printlogo


کد خبر: 277749تاریخ: 1402/12/16 00:00
اخبار

آخرین اجلاسیه مجلس پنجم خبرگان رهبری برگزار شد
سیزدهمین و آخرین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم برگزار شد. به گزارش ایسنا، آیت‌الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در شروع به کار این اجلاسیه طی سخنانی با اشاره به حضور مردم در انتخابات اظهار کرد: از حضور پرشور ملت ایران در انتخابات یازدهم اسفند قدردانی می‌کنم. وی در ادامه افزود: انتخابات را پشت سر گذاشتیم و مردم ایران، با غیرت دینی خود، طراحی دشمنان را بی‌اثر کردند. مسؤولان کشور نیز باید شکرگزار این نعمت باشند و برای حل مشکلات کشور گام بردارند. رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مردم نشان دادند درکی درست از منافع ملی دارند. حقیقتا رهبران انقلاب اسلامی و همچنین مردم شریف ایران اسلامی از نعمت‌های بی‌بدیل الهی هستند که در کنار یکدیگر برای تحقق نظام مردم‌سالاری دینی مجاهدت کرده‌اند و مسؤولان کشور نیز در قوای سه‌گانه باید با خدمتگزاری خالصانه، شکرگزار این نعمات گرانقدر باشند و در جهت حل مشکلات کشور گام بردارند. همچنین آیت‌الله احمد حسینی‌خراسانی در نطق پیش‌ از دستور این اجلاسیه با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، حضور مردم را پرشکوه و همراه با تحقق یافتن راهبردهای رهبری دانست و اظهار کرد: آنچه در ۱۱ اسفند امسال رخ داد پایداری مردم به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و وفاداری به رهبر حکیم و عزیز انقلاب است. باید طهارت اقتصادی و عدالت که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر آن تأکید دارند به‌طور ویژه از سوی مسؤولان در جامعه محقق شود.
***
اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان تنخواه اولیه به سیستان‌وبلوچستان
سخنگوی دولت گفت: دولت ۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان تنخواه اولیه برای جبران بخشی از خسارات به استان سیستان‌وبلوچستان اختصاص داده که پرداخت این مبلغ آغاز شده، رئیس‌جمهور هم در این زمینه دستورات لازم را صادر کرده است. همچنین نهادهای انقلابی اعم از وزارت راه، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌ها امدادرسانی را در این استان آغاز کرده‌اند. علی بهادری‌جهرمی در نشست خبری با خبرنگاران پیرامون اقدامات دولت برای سیل‌زدگان سیستان‌وبلوچستان، بیان کرد: وزیر کشور بعد از سیلاب بلافاصله به سیستان‌وبلوچستان رفت، همچنین دولت نیز ۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان تنخواه اولیه برای جبران بخشی از خسارات به استان اختصاص داده که پرداخت این مبلغ آغاز شده و رئیس‌جمهور هم در این زمینه دستورات لازم را صادر کرده است. نهادهای انقلابی اعم از وزارت راه، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌ها نیز امدادرسانی را آغاز کرده‌اند.  وی در همین راستا ادامه داد: ۶۴ روستا مشکل قطعی برق بر اثر سیل داشتند که برق همه این ۶۴ روستا وصل شد. بخشی از مشکل آبرسانی روستاها هم برطرف شده و همچنان ادامه دارد. هزار خانوار در چادرها اسکان یافته‌اند و راهداری هم در حال بازگشایی بخشی از محورهای مسدود شده است که تنها ۱۰ محور مسدود باقی مانده است. همچنین اقلام خوراکی در اختیار سیل‌زدگان قرار گرفته است. سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه افزایش حقوق کارگران در شورای عالی کار مشخص می‌شود، بیان کرد: یک‌سوم این شورا نمایندگان دولت هستند. نگاه آنها جبران هزینه‌های قشر کارگر است و در عین حال توانایی رشد تولید و اشتغال‌زایی کارفرما هم باید ایجاد شود، یعنی هم جبران هزینه تورمی برای کارگران باشد و در عین حال عاملی برای رشد تورم نباشد. امیدواریم برای سال آینده تصمیم مناسبی بابت افزایش حقوق کارگران اتخاذ شود.
***
در دیدار مخبر و وزیر انرژی ازبکستان مطرح شد
تأکید بر حل مسائل بانکی و ترانزیتی تهران - تاشکند
معاو ن اول رئیس‌جمهور در دیدار «جورابیک میرزا محموداف» وزیر انرژی ازبکستان با بیان اینکه ۳ ملاقات بین روسای‌جمهور ۲ کشور در ۲ سال گذشته نشانگر اراده و عزم جدی تهران و تاشکند در ارتقای ارتباطات همه‌جانبه فیمابین است، گفت: امیدواریم تعاملات اقتصادی متناسب با ارتباطات سیاسی ۲ کشور گسترش یابد، چرا که تعاملات سیاسی با پشتوانه اقتصادی قوی پایدار می‌ماند. محمد مخبر با بیان اینکه حل مسائل پولی و بانکی، حمل‌و‌نقل و ترانزیت، نقشی اساسی بر ارتباطات پایدار اقتصادی و فعال شدن بخش خصوصی ۲ کشور دارد، عنوان کرد: در زمینه مالی و بانکی می‌توان با ارز ملی ۲ کشور تعاملات مالی را انجام داد و دلیلی برای استفاده از ارز کشور ثالث وجود ندارد که این مهم برای تقویت ارزش پول ملی ایران و ازبکستان بسیار مهم است و باید بانک‌های مرکزی ۲ کشور سازوکار لازم بانکی در این راستا را فراهم کنند. وی در ادامه افزود: در زمینه گسترش تعاملات ترانزیتی نیز باید با فعال‌تر شدن خطوط هوایی ۲ کشور، تعداد پروازها افزایش یابد، همچنین باید روند صدور روادید بین شهروندان و فعالان بخش خصوصی و اقتصادی ایران و ازبکستان تسهیل شود. مخبر همچنین برگزاری نمایشگاه‌های دائمی معرفی محصولات و ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک برای تضمین امنیت سرمایه‌گذاران را از دیگر عوامل مهم در توسعه مبادلات اقتصادی دانست که مسؤولان دولتی ۲ کشور ضمن پشتیبانی و حمایت، باید قوانین لازم را تدوین و یا تسهیل کنند. جورابیک میرزا محموداف، وزیر انرژی ازبکستان نیز در این دیدار ملاقات‌های تاریخی روسای جمهور ۲ کشور طی ۲ سال گذشته را نشانگر تعمیق روابط دانست و افزود: روسای جمهور اسلامی ایران و ازبکستان در ملاقات‌های خود بر افزایش حجم تبادلات مالی و اقتصادی از ۵۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار و در آینده‌ نزدیک به ۲ میلیارد دلار تاکید کرده‌اند که باید زمینه اجرای موافقت‌نامه‌های ۲ کشور فراهم شود. وی در ادامه افزود: رئیس‌جمهور ازبکستان دستور داده است در این سفر علاوه بر پیگیری موافقت‌نامه‌های گذشته، امکانات جدید تعاملات مالی و اقتصادی با ایران بررسی و نهایی شود و ازبکستان کاملا آمادگی دارد از ظرفیت‌های بزرگ جمهوری اسلامی در زمینه‌های فناوری، دانش‌بنیان، تجارت و سرمایه‌گذاری استفاده کند.

Page Generated in 0/0068 sec