیس سازمان برنامه و بودجه:
منابع هدفمندی 250 هزار میلیارد تومان ناتراز شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از اصلاحات بودجه توسط نمایندگان بدون منابع مالی‌ گفت: در منابع هدفمندی یارانه‌ها 250 هزار میلیارد تومان ناترازی ایجاد شده است. داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه مجازی خود نوشت: «از نمایندگان محترم مجلس تقاضا کردم اجازه ندهند با تصویب برخی احکام هزینه‌ای بودجه سال آینده دچار کسری شود. تاکید کردم کسری بودجه ام‌الخبائث است و کشور و دولت را گرفتار می‌کند».
 وی همچنین نوشت: با رویه‌ای که نمایندگان مجلس در لایحه بودجه 1403 پیش‌ می‌روند، دولت باید حق بیمه سهم کارفرمای همه مردم ایران را بپردازد و همه مردم عیال دولت می‌شوند، سوال این است: منابع آن را از کجا تهیه کنیم، اگر منبع مالی بود و می‌توانستیم این کار را انجام دهیم، باعث نشاط مردم می‌شد اما منابع آن را هم باید نمایندگان مجلس تعیین کنند که از کجا بیاوریم؟ 
رئیس سازمان برنامه و بودجه خطاب به نمایندگان مجلس عنوان کرد: ‌قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت را مجاز کرده اگر منابع داشت،‌ سهم بیمه کارفرمای اقشار را بپردازد،‌ الان دوستان در مجلس می‌خواهند این اجازه را به تکلیف تبدیل کنند، آقا به چه زبانی تاکید کنم که منابع هدفمندی یارانه‌ها ناتراز است. منابع هدفمندی یارانه‌ها سال آینده با 250 هزار میلیارد تومان ناترازی همراه است.
 منظور نوشت: همه کارهای خوب دنیا را نمی‌شود یک‌ساله و در قالب بودجه انجام داد. نمایندگان مردم با تصویب بندهای «ت» و «ث» تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳کل کشور در بخش هزینه‌ای، سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند تمام اعتبار مورد نیاز برای تأمین گندم لازم کشور را با قیمت نهایی مصوب شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی حداکثر در شش ماهه اول سال (همزمان با خرید تضمینی گندم) به مجری یا مجریان خرید و تأمین کالاهای اساسی تخصیص دهد و پرداخت کند. 
همچنین با تصویب نمایندگان مجلس در  اجزای ۲ و ۴ بند «الف» تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳کل کشور در بخش هزینه‌ای، مقرر شد منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به پرداخت یارانه دارو، شیرخشک و ملزومات مصرفی پزشکی، یارانه نقدی، معیشتی، کالابرگ الکترونیک، کمک به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی‌(ره) و سازمان بهزیستی، یارانه نان، یارانه ملوانان و هزینه‌های سرمایه‌گذاری و کمک به شرکت‌های نفت و گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مصارف صرفه‌جویی انرژی و سایر مصارف ضروری در چارچوب «قانون هدفمند کردن یارانه‌ها» تخصیص یابد. نمایندگان مردم با تصویب اجزای ۵ و ۷ بند «الف» تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳کل کشور در بخش هزینه‌ای، سازمان برنامه و بودجه را موظف کردند منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده فروش فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی را با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرفاً برای تأمین یارانه نان و دارو هزینه کند. نمایندگان در مجلس با تصویب بند پ تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۳کل کشور در بخش هزینه‌ای، وزارت نفت را مکلف کردند در صورت کاهش تولید فرآورده‌های اصلی (بنزین، نفت - گاز، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هوایی) نسبت به برنامه تولید از طریق شرکت‌های تابعه ذی‌ربط با دریافت و فروش فرآورده‌های ویژه از پالایشگاه‌های مربوط، مقادیر کسری را جبران کند.

Page Generated in 0/0131 sec