printlogo


کد خبر: 278242تاریخ: 1402/12/28 00:00
تشریح اقدامات و برنامه‌های 1403 اداره کل هنرهای نمایشی
پیگیری مستمر وزیر ارشاد برای حریم تئاترشهر

گروه فرهنگ و هنر: مدیرکل هنرهای نمایشی در گفت‌وگویی ضمن تشکر از اصحاب رسانه و کسانی که در طول سال، هنر نمایش و هنرمندان نجیب تئاتر را تنها نگذاشتند، درباره لزوم تشکیل «سازمان تئاتر کشور» گفت: «به خاطر خواست‌های انباشته شده سال‌های گذشته که باید حل می‌شده و با گذشت زمان، افزایش تعداد هنرمندان و فرسودگی سالن‌ها و... اداره کل هنرهای نمایشی باید توسعه می‌یافته ولی این اتفاق نیفتاده است. حتی سال 90 این مرکز به اداره کل تبدیل شد و از نظر امکانات و ساختار، کوچک‌تر هم شد. برای بهره‌مندی ذی‌نفعان حوزه هنرهای نمایشی، باید بستر لازم برای برآورده کردن این خواسته‌ها فراهم شود تا بتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم ولی متاسفانه به خاطر کوچک شدن و بودجه ناچیز، تاکنون نتوانسته‌ایم آنچنان که شایسته هنرمندان عزیز است، خدمت لازم را انجام دهیم. جلسه‌ای چند روز پیش به همراه نخبگان تئاتر در شورای عالی هنر برگزار شد و در آنجا «سند تحول هنرهای نمایشی» ارائه شد که محمدمهدی اسماعیلی،‌ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از شنیدن نظرات هنرمندان و صاحب‌ نظران، چون تاسیس سازمان تئاتر کشور زمانبر است، در جهت حمایت از نمایش ملی و ایرانی، با تاسیس «بنیاد تئاتر ملی» موافقت کرد. بزودی اساسنامه این بنیاد مصوب خواهد شد و ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج که قرار بود در زمان شهرداری محمدباقر قالیباف در اختیار این تماشاخانه قرار بگیرد و معلق مانده بود، به تماشاخانه سنگلج واگذار می‌شود. فعلا ساختمان تخلیه شده و قرار است در اختیار این بنیاد قرار گیرد».
کاظم نظری درباره تغییر در ساختار و شکل اداره سالن‌ها در صورت تاسیس «سازمان تئاتر کشور» گفت: «قطعا در شکل اداره سالن‌ها تغییراتی اتفاق خواهد افتاد و یک اداره کل برای سیاست‌گذاری در حوزه مدیریت سالن‌ها باید داشته باشیم و مانند سازمان سینمایی که سالن‌ها و پخش‌کننده‌ها با آن در ارتباط هستند، سالن‌های ما هم به همین شیوه اداره می‌شوند. فعلا در مرحله بررسی این موضوع هستیم».
وی در پاسخ به این سوال که آیا سال آینده شیوه اجرای نمایش در تالارهای تابعه اداره کل هنرهای نمایشی تغییر خواهد کرد، گفت:‌ «قطعاً شیوه اجرای نمایش‌ها تغییر خواهد کرد. در حال بررسی تشکیل یک شورای سیاست‌گذاری هستیم که مدیر تماشاخانه‌های اداره کل هم عضو آن باشند و مسائل اجرا، همچنین کمبودها و درخواست‌ها در این شورا مطرح شود. کارشناسان شورا هم با توجه به اولویت‌ها، آثاری را انتخاب کنند که اثرگذار باشد. وقتی برای کالای فرهنگی سرمایه‌گذاری می‌شود، باید خروجی محصول هم باارزش و تاثیرگذار باشد. فعلا درصدد تنظیم «شیوه‌نامه اجرای سالن‌ها»‌ هستیم تا به شکل منسجم و یکسانی دست یابیم و هنرمند متقاضی هم از آن اولویت‌ها و سیاست‌گذاری باخبر شود».
نظری درباره طرح حریم تئاترشهر و پیشرفت آن هم گفت:‌ «از وقتی کلنگ طرح حریم توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ زده شده تا امروز 5 بار از آن و پیشرفت مراحلِ طرح بازدید کرده‌اند. ایشان پیگیر هستند تا طرح حائل بزودی اجرا شود و این دیوار کاذبِ کارگاهی برداشته شود. امیدواریم بهمن 1403 این طرح به صورت کامل اجرا شود».
