شروع ساخت خطوط ۹ و ۱۱ مترو
مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره برنامههای امسال شرکت مترو اعلام کرد تکمیل ایستگاههای باقیمانده خطوط ۶ و ۷ و شروع ساخت خط ۹ و ۱۱ مترو از مهمترین برنامههای مترو برای سال جاری است. مسعود درستی در گفتوگو با ایسنا، درباره اهم برنامههای اجرایی این شرکت در سال ۱۴۰۳ گفت: خوشبختانه در سالی که گذشت، اتفاقات خوبی برای شبکه متروی پایتخت رخ داد و ۹ ایستگاه، دسترسی مستقل ایستگاه تربیت مدرس در خط ۶ مترو، همچنین ۴ ورودی دوم در ایستگاههای خطوط ۶ و ۷ مترو به بهرهبرداری رسید که به لحاظ آماری، کارنامه سالانه قابل قبولی به شمار میآید. وی ادامه داد: ضمن اینکه اقداماتی برای شروع عملیات اجرایی خط ۸ مترو و پروژه توسعه شمال غربی خط ۷ انجام شد که باید با جدیت آنها را پیگیری کنیم. همچنین از طرفی عملیات حفاری مکانیزه پروژه توسعه جنوبی خط ۶ مترو هم پایان پذیرفت و این به آن معناست که از این پس روند تکمیل و افتتاح ایستگاههای در حال ساخت این مسیر ۱۰ کیلومتری، سرعت بیشتری خواهد یافت. وی تأکید کرد: شروع عملیات اجرایی خطوط ۹ و ۱۱ مترو از دیگر برنامههای مدیریت شهری پایتخت برای امسال است که مقدمات اجرای آن از سال ۱۴۰۲ شروع شد، علاوه بر این ادامه عملیات حفاری خط ۱۰ مترو با دستگاه «تیبیام» و سرعت گرفتن آن با اضافه کردن دستگاههای حفاری مکانیزه بیشتر نیز در دستور کار قرار دارد که امیدواریم با تأمین به موقع منابع مالی لازم، تمام موارد ذکر شده را طبق برنامه زمانبندی مشخصشده دنبال کنیم.
***
رئیس پلیس فتای تهران:
تا کالایی تحویل نگرفتهاید «بیعانه» ندهید
رئیس پلیس فتای تهران از شهروندان خواست هنگام خرید از سایتهای اینترنتی تا زمانی که کالا را تحویل نگرفتهاند، به هیچ عنوان بیعانه واریز نکنند. سرهنگ داوود معظمیگودرزی در این باره اظهار کرد: در تعطیلات شاهد هستیم برخی کالاها مانند کالاهای مورد استفاده در منزل، برخی لوازم ضروری و البسه در فضای مجازی و در سایتهای آگهیرسان مانند دیوار، شیپور، باما یا شبکه اجتماعی اینستاگرام تبلیغ میشود که خیلی از این کالاها با قیمتی کمتر از قیمت واقعی تبلیغ میشود. وی تصریح کرد: حواسمان باشد کلاهبرداران حرفهای معمولا خود را آدمهای موجه جلوه میدهند و سعی میکنند اشخاص را ترغیب کنند که برای خرید این لوازم بیعانه واریز کنند. رئیس پلیس فتای تهران ادامه داد: هنگام خرید از این سایتها تا زمانی که کالا را تحویل نگرفتهاید به هیچ عنوان بیعانه واریز نکنید. کلیدواژه اصلی این نوع کلاهبرداریها «طمع» و «عجله» است.
***
توزیع یک میلیون افطاری ساده میان روزهداران تهرانی
رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران گفت: تاکنون بیش از یک میلیون افطاری ساده میان روزهداران تهرانی توزیع شده است. حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا شیرنژاد با اشاره به لزوم ترویج افطاری ساده در جامعه اظهار داشت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر «لزوم افطاری دادنهای ساده و بیپیرایه در مساجد و در خیابانها» ستاد طرح شهید آرمان از ابتدای ماه مبارک رمضان اقدام به تامین مساجد تهران برای توزیع افطاری ساده میان روزهداران کرد. وی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰۰ مسجد منتخب سطح تهران در شبهای ماه مبارک رمضان اقدام به توزیع افطاری ساده کردهاند، گفت: در این طرح نمازگزاران، مومنان و جوانان مسجدی تهران در توزیع افطاری ساده نقشی اساسی ایفا کردهاند و ستاد طرح شهید آرمان نیز به عنوان تأمینکننده بستههای غذایی افطار ساده بوده است. شیرنژاد با بیان اینکه تاکنون بیش از یک میلیون افطاری ساده میان روزهداران تهرانی توزیع شده است، افزود: پیشبینی میشود تا پایان ماه مبارک رمضان بیش از ۵ میلیون روزهدار تهرانی، روی ۱۴ هزار سفره کریمانه مساجد آرمانی افطار کنند. وی با اشاره به محل توزیع بستههای افطاری ساده گفت: مساجد، میادین، بوستانها و ایستگاههای صلواتی وابسته به مساجد، از جمله نقاطی هستند که بستههای افطاری ساده در آنجا توزیع میشود.
***
وجود فلزات سنگین در نمکهای تصفیهنشده
کارشناس اداره غذای سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود فلزات سنگین در نمکهای تصفیهنشده و متفرقه گفت: نمک دریا و نمکهای رنگی دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین بوده که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. یوسف صادقیانامین با اشاره به اینکه نمک خوراکی چه به صورت استخراجشده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراجشده از آب دریا دارای ناخالصیهای فراوانی است، اظهار کرد: ناخالصیها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمویت در بدن انسان اهمیت دارد. وی افزود: نمکهای تصفیهنشده دارای فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه، کادمیوم، آرسنیک و... است که هر کدام از این عناصر مضرات فراوانی برای سلامتی بدن انسان دارند. به همین دلیل ضرورت دارد این ناخالصیها طی فرآیند تصفیه، از نمک خوراکی جدا شود و نمک از لحاظ وجود این ناخالصیها، به حد استاندارد و مطلوب برسد. این کارشناس مواد غذایی افزود: وزارت بهداشت برای کاهش شیوع بیماری گواتر و اختلالهای ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و در حال حاضر همه کارخانههای تولیدکننده نمک موظف به رعایت آن هستند. نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری مانند گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است و به این دلیل وزارت بهداشت بر مصرف نمک خوراکی تصفیه شده یددار تاکید میکند.