printlogo


کد خبر: 277308تاریخ: 1402/12/3 00:00
به بهانه میزبانی موفق ایران در مسابقات دوومیدانی داخل سالن آسیا
بانوان جور آقایان را کشیدند

یازدهمین دوره مسابقات دوومیدانی داخل سالن آسیا هر چند اعتبار و آبروی تازه‌ای برای میزبانی ایران به همراه داشت اما برخلاف ادوار گذشته ملی‌پوشان کشورمان نتوانستند نتایج درخشانی کسب کنند. یازدهمین دوره رقابت‌های دوومیدانی داخل سالن آسیا روزهای ۲۸ تا ۳۰ بهمن به میزبانی ایران برگزار شد و در پایان تیم‌ ملی کشورمان با کسب ۱۶ مدال طلا، نقره و برنز (۹ مدال بانوان و ۷ مدال مردان) عنوان چهارم را به دست آورد و تیم‌های چین، ژاپن و قزاقستان عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
* موفقیت‌های گذشته تکرار نشد
عملکرد تیم‌ ملی دوومیدانی ایران در این دوره از مسابقات را نسبت به دوره‌های قبل که میزبان بود، نمی‌توان موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد. سال ۲۰۱۸ که تهران برای سومین دوره میزبان مسابقات بود تیم‌ ملی با ۶۷ ورزشکار در بین ۲۲ کشور با کسب ۵ طلا، ۹ نقره و ۱۰ برنز و مجموع ۲۴ مدال به مقام نایب‌قهرمانی رسید. سال ۲۰۱۰ که تهران میزبان دومین دوره این بازی‌ها بود، ایران با ۵۷ ورزشکار موفق شد به مقام قهرمانی دست یابد. سال ۲۰۰۴ هم که نخستین دوره این مسابقات در تهران برگزار شد، تیم‌ ملی کشورمان در مجموع با کسب ۲۶ مدال نایب‌قهرمان شد. بررسی عملکرد دوومیدانی کاران ایران در یازدهمین دوره نشان می‌دهد هر چند در میزبانی موفق بودیم اما نسبت به دوره‌های گذشته که ایران میزبان بود یا ورزشکاران به کشورهای دیگر اعزام شدند، نتوانستیم نتایج خوب قبل را تکرار کنیم.
* میزبان سربلند
اما در کنار نتیجه با نگاه به شیوه میزبانی ایران در 4 دوره اخیر، یازدهمین دوره مسابقات داخل سالن آسیا را می‌توان نقطه عطفی در کارنامه کاری فدراسیون دوومیدانی دانست، چرا که چهارمین میزبانی ایران در حالی انجام شد که فدراسیون دوومیدانی در فاصله ۲ ماه مانده به این رقابت‌ها با اقدامی قابل تقدیر بازسازی مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب را در دستور کار قرار داد و با گرفتن تاییدیه از کنفدراسیون آسیا این مجموعه را با شرایطی آبرومندانه آماده میزبانی از رقابت ۲۶ تیم آسیایی کرد؛ ورزشگاهی که به عنوان تنها سایت رسمی رشته دوومیدانی در کشور پس از گذشت ۲ دهه از زمان ساخت آن به سمت فرسودگی پیش رفته بود تا جایی که دیگر نه ورزشکاران علاقه‌ای به حضور در این مجموعه داشتند و نه کنفدراسیون آسیا با میزبانی ایران موافقت می‌کرد ولی در نهایت فدراسیون دوومیدانی با برگزاری مطلوب این رویداد بین‌المللی مورد تحسین کنفدراسیون آسیا هم قرار گرفت به طوری که در پایان مسابقات، دهلان الحمد، رئیس کنفدراسیون دوومیدانی قاره آسیا مدرک ممتاز را به نشانه رضایت و تایید کامل این نهاد قاره‌ای از میزبانی ایران از مسابقات داخل سالن آسیا به مهدی مبینی، سرپرست فدراسیون دوومیدانی اهدا کرد.
مبینی در واکنش به این موضوع  گفت: خوشبختانه موفق شدیم مسابقات را به بهترین شکل برگزار کنیم. علاوه بر کارشناسان داخلی، مسؤولان آسیایی هم از این میزبانی اعلام رضایت کردند. از نظر مهیا کردن زیرساخت‌های لازم برای برگزاری این رویداد ۲ ماه سخت را پشت سر گذاشتیم ولی خوشحالیم این کار تیمی و شبانه‌روزی پایان خوبی داشت. در ۴۰ سال اخیر چنین اقدامی را در ورزش کشور شاهد نبودیم. تلاش ما این بود میزبانی آبرومندانه‌ای داشته باشیم که به هدف‌مان هم رسیدیم.
