تأکید بانک مرکزی عراق بر تداوم فعالیت بانک ملی ایران در بغداد
بانک مرکزی عراق لغو مجوز فعالیت شعبه بانک ملی ایران در بغداد را تعلیق کرد. در نامه بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران آمده است: بر اساس تصمیم اتخاذشده توسط شورای اداری بانک مرکزی عراق به شماره 47 در سال 2024 در یک هزار و ششصد و پنجاهمین جلسه بانک که سوم مارس 2024 برگزار شد (یکشنبه 13 اسفند 1402)، توافق شد لغو مجوز شعبه بانک ملی ایران در عراق با توجه به وجود تعهدات متقابل نسبت به شعبه بانک شما در عراق تعلیق شود. این نامه به تاریخ پنجم مارس 2023 (15 اسفند 1402) به امضای زینب هشام قاسم، معاون مدیرکل بانک مرکزی عراق رسیده است. در شانزدهم بهمن امسال رسانههای عراقی با انتشار سندی (نامه بانک مرکزی عراق به بانک ملی ایران) مدعی شدند عمار حمد خلف، معاون بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران نوشته است که با توجه به ضرر و زیان شعبه این بانک در عراق و محدود بودن فعالیت آن و عدم امکان فعالیت یا گسترش آن، مجوز بانک ملی ایران در عراق ابطال شده است، تداوم فعالیت این بانک در عراق آوردهای ندارد، علاوه بر اینکه این بانک مشمول تحریمهای بینالمللی است.
***
تولید ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت برق از منابع تجدیدپذیر
تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر که از بهترین انواع انرژی به جهت حفظ محیط زیست است، بهمن امسال به ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت رسید. توسعه ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر یکی از اهداف و برنامههای وزارت نیرو در دولت سیزدهم است. بر همین اساس وزارت نیرو طرحهای گستردهای را برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اجرایی کرده است. افزایش تعرفه خرید تضمینی برق از منابع تجدیدپذیر، امکان عرضه برق تولیدی در تابلوی برق سبز بورس انرژی، امکان صادرات برق تجدیدپذیر و الزام دستگاههای اجرایی به تأمین ۲۰ درصد از برق مورد نیاز از منابع تجدیدپذیر از جمله اقداماتی است که برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در وزارت نیرو اجرایی شده است. مجموع این اقدامها سبب شده میزان تولید برق از منابع انرژیهای تجدیدپذیر در بهمنماه امسال به ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت برسد. این میزان برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر سبب شده صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی به میزان ۳۹ معادل میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور برسد. علاوه بر آن این میزان برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر سبب صرفهجویی ۳۲ میلیونلیتری در مصرف آب شود. برق تولیدشده از منابع تجدیدپذیر در بهمنماه توانسته از انتشار ۸۱ هزار تن گاز گلخانهای جلوگیری کند.
***
پاکستان: جایی برای مخالفت آمریکا با ساخت خط لوله گاز وجود ندارد
پاکستان پنجشنبه گذشته اعلام کرد تصمیم گرفته است کار روی بخش ۸۰ کیلومتری از خط لوله پاکستان - ایران را آغاز کند و هیچگونه جای اعتراضی از سوی کشور ثالثی مانند آمریکا وجود ندارد، زیرا ساخت این پروژه در داخل خاک پاکستان انجام میشود. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان پنجشنبه گذشته در نشست هفتگی در پاسخ به این سوال که آیا اسلامآباد درباره تصمیم برای شروع ساخت خط لوله با واشنگتن تماس گرفته است، گفت: کابینه پاکستان چند روز پیش تصمیم گرفت کار ساخت ۸۰ کیلومتر از خط لوله پاکستان - ایران را آغاز کند و این آغاز کار ساخت خط لوله و مطابق با تعهد ما به خط لوله ایران - پاکستان است و از آنجا این خط لوله در داخل خاک پاکستان در حال ساخت است، تصور نمیکنیم در این مقطع، جایی برای اعتراض طرف ثالث وجود داشته باشد. پروژه ۷,۵ میلیارد دلاری خط لوله ۲۷۷۵ کیلومتری ایران-پاکستان از زمانی که در دهه ۱۹۹۰ برای متصل کردن میدان گازی غول پیکر پارس جنوبی ایران به مصرفکنندگان در پاکستان و هند اعلام شد، بارها با تاخیر مواجه شده است. پاکستان این خط لوله را به عنوان راهی برای کاهش کمبود شدید انرژی که اقتصاد این کشور را فلج کرده، دنبال کرده است. در عین حال، اسلام آباد بشدت به میلیاردها دلار کمکی که از آمریکا دریافت میکند، نیاز دارد و آمریکا سرسختانه با این پروژه مخالفت میکند و میگوید این پروژه، تحریمهای هستهای اعمالشده علیه ایران را نقض میکند. ایران چنین ادعایی را رد کرده است. با این حال، پاکستان در ۲۳ فوریه، به دلیل ترس از جریمه احتمالی ۱۸ میلیارد دلاری برای عدم تکمیل به موقع پروژه، ساخت بخشی از خط لوله را تصویب کرد. بر اساس گزارش عرب نیوز، هند برخلاف پاکستان، در سال ۲۰۰۹ - یک سال پس از امضای توافق هستهای با واشنگتن - به دلیل هزینه و مسائل امنیتی از این پروژه خارج شد.