گروه بینالملل: با بالا گرفتن احتمال حمله زمینی گسترده اسرائیل به رفح موجی از نگرانیها درباره نسلکشی چند ده هزار نفر از مردم آواره غزه در این منطقه وجود دارد، البته از سوی دیگر روزنامه الاخبار لبنان طرحی را فاش کرد که منجر به نابودی غزه توسط اسرائیل میشود؛ طرحی که برخی کشورهای عربی هم در آن سهیم هستند.
حمله احتمالی زمینی به رفح واکنشهای زیادی در سطح منطقه و جهان داشته و سازمانهای بینالمللی و کشورهای مختلف درباره عواقب فجیع آن هشدار داده و خواستار انجام اقدام فوری برای مقابله با آن شدهاند.
همزمان با این تهدیدات، صهیونیستها حملات هوایی خود علیه رفح را به شکل وحشیانهای تشدید کردهاند که در جدیدترین مورد آن بامداد دیروز صدها نفر در تجاوز اشغالگران به رفح شهید و زخمی شدند.
در همین زمینه «ابراهیم امین» تحلیلگر شناختهشده لبنانی و سردبیر روزنامه الاخبار در مقاله جدید خود به جزئیات توطئه آوارگی مردم رفح اشاره کرد و نوشت: به نظر نمیرسد اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای انجام عملیات نظامی بزرگ در منطقه رفح واقع در جنوب نوار غزه، طرحی باشد که طی چند روز گذشته تدوین شده یا اینکه نتیجه اختلافات موجود بین دولت آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر باشد.
رژیم صهیونیستی کار روی این طرح را از چندی پیش آغاز کرد و اینکه اکنون آمادگی خود را برای عملیات زمینی در رفح اعلام کرده، درواقع به معنای سوت آغاز اجرای توطئهای بزرگتر است. در این میان مشکل اصلی اسرائیل، اردوگاههایی است که یک میلیون و 400 هزار آواره فلسطینی را در خود جای داده است اما درباره برنامههای عملیاتی مربوط به آوارگان در رفح نیز باید گفت این برنامهها قبلا با همکاری و هماهنگی کامل با آمریکا و مصر و طرفهای دیگر طراحی شده است.
رژیم صهیونیستی اینگونه تبلیغ میکند که آنچه این رژیم را برای انجام این عملیات (حمله به رفح) تحریک میکند، نابودی نیروهای باقیمانده حماس و تونلهای عظیم این جنبش است که از رفح به سمت صحرای سینا امتداد یافته است. صهیونیستها همچنین ادعا میکنند رهبران حماس و اسرای اسرائیلی در رفح هستند.
طبق اطلاعات الاخبار، اسرائیل موافقت مشروط آمریکا و مصر را نیز برای انجام این عملیات کسب کرده و واشنگتن خواستار انجام عملیاتی با سقف زمانی و محدوده جغرافیایی مشخصی است. در واقع آمریکا مخالفتی با حمله به رفح ندارد و صرفا نمایشی مقابل افکار عمومی به راه انداخته و ادعا میکند برای مردم غزه در رفح نگران است! بویژه بعد از تصمیمی که اخیرا دیوان بینالمللی دادگستری علیه اسرائیل صادر کرد.
در این میان مصریها فقط یک چیز میخواهند: اینکه مطمئن شوند هیچ آواره فلسطینی به سمت صحرای سینا نخواهد رفت. بر این اساس میتوان گفت طرح هماهنگی برای آوارگی دوباره صدها هزار آواره فلسطینی در رفح به سمت مناطق جدید وجود دارد و طبق اطلاعاتی که به دست الاخبار رسیده جزئیات این طرح به شکل زیر است:
- رسیدن به یک توافق سیاسی - امنیتی میان اسرائیل، مصر، اردن و امارات درباره چگونگی ایجاد و تامین مالی اردوگاههای جدید برای آوارگان فلسطینی، مشروط به اینکه آمریکا همه هزینههایی که مصر برای ایجاد این اردوگاهها صرف خواهد کرد را بپردازد.
- تعیین مکان جدید برای استقرار آوارگان در مناطق غربی نوار غزه که شامل نوار ساحلی میشود که از منطقه «المواصی» در جنوب غزه تا منطقه «شیخ عجلین» امتداد دارد. رژیم صهیونیستی گفته اجازه نمیدهد در مناطق شمالی اردوگاهی تاسیس شود اما با ایجاد اردوگاهی جدید در منطقه باز در شمال غرب خان یونس موافقت کرده است.
- تعیین 12 تا 15 نقطه برای احداث اردوگاهها. بزرگترین اردوگاهها در المواصی و مرکز نوار غزه ایجاد میشود که یک میلیون آواره فلسطینی در آنجا مستقر خواهند شد.
