printlogo


کد خبر: 277566تاریخ: 1402/12/12 00:00
نگاهی به حضور هنرمندان در انتخابات روز گذشته در گفت‌وگو با فرهاد قائمیان و کورش زارعی
شور هنرمندانه در «وحدت»

امسال در حالی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری برگزار شد که در اقدامی کم‌سابقه تالار وحدت به عنوان محلی برای رای‌گیری و حضور هنرمندان از سوی وزارت ارشاد مشخص شده بود؛ سالنی که مطابق برنامه‌ریزی وزارت ارشاد از ساعت 10 تا 12 میزبان هنرمندان و اهالی فرهنگ برای اخذ رای‌گیری اعلام شد اما استقبال اهالی فرهنگ از ساعت‌های آغازین رای‌گیری و ادامه آن تا بعد از ظهر و همچنین ایجاد صف‌های طویل به ‌رغم کوتاه شدن فرآیند ثبت رای در شعب نشان از حضور فعال و مشارکت کم‌نظیر هنرمندان در انتخابات 
داشت.  
حضور وزیر فرهنگ و مدیران کل وزارتخانه از ساعات ابتدایی رای‌گیری در کنار هنرمندان تا پیش از ظهر نیز جالب و  قابل 
توجه بود. 
هوشنگ توکلی، فرهاد قائمیان، تاجبخش فناییان، قاسم افشار، منوچهر صهبایی، سیدمحمد میرزمانی، جعفر دهقان، جهانگیر الماسی، محسن افشانی، حسین پرستار، داریوش یاری، مجتبی امینی، کورش زارعی، الیاس حضرتی، احمد جولایی، یدالله وفاداری، محسن مومنی‌شریف، کیانوش گرامی، هادی آزرم، سیدمسعود اطیابی، محسن توسلی، محسن علی‌اکبری، بهمن دان، میلاد عرفان‌پور، مهدی حامدسقایان، محمدجواد طاهری، امیرحسین شفیعی، مهران رجبی، امید جهان، ناصر فیض، چنگیر حبیبیان، محمود دینی، بهروز افخمی، حمیدرضا نوربخش و... از جمله هنرمندان و فعالان فرهنگی‌ای بودند که در تالار وحدت پای صندوق رای رفتند.
* اهمیت رأی اولی‌ها
فرهاد قائمیان که از بازیگران پیشکسوت و خوب سینمای ایران است و ایفای نقش‌های ماندگار او در فیلم‌هایی مانند مصلحت، غریب و مجموعه‌های وفا و شوق پرواز فراموش نخواهد شد، درباره حضور هنرمندان در انتخابات معتقد است: امروز نسبت به سال‌های گذشته خیلی شور و حال بیشتری از هنرمندان گرفتم. قشرهای مختلف و هنرمندانی که آمدند حضورشان باعث دلگرمی بود. این را هم یادمان باشد که هر رای برای انتخابات یعنی تلاش برای تامین امنیت هر چه بیشتر، برای رسیدن به شرایط هر چه بهتر و زندگی والاتر.
وی همچنین درباره رای‌اولی‌ها گفت: رای دادن برای رای‌اولی‌ها امکان زیادی را برای کشور فراهم می‌کند. در واقع آنها می‌توانند با رای دادن آینده خود را ترسیم کنند. این یعنی ما برای آنها تصمیم نمی‌گیریم و خود آنها آینده‌شان را انتخاب می‌کنند. رای  نسل جوان و رای‌اولی‌ها از نظر من بسیار مهم است چون آینده کشور برای آنهاست و حتی هر کدام از آرای آنها مهم‌تر است.
قائمیان همچنین درباره انتظارش از کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم با توجه به حضور چشمگیر هنرمندان در انتخابات گفت: امیدوارم کمیسیون فرهنگی بعد از مدت‌ها سکون بتواند حضوری پرشور داشته باشد و نماینده واقعی و درستی برای اهالی فرهنگ و هنر باشد. اما اگر واقعا کم‌لطفی صورت گیرد تمام هنرمندانی که امروز پای صندوق‌ها حاضر شدند باید شخصا به صورت جدی مطالبه داشته باشند. وقت بگیرند و به مجلس بروند. این مطالبه ما باید باشد؛ مطالبه اهالی فرهنگ و ادب و هنر.
وی درباره نقش رسانه‌ها در انتخابات نیز یادآور شد: همراهی رسانه با مردم کشور را نمی‌شود نادیده گرفت. این همراهی می‌تواند بزرگ‌ترین تاثیرات را در میزان حضور آنها داشته باشد و هم مطالبه و خواستن درست و دقیق از سوی مردم ایجاد کند. درحال حاضر رسانه از مهم‌ترین عناصری است که همراه مردم شده است تا هم انتخابات به درستی انجام و هم شرایط بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور  به واسطه مطالبه‌گری مردم با ابزار رسانه ایجاد شود.
