printlogo


کد خبر: 277045تاریخ: 1402/11/26 00:00
سعید حدادیان برنامه‌های اختتامیه «سوختگان وصل» را تشریح کرد
پرواز قاصدک‌های سوخته بر فراز «غزه»

گروه فرهنگ و هنر: دبیر بیستمین همایش ادبی «سوختگان وصل» دیروز در نشست خبری، با ارائه گزارشی از برگزاری این همایش در ۲۰ سال گذشته گفت: عصر سه‌شنبه هفته آینده - اول اسفند - مراسم اختتامیه این همایش با تجلیل از ۲۰ نفر از برگزیدگان این دوره و برگزارکنندگان همایش نوزدهم در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. سعید حدادیان انتشار ۳۶ جلد کتاب را از برکات برگزاری این همایش‌ها دانست و گفت: تاکنون ۱۹ جلد کتاب در زمینه شعر و ۱۷ جلد در زمینه داستان منتشر شده و فشرده این ۳۶ جلد به صورت برگزیده در 4 جلد زیر چاپ است و در مراسم اختتامیه رونمایی می‌شود که ۲ جلد در حوزه داستان و ۲ جلد در حوزه شعر است؛ این کتاب‌ها به عنوان مرجعی برای پژوهشگران ادبیات پایداری هستند.
تاکنون ۱۹ جلد کتاب در زمینه شعر و ۱۷ جلد در زمینه داستان منتشر شده، کتاب‌های سوختگان وصل در ۳۰۰ کتابخانه بزرگ کشور موجود است ولی مهم‌ترین تبلیغ‌کنندگان «سوختگان وصل»، همان شاعران و نویسندگان هستند.
* گزارشی از راه طی‌شده
دبیر بیستمین همایش ادبی «سوختگان وصل» گفت: یکی دیگر از برنامه‌های این مراسم تجلیل از یک شاعر در حوزه ادبیات پایداری است و سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران به عنوان میزبان در روز اختتامیه سخنرانی خواهد کرد.
وی با ارائه گزارشی از ۱۹ همایش برگزار شده طی سال‌های ۸۰ تاکنون گفت: بیستمین همایش ادبی «سوختگان وصل» با عنوان «... و این ستاره دنباله‌دار» جمع‌بندی سلسله همایش‌های ادبی «سوختگان وصل» است که توسط دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران آغاز شد و بر محور ادبیات دفاع ‌مقدس و ادبیات پایداری متمرکز بود. به همین دلیل در نخستین گام جانبازان شیمیایی را محور همایش قرار دادیم و با عنوان «سوختگان وصل» در بخش شعر برگزار شد.
حدادیان افزود: دبیرخانه همایش ادبی «سوختگان وصل» هر سال یک موضوع از ادبیات دفاع‌ مقدس و پایداری را انتخاب کرده و بعد از انتشار فراخوان، آثار رسیده را داوری می‌کند و بهترین آثار، برگزیده و معرفی و در مجموع آثار برگزیده هر همایش در قالب یک کتاب شعر و داستان منتشر شده است.
به گفته وی، این همایش سال ۸۱ به نکوداشت شهدای تفحص با عنوان «قاصدک‌های سوخته» و سال ۸۳ با عنوان «فصل صبوری» به بزرگداشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی‌اکبر ابوترابی و آزادگان اختصاص یافت.
«همایش چهارم در سال ۱۳۸۴ در نکوداشت مفقودان با عنوان «پشت پلک آسمان» برگزار شد. نکوداشت همسران جانبازان در همایش سال پنجم با عنوان «اگر غم لشکر انگیزد...»، همایش سال ۸۷ به نکوداشت شهدای شلمچه اختصاص یافت و سال‌های بعد نیز به نکوداشت شهید سیدحسین علم‌الهدی با عنوان «هویزه» و نکوداشت شهیدان محمدابراهیم همت، مهدی و حمید باکری و شهدای جزیره مجنون با عنوان «مجنون» اختصاص پیدا کرد».
حدادیان گفت: سال ۹۱ را به شهدای علمی همچون مصطفی احمدی‌روشن، مجید شهریاری، مسعود علیمحمدی، داریوش رضایی‌نژاد و حسن طهرانی‌مقدم اختصاص دادیم. اوایل دهه ۹۰ متوجه شدیم نیمی از پدران و مادران شهدا از دنیا رفته‌اند، لذا همایشی با عنوان «آب و آینه» به بزرگداشت مقام مادران شهدا اختصاص یافت، همچنین نکوداشت پدران شهدا را با عنوان در «مقام صبر» برگزار کردیم و به بهانه مقاومت و حماسه‌آفرینی شهر دزفول با عنوان «الف دزفول» به جبهه مقاومت پرداختیم. مثلا همزمان با موضوع دزفول به صنعا و حلب را هم گرامی داشتیم و به دنبال آن به موضوع مقاومت در کشورهای دیگر مطرح شد. وی از برپایی بیست‌ویکمین همایش «سوختگان وصل» با موضوع غزه خبر داد و با اشاره به برگزاری همایش «سوختگان وصل» برای بزرگداشت حاج‌قاسم سلیمانی گفت: سال ۹۶ برای سپهسالار شهید حاج‌قاسم سلیمانی مراسم گرفتیم و سال ۹۸ نیز همایش مکتب حاج‌قاسم را برگزار کردیم.

Page Generated in 0/0156 sec