سرلیست فهرست صدای ملت دیدگاههای خود در قبال انتخابات و جریانهای سیاسی را تشریح کرد
گروه سیاسی: نشست خبری علی مطهری، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران و سرلیست فهرست انتخاباتی «صدای ملت» دیروز (دوشنبه 7 اسفند) با حضور خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
به گزارش «وطن امروز»، علی مطهری در این نشست خبری تاکید کرد فهرست صدای ملت یک فهرست کاملا مستقل است و وابستگی سیاسی به جناحهای اصولگرا و اصلاحطلب ندارد، البته مطهری این را هم گفت که برخی احزاب اصلاحطلب و اعتدالی مانند کارگزاران سازندگی، اعتماد ملی، اعتدال و توسعه و ندای ایرانیان از فهرست صدای ملت در تهران حمایت کردهاند که این البته به معنای اصلاحطلب بودن یا اعتدالی بودن این فهرست نیست. مطهری همچنین از مردم خواست به فهرست او رای دهند. او به «رای اعتراضی» هم اشاره کرد و از آن عده از مردم تهران که نمیخواهند در انتخابات پیش رو رای بدهند خواست در اعتراض به مدیریت فعلی کشور و در راستای ایجاد تغییر در مجلس، به فهرست صدای ملت رای بدهند.
مطهری در این نشست خبری در پاسخ به این سوال که «آیا از لیست شما جریان یا فردی حمایت کرده است؟» گفت: فهرست صدای ملت یک فهرست مستقل است و هیچ وابستگیای به جریانات اصلاحطلب و اصولگرا ندارد و اساس پیدایش این فهرست با مشورت هیچ گروهی نبوده و با هیچ کس مذاکره نشده است تا از لیست ما حمایت کنند. آنها خود مختار هستند از لیست ما حمایت کند. وی ادامه داد: ما هیچ ارتباطی با برخی شخصیتها و سران حزبی نداریم و درخواستی هم از کسی برای حمایت نداشتیم، اگر خواستند حمایت کنند. بین احزاب و گروههای سیاسی حزب اعتدال توسعه، کارگزاران، ندای ایرانیان و اعتماد ملی بیانیه داده و از ما اعلام حمایت کردند، البته به عنوان مثال خانه کارگر هم چون اجتماعات صنفی از فعالیت سیاسی منع شدند، شفاها اعلام حمایت کردند ولی رسما نمیتوانند حمایت کنند؛ البته ممکن است حوزههای دیگری در این چند روز اضافه شوند. سرلیست صدای ملت در پاسخ به سوالی در واکنش به تهدید شدن برخی حامیان این لیست از سوی برخی گروههای اصلاحطلب اظهار داشت: من این مطلب را نشنیدم و گروههایی که از لیست ما حمایت کردند، خودشان هیچ فهرستی نداشتند و هیچ ائتلافی انجام نشده است و خلاف تصمیم شورای عالی اصلاحات، عمل نکردند، بلکه از لیست دیگری که تشخیص دادند به مواضعشان نزدیکتر است شفاها یا با صدور بیانیه حمایت کردند. وی تصریح کرد: این مخالفت با تصمیم جبهه اصلاحات نیست و تضادی بین رفتار این حامیان و جبهه اصلاحات موجود نیست و این ۳ گروهی که جزو جبهه اصلاحات هستند خودشان هم معتقدند خلاف تصمیم آن جبهه عمل نکردهاند.
