printlogo


کد خبر: 278312تاریخ: 1403/1/14 00:00
اخبار

ایران شانزدهمین خودروساز دنیا شد
طبق اعلام سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری، تولید خودرو در ایران در سال ۲۰۲۳  یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ خودرو بود و به این ترتیب ایران توانسته جایگاه شانزدهم دنیا را از نظر تولید خودرو از آن خود کند. سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری (OICA) فهرستی از کشور‌ها بر اساس تولید وسایل نقلیه موتوری را ارائه کرده است که شامل اتومبیل‌های سواری، وسایل نقلیه تجاری سبک، مینی‌بوس‌ها، کامیون‌ها و اتوبوس‌هاست. سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری تولید خودرو در ایران را در سال ۲۰۲۳ اعلام کرده است که یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ خودرو بوده که نسبت به یک میلیون و ۶۴ هزار و ۲۱۵ خودروی سال قبل از آن، رشد ۱۲ درصدی داشته است و توانسته جایگاه شانزدهم جهان از نظر میزان تولید خودرو را از آن خود کند. تولید خودروی ایران سال ۲۰۲۲ به میزان ۸۹۴ هزار و ۲۹۸ دستگاه و سال قبل از آن ۸۸۰ هزار و ۹۹۸ خودرو بوده است. صنعت خودروسازی ایران پس از صنعت نفت و گاز سومین صنعت فعال کشور است که ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی و 4 درصد نیروی کار را به خود اختصاص داده است. کشور چین در این فهرست رتبه اول را با ۳۰ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۹۶۶ خودرو از آن خود کرد و بعد از آن ایالات‌متحده با ۱۰ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۵۵۵ خودرو و اختلاف زیاد با چین، در جایگاه دوم جدول است و ژاپن با ۸ میلیون و ۹۹۷ هزار و ۴۴۰ خودرو در جایگاه سوم است. در جایگاه‌های بعدی قبل از ایران هم کشور‌های هند، کره‌جنوبی، آلمان، مکزیک، اسپانیا، برزیل، تایلند، کانادا، فرانسه، ترکیه، جمهوری چک و اندونزی قرار دارند. بعد از ایران هم اسلواکی، بریتانیا، ایتالیا، مالزی و روسیه هستند.
***
وزیر راه با اشاره به ساخت مسکن برای اقشار در سال جدید خبر داد
هر ماه افتتاح مسکن
وزیر راه و شهرسازی گفت: بنا داریم طی امسال، هر ماه یک رویدادی برای تحویل مسکن‌ طرح نهضت ملی در سراسر کشور داشته باشیم. مهرداد بذرپاش در ارتباط با زمان تحویل واحد‌های طرح «نهضت ملی مسکن» در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بنا داریم امسال، هر ماه یک رویدادی برای تحویل مسکن‌ها در سراسر کشور داشته باشیم. وی افزود: البته سرعت تحویل مسکن‌ها در هر استان و شهر متفاوت است اما در مجموع سرعت خوبی را در ساخت و تحویل مسکن‌ها امسال داریم. وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تا امروز عدد شروع به ساخت مسکن‌ها در طرح «نهضت ملی مسکن» از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عبور کرده است. بذرپاش ادامه داد: البته نهضت ملی مسکن قالب‌های مختلف شهری، روستایی، بافت فرسوده، خودمالکی، حمایتی و انبوه‌ساز را شامل می‌شود. وی در پایان درباره ساخت مسکن برای اقشار هم گفت: امسال ساخت مسکن برای اقشار (مانند ساخت مسکن برای هیات‌های علمی) را در دستور کار داریم.
***
واردات 24.6 میلیون تن کالای اساسی در سال ۱۴۰۲
گمرک ایران اعلام کرد سال گذشته ۲۰ قلم کالای اساسی به میزان 24.6 میلیون تن وارد کشور شد. سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار وارد کشور شد. این میزان کالای اساسی وارداتی سال گذشته در مقایسه با مدت مشابه ماقبل به لحاظ وزنی 1.35 درصد و از حیث ارزش 9.72 درصد کاهش داشته است. این گزارش درباره ۵ قلم اول کالا‌های اساسی در سال ۱۴۰۲ می‌افزاید: در این مدت ذرت با ۳ میلیارد و ۸۱۳ میلیون دلار، روغن‌های خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۲ میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار، انواع دانه‌های روغنی با ۲ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۳۰۶ میلیون دلار و کنجاله سویا با یک میلیارد و ۶۲ میلیون دلار ۵ قلم اول کالا‌های اساسی را به خود اختصاص دادند. در بین ۵ قلم اول کالاهای اساسی، ذرت و کنجاله سویا به لحاظ ارزش به ترتیب 15.88 درصد و 24.22 درصد افزایش و روغن‌های خوراکی 6.20 درصد، انواع دانه‌های روغنی ۶۷ صدم درصد و برنج 44.67 درصد کاهش داشته است. این گزارش حاکی است در سال ۱۴۰۲ یک میلیارد دلار گندم، ۷۴۷ میلیون دلار جو، ۵۷۴ میلیون دلار لاستیک سنگین، ۴۷۷ میلیون دلار شکر خام، ۴۶۰ میلیون دلار کود شیمیایی، ۴۰۶ میلیون دلار گوشت قرمز سرد سنگین، ۳۰۰ میلیون دلار کاغذ چاپ و تحریر، ۲۹۳ میلیون دلار خمیر کاغذ، ۲۸۸ میلیون دلار گوشت قرمز سبک گرم، ۲۲۹ میلیون دلار چای خشک، ۲۱۷ میلیون دلار حبوبات، ۱۲۲ میلیون دلار سموم تکنیکال شیمیایی، ۸۸ میلیون دلار گوشت مرغ، ۵۰ میلیون دلار انواع بذر و ۲۰ میلیون دلار کاغذ روزنامه وارد شده است. این گزارش درباره بیشترین افزایش در ارزش واردات کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۲ می‌افزاید: گوشت قرمز گرم و سرد، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و انواع بذر به ترتیب ۵ قلم کالای اساسی بودند که در بین اقلام اساسی از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش برخوردار بودند. بر اساس این گزارش، چای خشک، گندم، برنج، شکر خام و حبوبات در سال ۱۴۰۲ در بین ۲۰ قلم کالای اساسی بیشترین کاهش را به لحاظ ارزشی به خود اختصاص دادند.

Page Generated in 0/0081 sec