- شمال غزه باید به طور کامل از منطقه شیخ عجلین و همه مناطق واقع در شمال به سمت شرق جدا شود و هیچ فعالیت بشردوستانهای هم در این مناطق انجام نمیشود. 300 هزار فلسطینی که در این مناطق هستند نیز باید به اردوگاههای جدید منتقل شوند.
- در هر منطقه حدود 25 هزار چادر (اردوگاه) احداث میشود که در آن آوارگان طبق پیوندهای خویشاوندی یا مکانهایی که قبلا در آنجا زندگی میکردند، در این اردوگاهها کنار هم اسکان داده میشوند. آوارگان نمایندگانی برای هماهنگی خواهند داشت و البته هر فردی که به هر نحوی با حماس ارتباط داشته باشد نمیتواند هیچ نقش سیاسی، اداری یا مدنی در این اردوگاهها داشته باشد.
- اسرائیل کنترل همه گذرگاههای مرزی را به دست خواهد گرفت و میتواند همه گذرگاهها از سمت مصر را ببندد. کامیونهایی که از مصر یا اردن میآیند هم باید از طریق گذرگاههایی که در مرزهای شرقی نوار غزه قرار دارد حرکت کنند.
- کشورهایی که میخواهند کمکهای انسانی برای آوارگان فلسطینی بفرستند باید متعهد شوند این کمکها تحت قیمومیت مصر و اردن بین آوارگان توزیع میشود. در این میان امارات هم یک بندر شناور در منطقه روبهروی «پارک شرم» ایجاد میکند که کمکهای انسانی در آنجا تخلیه شده و توسط صهیونیستها مورد بررسی قرار میگیرد و سپس از طریق خیابان الرشید به سمت اردوگاههای آوارگان منتقل میشود.
- مصر فرآیند ایجاد کمپ، برپایی چادرها و مراکز بهداشتی موقت را علاوه بر مراکز آبرسانی (با بودجه آمریکا و عربستان) برعهده دارد. همچنین چند کلینیک صحرایی هم ایجاد خواهد شد و تصمیم برای انتقال مجروحان به خارج از غزه در دست مصر خواهد بود که آن هم باید با هماهنگی نیروهای صهیونیست انجام شود؛ همان طور که اکنون هست، جایی که قاهره لیست مجروحانی را که باید از نوار غزه خارج شوند برای اسرائیلیها میفرستد و اشغالگران هم با اتهامات واهی همانند اینکه این افراد وابسته به نیروهای مقاومت هستند، از خروج تعداد زیادی از آنها از غزه جلوگیری میکنند و در نهایت موجب مرگشان میشوند.
منابع مرتبط با پرونده کمکهای بشردوستانه در نوار غزه گزارش دادند هدف رژیم اشغالگر از حمله به رفح تضمین کنترل خود بر تمام مرزهای نوار غزه در چارچوب پروژه تشدید محاصره و معلق نگه داشتن اوضاع تا زمان رسیدن به توافقی برای آینده سیاسی و امنیتی غزه است. منابع مربوط اعلام کردند اسرائیل در عمل میخواهد کاملا کنترل غزه را به دست بگیرد و حتی در مذاکرات هیچ تضمینی برای رفع محاصره این منطقه نمیدهد و این امر را مشروط به توافقهای سیاسی و امنیتی درباره آینده غزه میکند. دشمن صهیونیست همچنین طبق یک برنامه از پیش آمادهشده، برای نابودی کامل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) عمل میکند و بعد از اینکه با اتهامات واهی توانست بودجه مالی این آژانس را قطع کند، اکنون در تلاش است تواناییهای لجستیک آن را هم از بین ببرد.
***
تصویب کمک 14 میلیار دلاری آمریکا به اسرائیل
سنای ایالات متحده در حال پیشبرد تصویب نهایی لایحه بودجه 95 میلیارد دلاری شامل کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی است. سنا رسما مفاد کمکهای خارجی را به یک بسته بزرگتر اضافه کرده است که امکان پیشبرد این لایحه را فراهم میکند. با پایان دادن به بحث درباره این لایحه، سنا قصد خود را برای حرکت به سمت رایگیری نهایی درباره این قانون که به عنوان بخشی از بسته بودجه گستردهتر به اوکراین و رژیم صهیونیستی کمک مالی میکند، نشان داده است. سناتورهای آمریکایی شامگاه دوشنبه با ۶۶ رای موافق مقابل ۳۳ رای مخالف، بسته کمکهای خارجی را به عنوان اصلاحیهای برای یک لایحه غیرمرتبط تصویب کردند. این لایحه شامل ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین و ۱۴ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی است.
