printlogo


کد خبر: 279483تاریخ: 1403/1/20 00:00
در دیدار بذرپاش و وزیر حمل و نقل عراق مصوب شد
ایجاد مسیر دریایی برای اربعین 1403

وزیر حمل‌ونقل عراق و وزیر راه و شهرسازی کشورمان با هدف تکمیل هرچه سریع‌تر خط ریلی شلمچه- بصره و افزایش همکاری‌ها در سایر حوزه‌های حمل‌ونقل دیدار و گفت‌وگو کردند.
رزاق محبیس عجیبی السعداوی، وزیر حمل‌و‌نقل عراق در رأس هیأتی از جمله مدیرعامل شرکت راه‌آهن و سازمان بنادر این کشور با مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و معاونان حوزه حمل‌ونقل وی دیدار و گفت‌وگو کرد.
تکمیل پروژه ریلی شلمچه - بصره و رفع برخی موانع در این پروژه از جمله تسریع در امر مین‌روبی و تملک اراضی مورد نظر در راس موضوعات این جلسه بود که در ساختمان دادمان برگزار شد.
افزایش ظرفیت‌های جابه‌جایی زوار در ایام اربعین از طریق مختلف حمل‌ونقل، افزایش خدمات فرودگاهی و پروازها میان 2 کشور، تکمیل خط ریلی کرمانشاه به اسلام‌آباد و افزایش حجم ترانزیت ایران و عراق بویژه با تکمیل کریدورهای شرقی - غربی از دیگر مسائلی بود که در این جلسه مطرح و توافقاتی نیز در این راستا انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی در این جلسه بر تکمیل هرچه سریع‌تر راه‌آهن بصره - شلمچه تاکید کرد و گفت: این کلان‌پروژه شامل چند بخش از جمله عملیات مین‌روبی، عملیات احداث پل و احداث مسیر ریلی می‌شود که البته بخش اصلی این پروژه یعنی آغاز ساخت راه‌آهن شلمچه - بصره شهریور سال گذشته در نقطه صفر مرزی آغاز شده است.
شایان ذکر است خطوط ریلی در کشور ایران تا نقطه مرزی شلمچه متصل است، همچنین در عراق نیز از شهر بصره تا شهرهایی از جمله کربلا و بغداد خطوط ریلی متصل هستند و در صورت اتصال مابین شلمچه تا بصره که طولی حدود ۳۲ کیلومتر دارد، شبکه ریلی 2 کشور به یکدیگر متصل خواهد شد. در این پروژه ۱۶ کیلومتر ابتدایی میادین مین پاکسازی نشده وجود دارد که مقرر شده طرف ایرانی مین روبی را انجام دهد. پس از آن حدود ۱۶ کیلومتر خط ریلی عادی توسط طرف عراقی کشیده خواهد شد و نقطه انتهایی پروژه یک پل حدود هزار متری با دهانه متحرک بر روی اروند‌رود (شط‌العرب) خواهد بود که مقرر شده است مطالعه و اجرا شود.
* سرویس حمل‌ونقل مسافری بین 2 بندر ایران و عراق راه‌اندازی می‌شود
وزیر راه و شهرسازی همچنین از توافق برای راه‌اندازی سرویس حمل‌ونقل مسافری بین 2 بندر ایران و عراق برای جابه‌جایی زوار اربعین خبر داد.
 مهرداد بذرپاش در حاشیه دیدار با وزیر حمل‌ونقل عراق در جمع خبرنگاران موضوعات مطرح‌شده در این جلسه را تشریح کرد و گفت: در جلسه درباره تسریع در تکمیل راه‌آهن شلمچه - بصره و رفع موانع پیش رو گفت‌وگو شد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: سال گذشته توافقی در این باره انجام شد و در ایام اربعین ۱۴۰۲، با حضور نخست‌وزیر عراق و معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان در منطقه صفر مرزی، عملیات اجرایی خط ریلی شلمچه - بصره آغاز 
شد.
