printlogo


کد خبر: 276904تاریخ: 1402/11/18 00:00
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفت‌وگو با «وطن امروز»: ۷۰ درصد هزینه درمان بیماران سرطانی را می‌پردازیم
سلامت علیه سرطان

گروه اجتماعی: کاهش هزینه درمان بیماران سرطانی و به صفر رساندن آن مورد تاکید وزارت بهداشت است، به طوری که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت دیروز در آیین افتتاح پروژه‌های بهداشتی - درمانی اهواز با بیان اینکه درمان سرطان باید رایگان باشد، گفت: برنامه ما این است که آنقدر امکانات پیشرفته مستقر شود تا خدمات را به صورت رایگان به این بیماران ارائه دهیم. 
در این باره مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: بیماران سرطانی هم‌‌اکنون جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند و بیمه سلامت از طریق صندوق صعب‌العلاج مربوط به بیماران سرطانی تا 70 درصد هزینه درمان این بیماران را پرداخت می‌کند. محمدمهدی ناصحی با بیان اینکه هزینه بیماران اگرچه بالاست، از طریق این صندوق تقبل می‌شود، اظهار داشت: وزیر بهداشت دغدغه کاهش هزینه بیماران و حتی به صفر رساندن آن را دارد. در حال حاضر افرادی که تحت پوشش بیمه‌ هستند، بخشی از هزینه‌های درمان‌شان از طریق بیمه پایه و مابه‌التفاوت آن نیز از طریق صندوق بیماری‌های صعب‌العلاج پرداخت می‌شود.
همچنین متخصص پرتودرمانی (رادیوتراپی) نیز در این باره گفت: بیمه‌ها باید تقویت شود تا هزینه بیماران سرطانی کاهش یابد، با توجه به اینکه دولت درصدد کاهش هزینه بیماران سرطانی است، باید فکری اساسی برای این بخش شود. دکتر منوچهر احمدی در گفت‌وگو با «وطن امروز»، با بیان اینکه هزینه داروهای سرطانی سرسام‌آور است و خیلی از افراد که به این بیماری دچار می‌شوند، توان تهیه آنها را ندارند، افزود: همان‌طور که دولت سیزدهم درصدد است هزینه بیماری‌های سرطانی کاهش یابد، به نظر می‌رسد برای تامین بخشی از هزینه‌های بیماران سرطانی ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته شود تا از این طریق بیمه‌ها در پرداخت هزینه بیماران تقویت شوند. 
وی افزود: اکنون درمان‌های اولیه بیماران سرطانی چون شیمی‌درمانی انجام می‌شود اما برخی داروها به قدری گران است که فقط افراد متمکن می‌توانند به آن دست یابند. در چنین شرایطی بیمه‌ها همان‌طور که گفته شد باید داروهای درمان سرطان را در سبد تامین بگنجانند؛ داروهای جدیدی که تاثیر بسیار بالایی در درمان انواع سرطان دارند ولی گران هستند. وی خاطرنشان کرد: سازمان تامین‌اجتماعی با آنکه شاید شرایط مطلوبی از حیث منابع مالی نداشته باشد اما همچنان کمک شایانی به بیماران خاص و سرطانی می‌کند. وی با اشاره به اینکه عملا ۳ گروه بیمار در کشور وجود دارند، گفت: بیماران عام، بیماران خاص (هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی) و بیماران صعب‌العلاج (ام‌اس و سرطانی) ۳ گروه بیماران تحت پوشش در کشور هستند که همه هزینه‌های دارویی بیماران خاص رایگان شده است.
طبق اعلام مسؤولان تامین اجتماعی به طور کلی بیش از 2000 قلم دارو در کشور تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر است که از این تعداد 136 قلم دارو توسط وزارت بهداشت مختص بیماران صعب‌العلاج شناسایی شده و بنا بر لیست اعلام شده توسط این وزارتخانه، به گونه‌ای متغیر و با توجه به نوع دارو، هزینه آن از 5 تا 15 درصد سهم بیمار و از 85 تا 95 درصد سهم سازمان‌های بیمه‌گر است. از طرفی  داروهای بیماران سرطانی بر اساس لیست 136 قلمی شناسایی شده توسط وزارت بهداشت برای این بیماران با ثابت نگه ‌داشتن فرانشیز بیمار نسبت به سال 91 و تقبل مابه‌التفاوت آن از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع با ارز مبادله‌ای و از محل منابع سازمان‌های بیمه‌گر تهیه می‌شود.