* راهحل اصلاح کشور رأی ندادن نیست
مطهری در ادامه نشست خبری درباره اهمیت انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و مشارکت در آن خاطرنشان کرد: کسانی که رای ندادن را تبلیغ میکنند البته میتوان تا حدی به آنها حق داد چون 2 انتخابات گذشته کاملا آزاد نبود و تقریبا همه قبول دارند آنطور که باید رقابتی نبود و عدهای گلهمند هستند، علاوه بر این حوادث سال گذشته نیز تلخ بود و عدهای قربانی شدند ولی راهحل، رای ندادن نیست. وی اضافه کرد: راهحل این است که ما به افراد معتدل و عقلگرایی که به دور از شعارزدگی هستند رای دهیم و با ایجاد روزنهای در مجلس به مرور زمینه اصلاح و تغییر را به وجود آوریم. سرلیست صدای ملت تأکید کرد: اگر اقلیت معتدل در مجلس ایجاد شود، میتواند زمینه روی کار آمدن دولتی معتدل و کارآمد را فراهم کند. مطهری با بیان اینکه تحریم انتخابات به معنی ایجاد میدان وسیع برای تندروهاست که به صلاح کشور نیست، گفت: مردم اصل نظام را قبول دارند و صرفا خواستار اصلاح ساختارها هستند، اینکه عدهای میگویند «رای ندهیم این در نهایت منجر به براندازی میشود» که مطلوب ما نیست. مطهری ادامه داد: هیچ وقت نباید دست از حمایت از انقلاب برداریم و میتوانیم این کاستیها را جبران کنیم. اشتباهاتی در گذشته بوده و رویههای غلط وجود داشته است و در چند اعتراضات عدهای کشته شدند و اینها مردم را دلگیر کرده و اعتماد مردم را به نظام کاهش داده است. مثلا در ماجرای هواپیمای اوکراینی، اعتماد مردم به نظام کاسته شد. سرلیست صدای ملت اضافه کرد: باید کارهای مثبت هم دیده شود و نباید نسبت به شرایط، سیاهنمایی شود. عظمت ایران در منطقه را ببینید؛ به عنوان مثال برای تصمیمگیری برای غزه نمیتوانند نظر ایران را نداشته باشند و جایگاه ایران در دنیا و منطقه مهم است. مطهری با توصیه به اینکه «مردم با مشارکت و اعزام افراد معتدل و عقلگرا به مجلس، راه تغییر برای اصلاح را باز کنند و این بهتر است تا اینکه قهر کنیم و ناراحتی را به این طریق نشان دهیم»، گفت: آنهایی که میخواهند رای هم ندهند، بهجای رای ندادن، رای اعتراضی به صدای ملت بدهند و بگویند چون این لیست خواهان تغییر است، به این لیست رای میدهیم تا عرصه را بر تندروها تنگ کند. مطهری در پاسخ به سوالی درباره احتمال معرفی اسامی صدای ملت برای مجلس خبرگان و حمایت سایر گروهها از این لیست گفت: تصمیم ما حمایت از لیست جامعه روحانیت مبارز تهران است و این فهرست را معتدلتر تشخیص دادیم و از کل فهرست جامعه روحانیت مبارز تهران در خبرگان حمایت میکنیم و البته برای کل کشور
نظری نداریم.
* مشارکت بیشتر از 98
سرلیست فهرست صدای ملت در ادامه این نشست خبری پیشبینی کرد مشارکت در این دوره از انتخابات، از انتخابات دوره یازدهم مجلس بیشتر خواهد بود. مطهری با اشاره به مشارکت در انتخابات مجلس تأکید کرد: با توجه به نظرسنجیها بعید به نظر میرسد مشارکت در این دوره انتخابات بالا باشد و قرائن نشان میدهد مشارکت بالا نیست اما از انتخابات دوره قبل مجلس بالاتر خواهد بود اما 70 درصد بعید است. وی در ادامه اظهار داشت: مشارکت 50 درصدی قابل قبول است که فکر میکنم مشارکت در انتخابات پیش رو همین حدود باشد. سرلیست صدای ملت در پاسخ به سوالی درباره نگرانی برای عدم مشارکت مردم در انتخابات تأکید کرد: این موضوع دلایل مختلفی دارد از جمله حوادث سالهای اخیر از دی 96، آبان 98، ۲ انتخابات اخیر و وعدههای مکرری که در انتخابات ریاستجمهوری داده شده و به درستی عمل نشده است، همچنین وضع نامناسب اقتصادی و معیشتی مردم.