***
خانیونس ویتنام اسرائیل
نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در یک کمین مهیب که روز گذشته در شرق خانیونس رخ داد، متحمل کشتهها و زخمیهای بسیاری شدند، به حدی که برخی تحلیلگران نظامی اعتقاد دارند خانیونس به ویتنام اسرائیل تبدیل شده است.
منابع وابسته به رژیم صهیونیستی آماری جدید از نظامیان زخمیشده خود طی ساعات گذشته در جریان نبرد با مبارزان مقاومت در غزه منتشر کردند. ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته اعلام کرد در درگیریهای ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه، ۱۸ نظامی دیگر این رژیم زخمی شدند. همچنین منابع وابسته به رژیم صهیونیستی تصاویری از لحظه انتقال نظامیان زخمی این رژیم منتشر کردند که در نبرد با مبارزان مقاومت در شمال غزه زخمی شدهاند. پیش از این نیز ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای از هلاکت 3 نفر از نظامیان خود در درگیریهای جنوب غزه خبر داده بود. بر اساس این گزارش، یکی از نظامیان کشتهشده فرمانده گردان ذخیره ۶۳۰ و فرد دیگر معاون گردان است و یکی دیگر از نظامیان همین گردان نیز در این درگیریها به هلاکت رسیده است. این بیانیه تصریح کرد که این افراد در یک منزل بمبگذاریشده در جنوب غزه کشته شدهاند.
2 روز قبل نیز گردانهای قسام (شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس) اعلام کرد مبارزان این گردانها در منطقه «عبسان الکبیره» در شرق خانیونس واقع در جنوب نوار غزه موفق شدهاند پس از درگیری با گروهی از نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی ۱۰ نظامی صهیونیست را از نزدیکترین فاصله ممکن از پای درآورند.
همچنین خبرگزاری المیادین گزارش داد رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است 3 نفر از نیروهای این رژیم در کمینی در خانیونس به هلاکت رسیدهاند. رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که اجازه انتشار اسامی 3 سرباز کشتهشده ارتش اسرائیل داده شد و خانوادههای آنها مطلع شدهاند. آنها فرمانده گردان «630» در تیپ جنوبی با درجه سرهنگ ذخیره، فرمانده گروهان در گردان «630» با درجه سرگرد ذخیره و یک ارتشی دیگر در همان گردان با درجه گروهبان ذخیره بوده است. در 2 روز متوالی 14 نفر از نیروهای نظامی اسرائیل در خانیونس به هلاکت رسیدند که نشان میدهد این شهر برای اسرائیلیها مانند یک کابوس بزرگ است.
***
طرح شهر بزرگ چادری
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال در گزارشی نوشت رژیم صهیونیستی پیشنهادی را در روزهای اخیر به مصر ارائه داده مبنی بر اینکه پیش از آغاز حمله از پیش برنامهریزی شده این رژیم به رفح در جنوب نوار غزه، شهرهای بزرگ چادری در غزه ساخته شود تا مردم این شهر با پشتیبانی آمریکا و متحدان عربش در حوزه خلیج فارس در آنها اسکان داده شوند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، این طرح پیشنهادی در حالی در روزهای اخیر از سوی رژیم صهیونیستی مطرح شده که دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به این رژیم هشدار داده بدون داشتن آنچه «یک استراتژی برای محافظت از غیرنظامیان» خوانده، وارد رفح نشود اما مقامهای صهیونیست در پاسخ به هشدار آمریکا ادعا کردهاند باید حمله زمینی در رفح را با هدف «ریشهکن کردن حماس» اجرا کنند.
چند مقام مصری به والاستریتژورنال درباره جزئیات طرح رژیم صهیونیستی گفتند در این طرح پیشنهاد شده ۱۵ اردوگاه، هر کدام دارای ۲۵ هزار چادر در سراسر جنوب غرب نوار غزه ساخته شود. مقامها گفتند مصر مسؤول ساخت این اردوگاهها و بیمارستانهای صحرایی خواهد بود. والاستریتژورنال ادامه داد: اسرائیل این پیشنهاد را پس از رد تلاشهایش برای انجام عملیات نظامی در رفح توسط قاهره و هشدارش درباره «عواقب وخیم» این حمله، به مصر ارائه کرد. والاستریتژورنال نوشت: «این طرح پیشنهادی نشاندهنده این است که رژیم صهیونیستی به رغم نگرانیهای مصر و آمریکا در حال برنامهریزی برای حمله به رفح است. قاهره اعلام کرده در صورتی که فلسطینیهای رفح برای فرار از حمله اشغالگران از مرز با مصر عبور کنند، معاهده صلح ۱۹۷۹ با اسرائیل را معلق خواهد کرد».