همچنین محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ؛ محمود اسلامی، معاون توسعه منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی؛ محمد الله‌یاری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی - هنری رودکی؛ محمدمهدی سموعی، مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی؛ ایمان شمسایی، سرپرست معاونت توسعه منابع سازمان حج و زیارت؛ ابوالفضل همراه، مدیر فرهنگسرای نیاوران؛ سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت؛ مجید زین‌العابدین، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی؛ سیدمجید پوراحمدی، مدیر عامل صندوق اعتباری هنر؛ محسن مومنی‌شریف، محمدحسین ایمانی خوشخو، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قادر آشنا، معاون مطالعات و فناوری‌های نوین سازمان سینمایی نیز از جمله مدیران فرهنگی بودند که پای صندوق ویژه انتخاباتی در تالار وحدت حاضر شدند.
* یک ایده وحدت‌آفرین
کورش زارعی، هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون که اکنون مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است درباره حضور هنرمندان در انتخابات گفت:  تشکر می‌کنم از وزیر ارشاد که این ایده را اجرایی و تالار وحدت را به عنوان مکانی که سنبل فرهنگ و هنر است انتخاب کرد؛ مکانی به عنوان محل تجمع اهالی فرهنگ و هنر که برای حضور در انتخابات برگزیده شد و شور و حال خوبی به حضور هنرمندان در انتخابات داد.
وی گفت: امروز از آنِ هنرمندان بود، رشته‌های مختلف دعوت شده بودند که در تالار وحدت حضور داشتند تا با این حضور، وحدت آنها هر چه بیشتر و درست‌تر  ایجاد و نشان داده شود؛ وحدتی که امروز میان هنرمندان همه حوزه‌ها شکل گرفت.
زارعی افزود: همه هنرمندان از طیف‌های مختلف در این همایش زیبا حضور داشتند که بسیار گرم بود و صف رای‌دهندگان تا در ورودی تالار وحدت رسیده بود و هنرمندان آرای خود را به صندوق‌ انداختند اما نکته جالب‌تر این بود که مردم هم وقتی فهمیدند هنرمندان در این مکان رای می‌دهند آنها هم برای رای دادن به هنرمندان ‌پیوستند. 
بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: گمان می‌کنم با توجه به اینکه سال گذشته دشمن تلاش داشت با ایجاد افتراق میان مردم و هنرمندان، آنها را از صف انقلاب جدا کند این ایده زیبا تمام تلاش‌های آنها را به باد داد و هر چه رشته بودند با همین یک ایده پنبه شد و همگان میان اهالی هنر، وحدت و آشتی زیبایی دیدند که حتی بیش از سال‌های گذشته بود.
وی همچنین درباره کمیسیون فرهنگی در دوره دوازدهم مجلس و میزان موثر بودن آن گفت: فکر می‌کنم با انتخاب دوستان و مدیران فرهنگی و هنرمندانی که نامزد شده‌اند، اگر ان‌شاءالله انتخاب شوند در دوره دوازدهم مجلس کمیسیون فرهنگی قوی و خوبی خواهیم داشت. طبیعتا انتظار ما این است که افرادی در این کمیسیون حضور داشته باشند که قوانین و لوایحی را به تصویب برسانند که به سود اهالی فرهنگ و هنر باشد. بالاخص تئاتر، طبیعتا این بزرگواران می‌دانند که مثلا بودجه تئاتر چه بودجه ناچیزی است و با آن با چه میزان از سختی می‌شود نمایش را به جلو برد. 
وی همچنین یادآور شد: بنده سال 97 با نخبگان تئاتر خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و وقتی از بودجه تئاتر گفتیم، ایشان  فرمودند: نمی‌شود با این میزان از بودجه تئاتر کشور را به صورتی که مورد نظر انقلاب است بسط و توسعه داد. باید هم بودجه را افزایش دهیم و هم برای پیشبرد آن فضا و مکان اختصاص دهیم. 
لذا خواهش می‌کنم افرادی که انتخاب می‌شوند و به کمیسیون فرهنگی مجلس می‌روند برای هنر و بویژه تئاتر لوایحی را تصویب کنند که اصحاب فرهنگ و هنر بتوانند تئاتر را بدون گرایش به سطحی‌نگری و ابتذال به سرمنزل مقصود برسانند.
اما نکته قبل توجه در جریان برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم حضور پررنگ نامزدها با سوابق اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر بود که بدون شک این دوره را به یک دوره خاص در این حوزه بدل کرده است. نامزدهایی که با راهیابی به مجلس می‌توانند کمیسیون فرهنگی را از رخوت چند ساله‌اش نجات داده و آن را به یک کمیسیون موثر و تعیین‌کننده ارتقا بخشند؛ خواسته‌ای که دیروز و در تالار وحدت بسیاری از هنرمندان از آن سخن می‌گفتند و با اظهار امیدواری نسبت به تشکیل یک کمیسیون تاثیرگذار و کمک‌کننده به نامزد‌های مورد اشاره رای می‌دادند. 

Page Generated in 0/0064 sec