* حمایت از مقاومت
سرلیست فهرست صدای ملت درباره جریان مقاومت نیز اظهارنظر کرد تا به نوعی دیدگاههای خود درباره مسائل منطقهای را مطرح کرده باشد. وی با اشاره به حمایت ایران از گروههای مقاومت گفت: هر وقت آمریکا دست از حمایت از اسرائیل برداشت، ایران نیز از حمایت مقاومت دست بر خواهد داشت. وی ادامه داد: همچنین گروههای مقاومت خود مستقل هستند، هم مالی و هم تسلیحاتی. مثلا نیروهای یمنی و فلسطینی خود سلاح میسازند و ایران تسلیحاتی به آنها نمیدهد، بلکه حمایت ایران حمایت معنوی است و اینکه مساله فلسطین مساله اول جهان اسلام است و باید همه کشورهای اسلامی کمک کنند و این درست نیست که آمریکا با هواپیما روزانه تسلیحات به اسرائیل بفرستد اما کشورهای اسلامی از جمله ایران ساکت بنشینند، زیرا این از عدالت و انصاف دور است. وی افزود: سیاست ایران در منطقه تا امروز سیاست خوبی بوده است و ما ضمن اینکه به مردم غزه کمک میکنیم ولی بهانهای به دست آمریکا و اسرائیل ندادیم که آسیبی به کشور ما بزنند. نیروهای مقاومت حاصل تلاش دهها ساله جمهوری اسلامی هستند و ایران بازوهایی در منطقه دارد.
* حمایت کامل از حجاب
مطهری در پاسخ به سوالی درباره لایحه حجاب و اینکه «اگر شما به مجلس بروید، درباره این لایحه چه اقدامی خواهید کرد؟» هم گفت: موضوع حجاب چندان نیاز به قانون ندارد و این موضوع بستگی به ایمان و اعتقاد مردم دارد و در قانون مجازات اسلامی به رعایت پوشش اسلامی اشاره شده است و قانون وجود دارد. ورود به جزئیات به صلاح نیست و طرحی که در مجلس مطرح است، کارایی لازم را ندارد و اگر لزوما باید دنبال شود، نیاز به اصلاحات جدی دارد و نظارت به آن شکل که همراه با جریمه و محرومیت باشد، کارایی لازم را ندارد. مطهری افزود: باید جامعه را به حال طبیعی خود برگردانیم و بخشی از این بیحجابیها ناشی از حوادث سال گذشته است و بهنوعی بهسبب لجاجت است، چون موضوع حجاب یک موضوع سیاسی شده است و عدهای میخواهند به این شکل ناراحتی خود را ابراز کنند. اگر جامعه به حال طبیعی خود بازگردد، این نابسامانی بشدت کاهش مییابد. باید به جامعه فرصت بدهیم تا به حال طبیعی خود بازگردد. اکثریت قاطع مردم ما با بیحجابی بهمعنایی که در دنیای غرب است مخالفند و سال گذشته نوعی عمل شد که عواطف انسانی جامعه تحریک شد و به دنبال آن، بیحجابی که گاهی مشاهده میشود وجود دارد ولی نباید عجله کرد و بهمرور رفع خواهد شد، این مساله نیاز چندانی به قانون جدید ندارد و اگر لازم بود طرحی که در مجلس است در مجلس آینده هم مطرح شود، ما اگر راه یابیم، باید مورد اصلاح قرار گیرد.
وی تأکید کرد: مساله حجاب مساله اصلی کشور ما نیست و اکثریت قاطع مردم ما به خاطر ایمان و اعتقاد به اسلام، پوشش اسلامی را رعایت میکنند و این موضوعی نخواهد بود که کشور را درگیر آن کنیم، نظام هم قائل به سختگیری در این مورد نیست و در ادارات و دبیرستانها و... پوشش اسلامی بهعنوان لباس فرم پذیرفته شده است و همه رعایت میکنند ولی در خیابان نمیبینیم که سختگیری وجود داشته باشد و مشکلی به نام مشکل حجاب نداریم. مطهری در ادامه گفت: به ندرت افرادی هستند که هنجارشکنی کنند و رفتارشان حاکی از بیحیایی باشد، پدیده بیحیایی را تقریبا در کشور نداریم و ملاک این است که فلسفه حجاب که عدم تحریک جامعه است، رعایت شود و پردهدری و بیحیایی وجود ندارد و کسی که جامعه را مینگرد، همین مهم را مشاهده میکند.