افزایش فعالیتهای انتخاباتی علی مطهری و احتمال سرلیستی او در فهرستهای انتخاباتی اصلاحطلبان و اعتدالیون
گروه سیاسی: فعالیتهای سیاسی علی مطهری در سالهای اخیر باعث شده بود در تقسیمبندیهای رقابتهای سیاسی در ایران، او در زمره هیچ کدام از جریانات اصولگرا و اصلاحطلب به شمار نیاید.
مطهری اگرچه در ابتدا و در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی توانسته بود از طریق فهرست اصولگرایان وارد مجلس شود اما در ادامه مواضع او به گونهای بود که به مرور چسبندگی او به جریان اصولگرایی کمتر شد. تا اینکه سرانجام در انتخابات مجلس دهم، با حضور در فهرست اصلاحطلبان و حسن روحانی وارد مجلس شد.
علی مطهری در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی از اعضای فهرست امید بود و تا آخر نیز به قول خودش نمکگیر شده بود و برخلاف امثال کاظم جلالی و بهروز نعمتی، در فراکسیون امید در مجلس دهم ماند اما هرگز به عنوان یک اصلاحطلب در مجلس دهم تعریف نشد.
به نظر میرسد مطهری، حالا در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم هم همین رویه خود را حفظ کرده است؛ رویهای که شاید خود او تمایل داشته باشد تحت عنوان استقلالش از جریانهای اصلاحطلب و اصولگرا تلقی و تفسیر شود. به هر حال علی مطهری بر اساس فعالیتهایش و دیدگاههایش در سالهای اخیر هر اندازه که از اصولگراها دور شده است، به اصلاحطلبان نزدیک شده است. با این حال اما در برخی بزنگاهها مانند ناآرامیهای پاییز 1401 او موضعی متفاوت از اصلاحطلبان گرفت و نسبت به ضرورت رعایت قوانین مربوط به حجاب و پوشش اسلامی تاکید کرد. این مواضع علی مطهری اگرچه باعث حمله تعدادی از اصلاحطلبان به او شد اما در جانمایی سیاسی او بویژه در ایام انتخابات تاثیری نداشت.
به گزارش «وطن امروز»، این روزها در شرایطی که برخلاف نظر طیف رادیکال اصلاحطلبان (همانند سعید حجاریان و آذر منصوری) برخی احزاب اصلاحطلب در حال بررسی ارائه فهرست انتخاباتی در تهران هستند، علی مطهری در حال احیای ساز و کار انتخاباتی «صدای ملت» است؛ ساز و کاری که شاید محل اتصال برخی اصلاحطلبان و طیفهای نزدیک به حسن روحانی و علی لاریجانی که خود را تحت عنوان اعتدالیون معرفی میکنند، شود.
بر همین اساس اواخر هفته گذشته اعلام شد لیست صدای ملت متشکل از نیروهای اعتدالگرا و برخی احزاب اصلاحطلب به زودی منتشر میشود. به گزارش ایسنا، لیست صدای ملت توسط احزاب ندای ایرانیان، اعتماد ملی، کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه و نیروهای اعتدالگرا در تهران در حال نهایی شدن است و تا چند روز آینده منتشر میشود.
این خبرگزاری همچنین نوشت علی مطهری سرلیست صدای ملت در تهران خواهد بود و حضور سیدمحمد بطحایی، هوشنگ بازوند، پروین داداندیش، منصور حقیقتپور، مصطفی خانزادی، رضا امیدوارتجریشی، زهرا ساعی، محسن علیجانی و ناهید تاجالدین در این لیست قطعی شده است.
پیش از این نیز محمدصادق جوادیحصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی گفته بود آنها در انتخابات از علی مطهری حمایت خواهند کرد.
جوادیحصار در پاسخ به این سوال خبر آنلاین که «آیا حزب اعتماد ملی از فردی مانند مطهری حمایت خواهد کرد؟» گفت: قطعاً! مطهری یکی از شخصیتهای مورد نظر حزب اعتماد ملی است. درباره موضع 4 حزب کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان میتوان گفت که هنوز به لیست نرسیدهایم اما امکان دارد افرادی باشند که بخواهیم از آنها حمایت کنیم و اگر قرار باشد از افرادی حمایت کنیم، قطعا مطهری یکی از آن افراد است.
روز گذشته نیز خبرگزاری دولت گزارش داد فهرست منتسب به علی لاریجانی در حال نهایی شدن است و قرار است این لیست به سرلیستی علی مطهری وارد عرصه انتخابات شود.
بر اساس گزارش ایرنا، منصور حقیقتپور، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی مسؤولیت مدیریت فعالیتهای انتخاباتی لیست نزدیکان علی لاریجانی را بر عهده دارد.