printlogo


کد خبر: 277767تاریخ: 1402/12/17 00:00
دور دنیا

امیرعبداللهیان: کشورهای اسلامی باید اقدام مؤثر و کارآمد انجام دهند
وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به جده سفر کرده بود، بعد از پایان این اجلاس در جمع خبرنگاران گزارشی درباره این اجلاس و دیدارهای دوجانبه برگزار شده، ارائه داد. حسین امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه این اجلاس اضطراری به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: به پیشنهاد ایران و در هماهنگی‌ای که با دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و برخی وزرای کشورهای عرب داشتیم، شاهد برگزاری نشست اضطراری این سازمان درباره تحولات در غزه و توقف کوچ اجباری بودیم. در مواضع کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین هیچ اختلاف نظری دیده نمی‌شود. همانطور که در سخنان خود گفتم چیزی که امروز فلسطین نیاز دارد و کشورهای اسلامی باید به آن توجه کنند بسنده نکردن به بیانیه و مواضع سیاسی است و اینکه باید اقدامات موثر و کارآمد انجام دهند. وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه از وزرای خارجه دولت‌های اسلامی می‌خواهیم هر چه زودتر قطع رابطه دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی و قطع ارسال کالا، و تحریم کالا نسبت به این رژیم را در دستور کار خود قرار دهند، افزود: اقدام خطرناکی که این رژیم انجام داده این است که می‌خواهد تاریخ فلسطین و هویت فلسطینی را محو کند. این موضوعات در این اجلاس مورد توجه قرار گرفت و امیدوار هستیم شاهد اقدامات موثر، کارآمد و توقف جنایات مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا باشیم. امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا امروز از کمک‌های انسانی سخن می‌گوید اما اقدام آمریکا ریاکارانه است و آنها نه‌تنها کنار این رژیم هستند بلکه مدیریت جنگ را نیز بر عهده دارند، گفت: همه کسانی که در این نسل‌کشی نقش داشتند باید پاسخگو باشند. این رژیم طبق اقدام آفریقای جنوبی باید به عنوان جنایتکار جنگی در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه مورد محاکمه قرار بگیرد و پاسخگو باشد. وی ادامه داد: ما با استفاده از فرصت این نشست دیدارهایی را با برخی وزرای خارجه کشورها داشتیم. نخستین دیدار من با وزیر خارجه عربستان سعودی بود که آخرین وضعیت همکاری‌های اقتصادی، تجاری، انجام حج عمره و رفع این موانع را مورد توجه قرار دادیم، در عین حال با توجه به دیدار رئیسی و ولیعهد عربستان سعودی و توافقاتی که در آن دیدار انجام شد، پیگیری آنها را مورد توجه قرار دادیم. 
***
بیانیه حماس درباره مذاکرات قاهره
جنبش حماس با اعلام بازگشت هیات خود از قاهره، از تمایل این جنبش برای ادامه مذاکرات با میانجیان با هدف دستیابی به توافق آتش‌بس خبر داد. در بیانیه جنبش حماس در این باره که صبح روز گذشته صادر شد، آمده است: حماس انعطاف لازم را با هدف دستیابی به توافق برای توقف تجاوزات به نوار غزه نشان داد. حماس اعلام کرد رژیم اشغالگر همچنان از پذیرش تعهدات این توافقنامه، بویژه آنچه که آتش‌بس پایدار تضمین می‌کند، طفره می‌رود. در ادامه بیانیه حماس آمده است: ما از طریق برادران میانجی برای رسیدن به توافقی که خواسته‌ها و منافع ملت فلسطین را برآورده می‌کند به مذاکره ادامه خواهیم داد. در همین راستا، یک منبع در جنبش حماس به روزنامه العربی الجدید اعلام کرد هیات این جنبش پس از 3 روز مذاکره، قاهره را ترک کرد. این منبع اعلام کرد: قرار است این هیات پنجشنبه دوباره به قاهره بازگردد. همچنین یک منبع مصری نیز به العربی الجدید اعلام کرد قرار است هیات رژیم صهیونیستی طی امروز برای اعلام موضع تل‌آویو در قبال پیشنهاد جنبش حماس وارد قاهره شود. ظریف افزود: نباید در حمایت از غزه کوتاه آمد.
***
ظریف: نباید در حمایت از مقاومت کوتاه آمد
وزیر پیشین امور خارجه ایران روز گذشته در هفدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران با بیان اینکه در جهان بعد از جنگ سرد نظم متصلب جهانی دوقطبی از هم پاشید و نظم جدیدی جایگزین آن نشد، گفت: معتقدم پس از جنگ سرد دوره‌ای از توهم نظم آمریکایی داشتیم و باخت شوروی به معنای برد آمریکا نبود. با فروپاشی نظم دوقطبی اتفاقاتی افتاد که فراتر از رفتن 2 قدرت بود و آن شکل‌گیری جهان شبکه‌ای بود. جهان سیال شد و کشورها توانستند خارج از نظام متصلب عمل کنند و کنشگران جدیدی هم علاوه بر کشورها وارد شدند که الان در این دوره به کنشگران تولید هوش مصنوعی تبدیل شده‌اند. وی‌ افزود: البته این کنشگران با تولید سلاح‌های کوچک هوشمند در حوزه جنگ‌های غیرمتعارف هم حضور پیدا کردند و دولت‌ها باید نسبت به آن نگران باشند. این کنشگران در سیطره هیچ دولتی نیستند و خودشان لایه جدیدی از قدرت در نظام جهانی ایجاد کردند. ظریف گفت: مراکز قدرت پس از جنگ سرد هم تکثر یافتند و هم جا به جا شدند، دیگر غرب مرکز تصمیم‌گیری جهانی نیست، نه اینکه غرب پایان یافته باشد. 
***
ارائه پیش‌نویس چارچوب توافق مرزی بین بیروت و تل‌آویو به بری
روزنامه «الجمهوریه» به نقل از یک منبع سیاسی مطلع نوشت: «آموس هوکشتاین» مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در امور امنیت انرژی در دیدار با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان یک چارچوب پیش‌نویس برای توافق ترسیم مرزهای زمینی میان بیروت و تل‌آویو را ارائه کرد. این منبع گفت: این اقدام پس از تفاهم دو طرف برای متوقف کردن خصومت‌ها و بازگشت افراد آواره از هر دو طرف طبق تمهیدات در نظر گرفته شده با تضمین آمریکا انجام شد. طبق گفته این منبع، نبیه بری بررسی چنین طرحی را به بعد از اعلام آتش‌بس موکول کرده است. روزنامه الاخبار نیز در این باره نوشت: فرستاده آمریکا اخیراً لبنان را به مقصد قبرس ترک کرد و سه‌شنبه از آنجا عازم تل‌آویو شد و یکی از دستیاران برجسته او برای ادامه برگزاری جلسات با نبیه بری و «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان و از طریق آنها با حزب‌الله در بیروت ماند. منابع الاخبار اعلام کردند هوکشتاین به کسانی که با آنها در بیروت دیدار کرد گفت آنها را در جریان مذاکراتش با مقامات رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد و اطمینان دارد که آتش‌بس در غزه نزدیک است و او می‌خواهد از این فرصت برای کلید زدن مذاکرات میان رژیم اشغالگر و لبنان استفاده کند. 

Page Generated in 0/0110 sec