ولادت عالم و عارف ربانی «آقارحیم ارباب اصفهانی» (1297 ق)
آیتالله آقارحیم ارباب اصفهانی در 12 جمادی الاول سال 1297ق در اصفهان به دنیا آمد. پس از کسب مقدمات و سطوح حوزه از محضر درس اساتید برجستهای همچون ابوالمعالی کلباسی، آخوند ملامحمد کاشی، سیدمحمدباقر درچهای و میرزاجهانگیرخان قشقایى بهرهها گرفت و با آیتالله سیدحسین طباطبایی بروجردی هم مباحث بوده است. آیتالله ارباب اصفهانی به تأسی از استاد عارف و حکیم خود، جهانگیرخان قشقایی جز در هنگام اقامه نماز جمعه و جماعت، عمامه نمیگذاشت. وفات این فقیه بزرگ در شب عید غدیرسال 1396ق در 99 سالگی روی داد.
سقوط حکومت پادشاهی و تشکیل جمهوری در اسپانیا(1931م)
اسپانیا در جنگ جهانی اول بیطرف ماند، ولی آلفونس سیزدهم، پادشاه وقت این کشور، برای مقابله با تشنجات داخلی با استقرار یک حکومت دیکتاتوری، بیش از پیش به موقعیت خود لطمه زد. وی در سال 1930م با برکناری نخستوزیر نظامی خود، درصدد اعطای آزادیهایى به مردم برآمد. ولی فضای باز سیاسی که پس از یک دوره طولانی دیکتاتوری در این کشور به وجود آمده بود، موجب تقویت نیروهای مخالف شد و آلفونس سیزدهم که در دوران سلطنت خود، پنج بار مورد سوءقصد قرار گرفته بود، در آوریل 1931م از بیم جان گریخت. خروج پادشاه اسپانیا از کشور به همهپرسی و اعلام جمهوری در دوازدهم آوریل آن سال انجامید. اما چندی از استقرار این حکومت نگذشته بود که سلطنتطلبانِ فاشیست به فرماندهی ژنرال فرانسیسکو فرانکو در 17 ژوئیه 1936م علیه جمهوریخواهان شوریدند که باعث وقوع جنگ داخلی به مدت 5/2 سال در این کشور شد. این جنگ در نهایت با پیروزی سلطنتطلبان بر جمهوریخواهان در 28 مارس 1939م به پایان رسید و پس از آن، حکومت دیکتاتوری 36 ساله فرانکو بر اسپانیا حاکم شد.
سفر «یوری گاگارین» فضانورد روسی به عنوان اولین انسان به فضا (1961م)
پس از آنکه دانشمندان شوروی در سال 1957م با پرتاب نخستین قمر مصنوعی زمین، در تسخیر فضا پیشگام شده بودند، در سال 1961م نیز با فرستادن نخستین انسان به فضا، در این مسابقه پیشتاز شدند. نخستین سفینه فضایى که روز 12 آوریل 1961م به فضا پرتاب شد 4700 کیلو وزن داشت. این سفینه فقط یکبار در ارتفاع 372 کیلومتری به دور زمین گردش کرد ولی همین سفر موفقیتآمیز و بازگشت سلامت نخستین فضانورد جهان به زمین، زمینه را برای مسافرتهای فضایى طولانی فراهم ساخت. قهرمان این عرصه یوری گاگارین، فضانورد 27 ساله روس بود که در این روز با سفینه واستوک در مدت یک ساعت و 48 دقیقه زمین را دور زد و بدین ترتیب تحولی بزرگ در عرصه فضانوردی به وجود آمد. پس از این سفر، رقابت میان آمریکا و شوروی برای تسخیر فضا شدت بیشتری گرفت و هر کدام به موفقیتهایی دست یافتند. به همین مناسبت روز دوازدهم آوریل، روز جهانی فضانوردی نامیده شده است.
خرید آلاسکا از روسیه
قرارداد خرید آلاسکا از روسیه نهم آوریل1867 به تصویب سنای آمریکا رسید و 3روز بعد (12 آوریل) پس از امضای رئیسجمهوری آمریکا قطعی شد. طبق این قرارداد، آلاسکا- مهاجرنشین روسیه در شمال قاره آمریکا- به مبلغ 7میلیون و 200هزار دلار خریداری شد. «ویلیام سیوارد» وزیر خارجه وقت آمریکا برای خرید آلاسکا تلاش فراوان کرده بود. سیوارد جمهوریخواه به سناتورهای متنفذ گفته بود که با این معامله، پای روسها که در شمال کالیفرنیا مهاجرنشین ایجاد کردهاند، از قاره آمریکا قطع خواهد شد و از آنجا که بومیان قاره آمریکا (سرخپوستان) از سیبری مهاجرت کردهاند، اگر روسها در اینجا بمانند به سرخپوستان کمک نظامی خواهند رساند و بهتدریج مدعی همه قاره خواهند شد و مهاجران اروپای غربی را متجاوز اعلام خواهند کرد که دردسر بزرگی خواهدبود. آلاسکا که کانادا آن را از خاک اصلی ایالات متحده جدا کرده است اینک یکی از ایالات پنجاهگانه این کشور است و علاوه بر منابع زیرزمینی ازجمله نفت و جاذبههای توریستی و صنعت ماهیگیری دارای اهمیت استراتژیک ویژه است و ایالات متحده را در همسایگی روسیه و چین و نزدیک به ژاپن قرار داده است. روسهای ناسیونالیست هنوز از فکر پس گرفتن آلاسکا بیرون نرفتهاند و عمل تزار را مغایر اختیارات یک رئیس کشور میدانند.