با وجود گذشت 190 روز از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، جنبش حماس همچنان بخشهایی از این منطقه را تحت کنترل دارد، از جمله بخشهایی که اکنون بیشتر جمعیت غزه در آن متمرکز شده و در جاهای دیگر نیز دوباره ساکن شدهاند. تاکنون تعداد کمی از اعضای رده بالای این جنبش آسیب دیدهاند و بخش اعظم شبکه تونلهای گسترده آن دست نخورده باقی مانده است.
رسانه انگلیسی گاردین با این مقدمه و با اشاره به شمار شهدا در غزه که بنا بر اعلام نهادهای محلی به 34 هزار نفر رسیده است، افزود: مقامات اسرائیلی مدعی هستند یکسوم از ۳۰ تا ۴۰ هزار نیروی حماس در ماههای گذشته کشته شدهاند. البته حماس این موضوع را رد کرده و به تعداد بسیار کمتری اشاره میکند، اگر چه تایید هر یک از اعداد بهطور مستقل امکانپذیر نیست. بسیاری از تحلیلگران میگویند تاکید بر شمار کشتهها نشاندهنده ناکامی استراتژیستهای اسرائیلی در درک ماهیت دشمن خود است.
گاردین مینویسد: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بارها گفته است پیروزی اسرائیل به معنای «درهم شکستن حماس» است اما با وجود قدرت نظامی اسرائیل، از بین بردن تواناییهای اداری جنبش حماس که غزه را از سال ۲۰۰۷ تاکنون اداره میکند، دشوار است.
مخیمر ابوسعده، استاد علوم سیاسی در دانشگاه الازهر غزه که اکنون در قاهره است، برآورد کرده که میتوان بین یکپنجم تا یکچهارم جمعیت غزه را حامی حماس توصیف کرد و هر اتفاقی که هر جای دیگری بیفتد، این پشتیبانی آنها را متزلزل نخواهد کرد. ارتش رژیم صهیونیستی نیز پس از گذشت 5 ماه از حملات زمینی به غزه، هفته گذشته اعلام کرد تمام نیروهای خود به جز یک تیپ را از غزه خارج کرده است.
همچنین رسانه انگلیسی گاردین گزارش داد: رژیم صهیونیستی در نتیجه شدت یافتن واکنشها به حملات به امدادگران خارجی و غیرنظامیان و طولانیشدن حملات هولناک و گسترده آن در غزه، با خطر از دست دادن حمایت و تساهل متحدان خود مواجه شده است.
در این یادداشت همچنین آمده: اسرائیل به دلیل طولانی شدن مدت این حمله در حال از دست دادن حمایتهاست. 6 ماه زمان زیادی برای این نوع اقدام نظامی با این سرعت پیشروی، میزان هولناکی و گسترگی آن است. تمام تصاویر کودکان کشته شده، بیمارستانها و اردوگاه پناهندگانی که بمباران شدهاند، شلیک تکتیراندازها به غیرنظامیان غیرمسلح و حالا نیز گرسنگی و قحطی به جهان مخابره شده است. نگارنده با اشاره به تاثیری که جنگ غزه بر مناسبات منطقهای و بینالمللی گذاشته است، نوشت: مدت حملات رژیم صهیونیستی، زمانی طولانی برای دولتهای عربی است که سعی میکنند در حفظ روابط خوب با آمریکا و نگرانی برای ثبات منطقه در نتیجه گسترش دامنه جنگ، رفتار محتاطانهای در پیش بگیرند. همچنین خشم عمومی در کشورها نیز نسبت به موضوع غزه افزایش یافته و این موضوع میتواند برای دولتهای آینده که واقعا میخواهند از کنترل نارضایتیهای بیشتر بپرهیزند، امری اخلالگر باشد. به هر طریق، فضای سیاسی جهان به خاطر غزه ملتهب شده است. در بخش پایانی این یادداشت آمده است: با توجه به این موضوع، درک اینکه چرا جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تندترین و صریحترین مکالمه تلفنیاش تا به امروز را با بنیامین نتانیاهو داشته است، سخت نیست. او برای نخستین بار گفت حمایتهای بیشتر مشروط خواهد بود و از اسرائیل خواست اقداماتی ملموس و قابل راستیآزمایی برای رسیدگی به آسیبهای وارده به غیرنظامیان، رنج انسانی و امنیت نیروهای امدادی انجام دهد. او همچنین خواستار آتشبس فوری شد. قرار است دور جدیدی از مذاکرات آتشبس در قاهره برگزار شود.