وی با اشاره به نیاز جدید تئاتر کشور به دیجیتالی‌ شدن، از افتتاح 2 سایت «گیشه تئاتر» و «سامانه اطلاعات تئاتر کشور» در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «سایت گیشه تئاتر مدتی است راه‌اندازی شده و در 2 جشنواره فجر و کودک و نوجوان هم فروش بلیت داشته است. در واقع این سایت متعلق به انجمن نمایش است و اداره کل دخالتی در شیوه اداره آن ندارد، فقط از ادارات کل در شهرستان‌ها خواسته شده با انجمن نمایش همکاری کنند. همین الان تبریز، کرمان، زاهدان و چند شهر دیگر فروش بلیت نمایش خود را به این سایت سپرده‌اند. قرار است این سایت تسهیل‌گری کند و از همه مهم‌تر اینکه، پول فروش گیشه به هنرمندان تعلق بگیرد. سایت دیگر به اسم «ساتا» هم بزودی راه‌اندازی می‌شود تا همه اطلاعات نمایش‌ها به شکل مدون در این سایت برای استفاده آماری و اطلاع، در آن ذخیره شود».
ساختمان اداره برنامه‌های تئاتر هم جزو موارد عمرانی است که مدیرکل هنرهای نمایشی درباره پیگیری طرح بازسازی آن چنین گفت: «با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساختمان اداره تئاتر و پیگیری ایشان با قید فوریت، چندین جلسه با حضور کارشناسان، مهندسان و معماران خبره برگزار و طرح‌هایی برای بازسازی ساختمان ارائه شد. نقشه‌های متفاوت و هزینه‌های متفاوت به وزیر ارائه شد تا درباره بازسازی یا ساخت مجدد ساختمان و اداره آن، نخبگان تئاتر، نظر دهند. امیدوارم موزه تئاتر در یکی از طبقات این ساختمان ایجاد شود، چون همه متریال آن آماده است و این یک سرمایه بزرگ است که اگر سهل‌انگاری شود و جایی برای موزه تئاتر در نظر گرفته نشود، این داده‌ها از بین خواهد رفت. بسیاری از پلاتوهای تمرین متاسفانه استاندارد نیستند. محل تمرین تئاتر از بهداشت گرفته تا مسائل فنی، امنیت و... باید از امکانات حداقلی برخوردار باشد، چون گاهی یک گروه تا 6 ساعت در آنجا تمرین می‌کند. از طرف دیگر، پرداخت اجاره همین پلاتوها هم برای گروه‌ها بسیار هزینه‌بر است. گاهی قبل از اینکه نمایش به اجرا برود، کارگردان یا تهیه‌کننده باید برای این امر،‌ چند میلیون تومان پرداخت کند ولی اگر ساختمان اداره تئاتر دوباره راه‌اندازی شود و در اختیار هنرمندان قرار گیرد، همین امر، یک حمایت دولتی از گروه‌های نمایش خواهد بود».
مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان ضمن تبریک فرارسیدن ماه رمضان و سال جدید گفت: «از همه هنرمندان عزیز می‌خواهم کاستی‌های ما را ببخشند. همه تلاش‌مان را برای پیشبرد و شرایط بهتر انجام دادیم. من به عنوان عضو کوچک جامعه تئاتر که همه عمرم را در این مسیر طی کرده‌ام، به مسائل و مشکلات واقفم و شبانه‌روز برای رفع آنها تلاش می‌کنم اما تحریم‌های ظالمانه که بر این کشور تحمیل شده،  حل مسائل و تسریع در آن را با اختلال مواجه کرده است. امیدوارم با صبر و پشتکار هنرمندان عزیز و همچنین حمایت ویژه آقای سالاری، معاون محترم هنری و برادر عزیزم آقای اسماعیلی، وزیر محترم فرهنگ بتوانیم بر مشکلات فائق شویم و قدمی برای توسعه تئاتر کشور برداریم».

Page Generated in 0/0064 sec