وی افزود: در این مدت جلسات متعددی برای ارزیابی پیشرفت این پروژه از جمله عملیات مین‌روبی برگزار شد و تاکنون عملیات مین روبی بیش از 2 کیلومتر در خاک عراق و یک‌ونیم کیلومتر در خاک ایران پیشرفت داشته است.
بذرپاش گفت: موضوع دیگر احداث پل در این پروژه بود که توسط شرکت‌های ایرانی در حال انجام است.
وی تأکید کرد: عزم 2 کشور در سطوح بالای دولت‌ها، برای احداث این پروژه کاملا جدی است و به ‌صورت هفتگی مسیر ریلی شلمچه - بصره پیگیری می‌شود.
به گفته بذرپاش، از دیگر موضوعاتی که در این جلسه بررسی شد، جابه‌جایی زوار در ایام اربعین بود و توافقات خوبی مبنی بر انتقال زوار توسط همه شقوق حمل‌ونقلی انجام شده ‌است. وزیر راه و شهرسازی گفت: قرار شد امسال مسیر دریایی نیز به این مسیرها اضافه و انتقال زائران از مسیر دریایی نیز انجام شود.
وی ادامه ‌داد: طبق توافق سازمان بنادر و دریانوردی با کشور عراق، مقرر شده‌ است سرویس حمل‌ونقل مسافری بین بندر خرمشهر به بصره و بندر آبادان به بندر واصلیه در اسرع وقت راه‌اندازی شود.
بذرپاش در موضوع دیگر این جلسه را افزایش حجم ترانزیت میان 2 کشور دانست و افزود: در سال ۱۴۰۲ تلاش دولت و وزارت راه، توسعه ترانزیت با کشورهای همسایه بود که رشد ۵۸ درصدی ترانزیت را شاهد بودیم و میزان ترانزیت به بیش از 14.7 میلیون تن بار رسید که رکورد بی‌سابقه‌ای بود.
وی با بیان اینکه عراق نیز از کشورهای هدف ترانزیت است، افزود: طرح جامع ترانزیتی حدود 2 دهه بین 2 کشور در حال بحث و بررسی است و مقرر شد این موضوع نیز در دستور کار قرار گیرد و در سفر رئیس‌جمهور به عراق به مراحل نهایی برسد.
* بررسی طرح تکمیل خط ریلی کرمانشاه - اسلام‌آباد - خسروی در دیدار   وزیر حمل‌ونقل عراق
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: موضوع دیگر اجرای خط ریلی کرمانشاه به اسلام‌آباد و اسلام‌آباد به خسروی به‌عنوان یکی از خطوط اصلی ریلی کشور بود. وی ادامه ‌داد: این پروژه باید به‌زودی به بهره‌برداری برسد و از کشور عراق درخواست داشتیم تا این مسیر در عراق هم دنبال شود که 2 کشور را منتفع کند. به گفته بذرپاش، این مسیر عملاً دسترسی ایران از طریق عراق به سوریه و مدیترانه را تسهیل می‌کند و با بهره‌گیری از این مسیر عراق نیز می‌تواند به صورت سریع‌تر و ارزان‌تر به بازارهای ایران و کشورهای آسیای مرکزی دست یابد. وی تأکید کرد: این موضوع به‌عنوان یک مدل راهبردی پیشنهاد و قرار شد در فازهای بعد مذاکرات 2 کشور به‌عنوان یک پروژه جدی در دستور کار قرار گیرد. وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در این دیدار درباره افزایش خدمات فرودگاهی و پروازها برای انتقال زوار ایرانی به عراق و زوار عراقی به مشهد مقدس نیز مذاکراتی انجام شد.  به گفته بذرپاش، آمارها نشان‌می‌دهد تعداد پروازهای ایران به نجف و حجم ورود زوار عراقی به ایران افزایشی بوده است. وی ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقلی برای توسعه گردشگری ایران و عراق را از جمله موضوعات مهم در مذاکرات میان 2 کشور دانست.

Page Generated in 0/0151 sec