printlogo


کد خبر: 277273تاریخ: 1402/12/2 00:00
در پی بارش‌های مطلوب زمستان رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه ۲ ماه زودتر انجام شد
جریان امید در دریاچه ارومیه

بارش‌های مناسب در حوضه آبریز ارومیه باعث شده است میزان ورودی آب به دریاچه ارومیه افزایش یابد؛ بارش‌هایی که اغلب در دامنه‌ها به صورت برف بوده و با ذوب تدریجی آن جریان روان‌آب‌ها به سمت این دریاچه بیشتر و ادامه‌دار خواهد شد. دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه امسال ۲ ماه زودتر عملیات رهاسازی آب از سد سیلوه و کانی‌سیب به دریاچه ارومیه آغاز شد، گفت: در حال حاضر سرعت ورود آب به ۱۵ مترمکعب در ثانیه رسیده است. محمدصادق معتمدیان در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به بارش‌های بسیار خوب اخیر، وضعیت سدها خوب است و با هماهنگی وزارت نیرو در کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه رهاسازی از سایر سدها را هم به‌زودی شاهد خواهیم بود. 
وی اضافه کرد: آب خوبی با سرازیر شدن روان‌آب‌ها به دریاچه ارومیه وارد می‌شود و این امر باعث بهبود وضعیت دریاچه شده است. وی اظهار کرد: در کنار این اقدامات، فاز دوم انتقال آب از کانی‌سیب به دریاچه ارومیه شامل تکمیل کانال بادین‌آباد برای انتقال ۱۸۰‌ میلیون مترمکعب آب در سال در حال اجراست. دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: منابع خوبی در این باره تزریق شده و طرح پیشرفت خوبی داشته که امیدواریم تا 3-2 ماه آینده این پروژه را به اتمام برسانیم. معتمدیان گفت: روش‌های مختلفی برای احیای دریاچه ارومیه داریم که یکی از آنها رویکرد نرم‌افزاری است و مطالعات خوبی نیز در این باره برای تغییر الگوی کشت داشته‌ایم. وی افزود: کاهش کشت محصولات پرآب بر از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. استاندار آذربایجان‌غربی اضافه کرد: در بخش دیگری نیز ۵۱ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده از طریق تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه به سمت دریاچه ارومیه می‌رود که امیدواریم با افتتاح فاز جدید تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز، این میزان افزایش یابد.
* روزانه 100 میلیون مترمکعب برف ذوب می‌شود
به گفته سخنگوی صنعت آب میزان ذوب برف امسال به طور متوسط 18 درصد بیش از سال گذشته است. عیسی بزرگ‌زاده با اشاره وضعیت ذخایر برفی کشور اظهار داشت: بر اساس آخرین‌ آمارها به طور متوسط در سال آبی جاری روزانه 109 میلیون متر مکعب برف به آب تبدیل شده و وارد ذخایر سطحی و زیرزمینی کشور می‌شود و بخشی از آن نیز تبخیر خواهد شد. این میزان معادل نصف ظرفیت کل سد کرج است. وی افزود: به لحاظ درصد وسعت، حوضه آبریز خزر در شمال رشته کوه البرز بیشترین پوشش برفی را به خود اختصاص می‌دهد و رتبه دوم از نظر پوشش برف به دریاچه ارومیه اختصاص دارد و حدود نیمی از این 2 حوضه تحت پوشش برف هستند.

Page Generated in 0/0057 sec