مهلت شرکت در دومین جشنواره کتابخوان و رسانه تمدید شد
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل نهاد کتابخانههای عمومی از تمدید مهلت شرکت در دومین جشنواره کتابخوان و رسانه خبر داد.
محمدمهدی زرافشان در این باره گفت: به دلیل بهروزرسانی سامانه جشنواره و درخواست اهالی رسانه برای ارسال آثار، مهلت شرکت در دومین جشنواره کتابخوان و رسانه تا پایان بهمن ۱۴۰۲ تمدید شد. اهالی رسانه، کتابخوانان و عموم مردم میتوانند با مراجعه به سامانه جشنواره به این نشانی ضمن کسب اطلاعات بیشتر، با ارسال اثر در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
دومین دوره جشنواره کتابخوان و رسانه، با رویکردهای سهگانه تمرکز بر «کتابخانه عمومی» و «کتابخوانی»، توجه به «رسانههای نوین» و قالبهای متنوع و شرکت «کتابخوانان» در جشنواره به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار میشود. تمام آثار منتشر شده در بازه زمانی یکم اردیبهشت ۱۴۰۰ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ با موضوعات مرتبط در دومین دوره جشنواره پذیرفته میشود.
محسن برمهانی معاون سیمای سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، کمیل خجسته عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سیدمحمود رضوی مشاور فرهنگی رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد سرشار مدیر فرهنگی و نویسنده، فاطمه عزیزآبادی فراهانی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو حقیقی هیات امنای کتابخانههای عمومی کشور و فرشاد مهدیپور، معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی احکام جداگانهای از سوی مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و رئیس جشنواره، به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری دومین جشنواره «کتابخوان و رسانه» منصوب شده بودند.
***
شمسایی درباره نمایشگاه رسانههای ایران مطرح کرد
وقتی راوی، خبر میشود
ایمان شمسایی، مدیرکل سابق مطبوعات و خبرگزاریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه رسانههای ایران فرصتی را برای اهالی مطبوعات فراهم کرده تا این بار شنونده روایتهای مخاطبان خود باشند.
وی ادامه داد: در نمایشگاه رسانههای ایران، دیگر رسانه مثل همیشه راوی نیست و خود خالق خبر است. در طول سال همیشه این اهالی رسانه هستند که برای مردم از رویدادها و اتفاقات حرف میزنند و مدتی که نمایشگاه رسانهها برگزار میشود، فرصت مغتنمی است تا اقشار مختلف مردم ارتباطی چهره به چهره با اهالی مطبوعات داشته باشند. ضمن اینکه این نمایشگاه مکانی برای دور هم جمع شدن اهالی مطبوعات و آشنایی و مودت بیشتر بین آنهاست.
عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه رسانههای ایران با تاکید بر اینکه در جریان این رویداد مسائل مربوط به رسانهها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت، گفت: در نشستهای حاشیهای نمایشگاه بحثهای صنفی و حزبی از گفتوگوهایی درباره امنیت شغلی گرفته تا حقوق مطبوعات مطرح خواهد شد که همه این مجموعه اتفاقات در این نمایشگاه میتواند اهالی رسانه را برای شرکت در این رویداد ترغیب کند. شمسایی نمایشگاه امسال را محلی برای مواجهه گروههای سیاسی و احزاب مختلف دانست و از این اتفاق به عنوان یکی از حسنهای برگزاری آن یاد کرد. وی با تاکید بر تداوم برگزاری این رویداد فرهنگی در سالهای آینده، درباره تفاوت نمایشگاه رسانههای ایران با نمایشگاههای مطبوعات که در سنوات گذشته برگزار میشد، گفت: امسال علاوه بر رسانههای مکتوب و کاغذی، رسانههای برخط، خبرگزاریها، انسانرسانهها و حتی انجمنها و تشکلهای مختلف نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و تجربههای خود را با یکدیگر به اشتراک خواهند گذاشت. به گفته این کارشناس رسانه، از آنجایی که برگزاری نمایشگاه رسانههای ایران نفع اقتصادی ندارد، برای تداوم برگزاری آن باید کارکردهای درستی تعریف و غرفهها با کمترین هزینه برپا شود تا رسانههای بیشتری در این نمایشگاه شرکت کنند.
شمسایی گفت: خبرنگاران باید در روزهای برگزاری نمایشگاه حضور فعال داشته باشند و صاحبان امتیاز و مدیران مسؤول موظف هستند از خبرنگاران بخواهند جلسات و گعدههای خود را در این نمایشگاه برگزار کنند و چند ساعتی را در غرفهها بگذرانند و با مخاطبان رو در رو به گفتوگو و تبادل اطلاعات بپردازند.
***
با ابلاغ رئیسجمهور
اعضای کمیته تدوین سیاستهای شبکه نمایش خانگی منصوب شدند
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در بخشنامهای به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیما و شورای عالی فضای مجازی ماده واحده مصوبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره انتخاب اعضای این شورا در کمیته تدوین سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی را ابلاغ کرد. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آقایان ابراهیم سوزنچی، سیدسعیدرضا عاملی و سیدمرتضی میرباقری به عنوان اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و آقایان محمدرضا جعفریجلوه و فرشاد مهدیپور به عنوان اعضای صاحب نظر در حوزه رسانه برای عضویت در کمیته تدوین سیاستها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی انتخاب میشوند.