* پیشتازی بانوان در مدال‌آوری
نکته مثبت دیگر این مسابقات عملکرد بهتر بانوان در مقایسه با تیم مردان بود. در این دوره از رقابت‌ها تیم‌ ملی بانوان با سرمربیگری سپیده توکلی با ۲ مدال بیشتر موفق‌تر از مردان ظاهر شد و علاوه بر این، فرزانه فصیحی در ماده دوی ۶۰ متر با کسب مدال طلا سهمیه المپیک پاریس خود را هم قطعی کرد. این در حالی است که ترکیب تیم مردان به شکلی چیده شده بود که انتظار می‌رفت شاهد مدال‌های بیشتری در این بخش باشیم. شاید در بین تمام ملی‌پوشان مرد حاضر در این رقابت‌ها حسن تفتیان با قرار گرفتن در رده ششم مسابقات همه را شوکه کرد، چرا که اهالی دوومیدانی از او انتظار قهرمانی داشتند.
* قهرمانی که انتظارات را برآورده نکرد
سرپرست فدراسیون دوومیدانی درباره کسب سهمیه المپیک توسط فصیحی و ناکامی حسن تفتیان در این مسابقات به مهر گفت: فصیحی کار بسیار باارزشی کرد. او علاوه بر موفقیت در این رویداد در حال حاضر ورودی مسابقات جهانی را هم به دست آورده است. هدف ما در شرایط فعلی مهیا کردن اعزام این دونده به رقابت‌های جهانی است. باید کارهای اخذ ویزا را انجام دهیم. البته ۴۵ روز پیش استارت کار را زدیم. امیدوارم کشور میزبان هم همکاری کند و ویزای ملی‌پوشان حاضر در این مسابقات از جمله حسن تفتیان را به موقع ارسال کند. او دونده باتجربه‌ای است و سابقه حضور در المپیک را دارد اما واقعا نتیجه قابل پیش‌بینی  نیست. قطعا اگر او بتواند رکورد ملی را هم در این بازی‌ها ارتقا دهد، افتخار بزرگی را کسب کرده است. درباره ششمی تفتیان در این مسابقات هم باید بگویم طبیعی است که یک ورزشکار همیشه در اوج آمادگی نباشد. من فکر می‌کنم درباره تفتیان هم این اتفاق رخ داد. او تمرینات بدنسازی خود را دنبال می‌کرد اما نتوانست به آمادگی لازم برسد. او جزو دونده‌هایی است که شانس زیادی برای کسب سهمیه دارد و امیدواریم بتواند در مسابقات پیش رو جبران کند.
* گام بعدی؛ مسابقات جهانی و گزینشی المپیک
یازدهمین دوره مسابقات داخل سالن آسیا به پایان رسید و دوومیدانی‌کاران کشورمان باید خود را آماده مسابقات جهانی و رقابت‌های گزینشی المپیک کنند، چرا که در حال حاضر تنها فرزانه فصیحی است که از ایران موفق به کسب سهمیه شده است. دوومیدانی به عنوان رشته‌ مادر و پایه مدال‌های زیادی در المپیک و بازی‌های آسیایی دارد و حیف است دست دونده‌های ایران از رسیدن به این مدال‌ها کوتاه بماند.
* مدال‌آوران ایران در یازدهمین دوره دوومیدانی داخل سالن آسیا
فرزانه فصیحی در ۶۰ متر «طلا»، تکتم دستاربندان در ۸۰۰ متر «طلا»، سجاد آقایی در ۴٠٠ متر «طلا»، سبحان احمدی در ٨٠٠ متر «نقره»، سیدامیر زمان‌پور در ٣٠٠٠ متر «نقره»، نگین آذری‌عدالت در ٨٠٠ متر «نقره»، فاطمه محیطی‌زاده در پنجگانه «نقره»، نازنین عیدیان در ۴٠٠ متر «نقره»، تیم ۴ در ۴٠٠ متر امدادی (با ترکیب کژان رستمی، شهلا محمودی، مریم محبی و نازنین فاطمه عیدیان)«نقره»، مهدی صابری در پرتاب وزنه «برنز»، امیرمهدی حنیفه در هفتگانه «برنز»، علی امیریان در ١۵٠٠ متر «برنز»، الهام‌سادات هاشمی در پرتاب وزنه «برنز»، مهسا میرزاطبیبی در پرش با نیزه «برنز»، کژان رستمی در ۴٠٠ متر «برنز» و تیم ۴ در ۴٠٠ متر امدادی (با ترکیب آرش سیاری، محمدرضا طالعی، سجاد آقایی و علی امیریان) «برنز» مدال‌آوران کاروان ۷۶ نفره ایران در این مسابقات بودند.

Page Generated in 0/0075 sec