printlogo


کد خبر: 276893تاریخ: 1402/11/18 00:00
اخبار

انتقاد رئیس سازمان امور مالیاتی از معافیت ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌ها
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از لحاظ شدن معافیت مالیاتی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی برای اشخاص حقوقی و شرکت‌ها انتقاد کرد. سیدهادی سبحانیان درباره معافیت‌های شرکت‌های بزرگ و کاهش نرخ مالیاتی آنها در قوانین بودجه سنواتی گفت: معتقدیم مانند همه دنیا  شرکت‌ها و افرادی که توان بالاتری دارند باید مالیات بیشتری پرداخت کنند. در همین راستا یکی از مصادیق مرتبط با حوزه مذکور این است که معافیت‌های بسیار گسترده شرکت‌های بزرگ کنترل شود. وی با اشاره به  سقف معافیت مالیاتی شرکت‌ها در سال 1403 تاکید کرد: سقف عدد معافیت مالیاتی تعیین شده و یک عدد بسیار بالا  و حدود 500 همت است، در این زمینه برخی گفتند این اعداد عجیب است. البته به نظر می‌رسد یک اشتباه در زمینه تعیین معافیت مالیاتی شرکت‌ها رخ داده و ممکن است یک یا 2 عدد جا‌به‌جا شده باشد. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای ساماندهی معافیت‌های مالیاتی گفت: در لایحه مالیات بر مجموع درآمد نیز اصلاح این موضوع دنبال شده است، به این ترتیب ساماندهی خوبی در معافیت‌های مالیاتی لحاظ خواهد شد.
***
سود بازرگانی یک تا ۲۶ درصدی واردات خودروهای برقی ابلاغ شد
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت، مصوبه هیات وزیران پیرامون تعیین نرخ سود بازرگانی واردات انواع خودروهای برقی را برای اجرا به گمرکات کشور ابلاغ کرد. نرگس باقری‌زمردی، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای، مصوبه هیات وزیران در تاریخ ٢٣ دی‌ماه امسال درباره سود بازرگانی انواع خودروهای سواری برقی (ابلاغی معاون اول رئیس‌جمهور) را خطاب به دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران، جهت اطلاع و اجرا ابلاغ کرد. بر اساس آنچه هیات وزیران در ٢٣ دی‌ماه برای واردات خودروهای سواری برقی مصوب کرد، سود بازرگانی برای خودروهای برقی (بر اساس قیمت خودروها) یک تا ٢6 درصد تعیین شده است.
***
رکورد ماهانه ترانزیت جاده‌ای پس از ۱۰ سال شکست
رئیس سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای از شکسته شدن رکورد ماهانه ترانزیت در دی‌ماه ۱۴۰۲ پس از ۱۰ سال خبر داد. داریوش امانی با اشاره به عملکرد ترانزیتی سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای در ۱۰ ماهه سال جاری، اظهار داشت: ۵۰۶ هزار و ۸۰۳ دستگاه ناوگان ایرانی و خارجی حامل 11.4 میلیون تن کالا از قلمروی کشور ترانزیت شده که نسبت به دوره مشابه ۱۰ ماهه ۱۴۰۱ رشد ۴۶ درصدی داشته است. وی افزود: همچنین در دی‌ماه شاهد شکسته شدن رکورد ماهانه ترانزیت پس از ۱۰ سال با میزان ترانزیت یک میلیون و ۴۴۵ هزار تنی از کشور بودیم. رئیس سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای گفت: بنادر شهید رجایی و پایانه‌های مرزی پرویزخان، باشماق، آستارا و بازرگان، مهم‌ترین مبادی ورودی کالای ترانزیتی بوده است. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به میزان صادرات از پایانه‌های مرزی در ۱۰ ماهه سال جاری نیز یادآور شد: 8 میلیون و ۹۳۸ هزار تن کالا با تردد ۳۹۰ هزار و ۲۹۲ ناوگان حمل‌و‌نقل بین‌المللی صادر شده که با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده است. امانی پیش‌بینی کرد روند افزایشی ترانزیت از قلمروی کشور در ۲ ماهه پایانی سال جاری نیز ادامه یابد. وی تصریح ‌کرد: اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم برای همگرایی سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای بویژه با کشورهای همسایه و تمهیدات وزیر راه و شهرسازی منجر به برگزاری نشست‌هایی با کشورهای همسایه و هیات‌های خارجی طی سال گذشته و امسال شده است. رئیس سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای با اشاره به اقدامات انجام شده در این سازمان با هدف ارتقا و تسهیل ترانزیت و حمل‌و‌نقل بین‌المللی، گفت: از مهم‌ترین اقدامات انجام شده می‌توان به ارتقای زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در پایانه‌های مرزی، بهسازی و ارتقای محورهای منتهی به پایانه‌های مرزی، پیگیری و رفع مشکلات فرآیندی، تسهیل در تردد از طریق برگزاری کمیته نشست‌های مشترک حمل‌ونقل جاده‌ای با کشورهای مختلف و با اولویت کشورهای همسایه، پیگیری رویکرد لجستیکی در محدوده مرزها و انتقال رویه‌های غیرمرزی از صفر مرزی به پسکرانه، پیگیری پیاده‌سازی سامانه نوبت‌دهی مکانیزه در پسکرانه پایانه مرزی با اولویت مرزهای با تردد بالا و طرح و رفع موضوعات و مشکلات مرزی اشاره کرد.
***
احداث دومین مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با فناوری بومی در کشور
 کلنگ احداث مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با هدف تامین گاز مصرفی پایگاه‌های مرزی ارتفاعات شمال غرب کشور در ارومیه به زمین ‌زده شد. با کلنگ‌زنی دومین مجتمع تولید ال‌ان‌جی بر اساس فناوری داخلی در شهرستان ارومیه، تامین سوخت سایر پایگاه‌های مرزی از طریق این مجتمع انجام خواهد شد. ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع)، یک راهکار نوین و ایمن جهت گاز‌رسانی به نقاط دوردست و صعب‌العبور است. گاز طبیعی در فشار یک بار و در دمای تقریبی 160- درجه سانتیگراد مایع می‌شود و حجم آن بیش از ۶۰۰ برابر کاهش می‌یابد. این حامل انرژی پرارزش به دلیل سهولت در استفاده، ارزش حرارتی بالا، به‌صرفه بودن و آلایندگی بسیار پایین در مقایسه با دیگر انواع سوخت‌های فسیلی، به طور گسترده‌ای در اقصی نقاط جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلایل استفاده از گاز طبیعی در سبد انرژی جهان یک روند فزاینده و رو‌ به رشد است. میثم فرج‌اللهی، مدیر مرکز طرح‌های کلان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری طی اظهاراتی از اعتماد مجموعه سپاه پاسداران به شرکت‌های دانش‌بنیان برای استفاده و توسعه فناوری داخلی تشکر کرد. وی با بیان گزارشی از حمایت‌های صورت گرفته توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، از توسعه فناوری‌های حوزه نفت و گاز درباره آینده روشن توسعه پلنت‌های ال‌ان‌جی در کشور با فناوری بومی ابراز امیدواری کرد.

Page Generated in 0/0073 sec