* درمان سرطان باید رایگان باشد
وزیر بهداشت دیروز در حاشیه بازدید از برخی پروژه‌های بهداشتی - درمانی اهواز که در بیمارستان گلستان اهواز انجام شد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که مردم درگیر آن هستند، سرطان‌ها است و باید به کسی که درگیر این بیماری می‌شود، از نظر هزینه‌ها و از کار افتادن وی توجه ویژه شود.
وی افزود: سرطان را بیماری خاص تلقی می‌کنیم و برنامه ما این است که آنقدر امکانات پیشرفته مستقر شود تا خدمات را به صورت رایگان به این بیماران ارائه دهیم. در این راستا، دستگاه‌های جدید و پیشرفته‌ای وارد بیمارستان گلستان اهواز کردیم و این کار ادامه خواهد داشت.
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر ۳ دستگاه بسیار پیشرفته برای این بیمارستان در نظر گرفته شده است؛ یکی از این دستگاه‌ها، دستگاه سیتی سیمولاتور است که می‌تواند غده سرطانی را بسیار دقیق مشخص کند و نقشه آن را به دستگاه شتاب‌دهنده بدهد و با انرژی آن، سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. دستگاه پت‌اسکن نیز داده شده است و تنها به فضای فیزیکی نیاز دارد که باید ساخته شود تا از دستگاه استفاده شود. زیرساخت‌های لازم آن نیز باید فراهم شود.
عین‌اللهی اظهار کرد: ۳ دستگاه پیشرفته درمان سرطان به استان خوزستان داده شده است. دستگاه‌های پیشرفته دیگر نیز بتدریج در نظر گرفته می‌شود. از ریاست دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز می‌خواهیم هیچ بیمار سرطانی از استان خوزستان خارج نشود و در خود استان درمان شود، زیرا این بیماران برای درمان باید چند بار مراجعه و هزینه رفت و آمد پرداخت کنند.
وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز یکی از دانشگاه‌های قدیمی است و اکنون 8 متخصص استاد و متخصص درمان رادیوانکولوژی دارد و رزیدنت نیز دارند. این دانشگاه در سطح عالی تخصص قرار داشته، بنابراین با تامین دستگاه‌ها و با وجود این استادان، نیاز مردم برطرف می‌شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه درمان باید رایگان باشد، گفت: با وجود اینکه برنامه این است که پروژه جدیدی شروع نکنیم و برنامه ما این نیست که بیمارستان جدیدی را ایجاد کنیم بلکه پروژه‌های نیمه‌تمام را تکمیل کنیم اما با توجه به سفر رئیس‌جمهور به خوزستان و بازدید از بیمارستان گلستان اهواز و قدیمی بودن این بیمارستان و با توجه به حجم زیاد بیمار، چند ماه قبل پروژه بیمارستان جایگزین گلستان کلنگ‌زنی شد و قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان پیمانکار در حال اجرای پروژه است. امیدواریم این پروژه به سرعت پیش برود و با الحاق آن به بیمارستان گلستان، بخشی از نیازها را رفع کنیم.
وی افزود: البته پروژه بیمارستان هزار تختخوابی را به عنوان مگاهاسپیتال یا کلان‌بیمارستان داریم و به دنبال این هستیم که در استان‌های بزرگ، کلان‌بیمارستان‌ها را ایجاد کنیم. امیدواریم با افزوده شدن حدود هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ تخت به اهواز بخشی از مشکلات مردم حل شود.

Page Generated in 0/0081 sec