printlogo


کد خبر: 276804تاریخ: 1402/11/16 00:00
اخبار

باید بین کاندیداها بر سر اولویت‌های اصلی کشور رقابت باشد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید بین داوطلبان نمایندگی مجلس بر سر اولویت‌های اصلی کشور رقابت باشد. نباید وقت و انرژی را صرف مسائل غیراولویت‌دار کرد. ملت ایران در این عرصه باید با حضور موثر خود به داوطلبان نمایندگی مجلس این مساله را تفهیم کنند.
سعید جلیلی در نشست «انتخاب برگ ملت ایران، انقلاب اسلامی» خاطرنشان کرد: شناخت مختصات زمانی و مکانی برای مردم دارای اهمیت مضاعف است. دشمنان ایران از این نگران هستند که ملت ایران بدانند آگاهانه در کجای تاریخ ایستاده‌اند و بدانند ظرفیت‌ها و نقایصش کجاست. آنان در پی تشدید نقایص و ضعف‌ها هستند اما ملت ایران باید بداند که اولویت‌شان چیست تا با برنامه و انتخاب درست بتوانند به اهداف‌شان وجهه عملی بدهند. دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: از همه آحاد جامعه و همه افرادی که پست و منصبی دارند، می‌خواهم پیام امام درباره تکیه بر توانایی‌های مردمی و تاثیر داخلی آن را مورد توجه جدی قرار دهند.  حدود ۸۰ سال از آن سخن امام می‌گذرد و اکنون ایران بار دیگر در گلوگاه تصمیم‌گیری با اهمیتی قرار گرفته است. باید بدانیم که اولویت‌های‌مان در سیاست، اقتصاد و فناوری چیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دخالت آمریکا در صنعت توسعه هسته‌ای ایران گفت: آمریکایی‌ها برای حفظ فاصله علمی و تسلیحاتی خود در حوزه‌های مختلف بویژه انرژی هسته‌ای، تعمداً به ایران فشار می‌آورند تا ایران را در عقب‌ماندگی اقتصادی و هسته‌ای نگه دارند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید بین داوطلبان نمایندگی مجلس بر سر اولویت‌های اصلی کشور رقابت باشد. نباید وقت و انرژی را صرف مسائل غیراولویت‌دار کرد. ملت ایران در این عرصه باید با حضور موثر خود به داوطلبان نمایندگی مجلس این مساله را تفهیم کنند. جلیلی تاکید کرد: ما با کمک شما عزیزان در جلسات مختلف درباره اولویت‌های کشور و راه‌های رسیدن به آنها بحث می‌کنیم. مهم‌ترین مساله‌ای که باید در این شرایط حساس به آن پرداخته شود این است که به محدودیت منابع درآمدی کشور توجه شود اما مهم‌تر از آن این است که این منابع باید انضباط پیدا کند و به بهترین شکل مدیریت شود. باید درزهایی که در منابع مالی می‌شود،  شناسایی و رفع شود. باید جلوی دست‌اندازی‌ها در منابع و مصارف مالی گرفته شود.
***
لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی به مجلس ارسال شد
رئیس‌جمهور لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی را برای بررسی و تصویب در مجلس شورای اسلامی به صورت عادی به رئیس قوه مقننه ارسال کرد.
در مقدمه توجیهی این لایحه لزوم ساماندهی پهپادهای غیرنظامی با توجه به نیاز روزافزون به آنها در صنعت، کشاورزی، خدمات و علم و فناوری با توجه به امکان استفاده دوگانه از این وسایل پرنده گوشزد شده است. برخی مواد این لایحه به این شرح است:
- پهپادهای غیرنظامی در مواردی چون تصویربرداری، امداد و نجات، راه و شهرسازی، محیط زیست، پست و ارتباطات، اکتشاف معادن، کنترل خطوط آب، گاز، برق و راه آهن، مدیریت بحران و بلایای طبیعی و... استفاده می‌شود.
- حداکثر ارتفاع پهپادهای غیرنظامی ۵۰۰ متر از سطح زمین است.
- پهپادهای ورزشی و تفریحی نیز تا ارتفاع حداکثر ۱۰۰ متر و شعاع گردش یک کیلومتری و پهپادهای اسباب‌بازی با وزن ۲۰۰ گرم، شعاع گردشی ۱۰۰ و ارتفاع ۵۰ متری و رزولوشن ۴۸۰ مگاپیکسل دوربین‌های نصب شده روی آنها نیز وسیله پرنده محسوب می‌شوند ولی پهپادهای اسباب‌بازی مشمول این قانون نخواهند بود.
- واردات پهپاد غیرنظامی و قطعات آن ممنوع است مگر در مواردی که مشابه داخلی نداشته و با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای انتقال فناوری انواع خارجی این وسیله پرنده باشد.
- واردات و صادرات پهپاد و قطعات آن بدون اخذ مجوزهای مربوط، قاچاق کالا محسوب می‌شود و مرتکبان آن مشمول جرایم مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌شوند. خرید و فروش پهپاد‌های غیرنظامی که اسناد مالکیت نداشته باشند، مشمول جرایم مندرج در قانون تعزیرات می‌شوند.
- پرواز پهپادهای غیرنظامی بدون اخذ مجوزهای مربوط ممنوع بوده و علاوه بر توقیف وسیله پروازی با مالک آن نیز برخورد می‌شود. در صورتی که پرواز بر فراز مناطق ممنوعه دارای رده حفاظتی شود، مرتکب این تخلف به اتهام جاسوسی متهم خواهد شد و مالک پهپاد بلافاصله به مراجع قضایی تحویل داده می‌شود.
***
مشارکت در انتخابات شرط ضروری یک جامعه قوی است
وزیر کشور گفت: مشارکت شرط ضروری یک جامعه قوی است که همه ظرفیت‌ها را بشناسد، استعدادیابی کند و متناسب با هر ظرفیتی وارد موضوعی شود که جامعه نیاز دارد.
احمد وحیدی در همایش منتخبان تشکل‌های مردم‌نهاد در شوراهای توسعه و حمایت سراسر کشور با بیان اینکه مسؤولیت تشکل‌های مردم‌نهاد برای حرکت مردمی در جهت منافع جامعه سنگین است، خاطرنشان کرد: تشکل باید برای یک هدف متعالی باشد. وزارت کشور به حرکت درآوردن این دریای بزرگ مردمی در فعالیت اجتماعی از مسیر تشکل‌های مردم‌نهاد را از وظایف خود می‌داند. وزیر کشور فعالیت تشکل‌های مردمی را آنگاه سیاسی دانست که در قالب حمایت از یک جریان خاص وارد عمل شوند و گفت:  فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد، یک فعالیت اجتماعی است و تشویق مردم برای حضور در انتخابات به عنوان مهم‌ترین واقعه کشور برای تعیین سرنوشت هم یک کار اجتماعی محسوب می‌شود.

Page Generated in 0/0051 sec