printlogo


کد خبر: 280545تاریخ: 1403/1/26 00:00
اجرای طرح «نور» برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی آغاز شد
هنجارشکنان زیر ذره‌بین پلیس

گروه اجتماعی: اجرای طرح پلیس برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی در حوزه حجاب و عفاف که عمدتا مربوط به برخورد با مصادیق کشف حجاب می‌شود، از روز گذشته تحت عنوان طرح «نور» آغاز شد؛ طرحی که به گفته سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همه معابر و اماکن عمومی کلید خورده است.  فرمانده انتظامی تهران بزرگ دیروز دلیل اجرای این طرح را «رعایت قانون» و «مطالبه مردم متدین» اعلام کرد و گفت: مردم ما به قانون‌مداری و رعایت قانون شهره هستند و فقط درصد کمی از مردم نسبت به رعایت قانون بی‌توجهی می‌کنند. همان‌طور که قبلا اطلاع‌رسانی شده بود، از -‌دیروز- پلیس تهران هم مانند سایر استان‌ها اقدامات خود درباره قانون‌شکنی درباره حجاب را آغاز خواهد کرد. این موضوع هم قانونی و هم درخواست مردم است. پلیس به درخواست مردم مومن و متدین کشورمان و انتظاراتی که از جامعه اسلامی دارند، عمل کرده و با افرادی که ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی را ترویج می‌دهند، برخورد می‌کند. 
به گفته رئیس پلیس پایتخت، در اجرای طرح نور، افرادی که به هشدارهای قبلی پلیس توجه نکردند، از -‌دیروز- به صورت ویژه در سطح شهر مورد تذکر قرار می‌گیرند و اقدام قانونی درباره آنها انجام می‌شود. وی با بیان اینکه انتظار ما از مردم خوب‌مان این است که همگی با پلیس همکاری کنند، گفت:‌ از مردم انتظار داریم مانند ایام نوروز در حوزه ماموریتی رعایت حجاب و عفاف با پلیس همکاری‌های لازم را داشته باشند تا ان‌شاءالله نیازی به اقدام پلیسی و دستگاه قضایی نباشد. محمدیان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پلیس چه برخوردی با متخلفان در این حوزه خواهد کرد، گفت: تخلف با جرم فرق دارد. رعایت حجاب قانون است و سرپیچی از قانون جرم است. کسی که قانون را رعایت نمی‌کند، مرتکب جرم شده است. کشف حجاب مساوی با قانون‌شکنی است و پلیس براساس قانون با قانون‌شکنان برخورد خواهد کرد، البته امیدوارم شاهد قانون‌شکنی نباشیم. 
پیش‌تر نیز فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اطلاعیه‌ای در این زمینه صادر و اعلام کرده بود:‌ «فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ضمن تبریک عید سعید فطر و تقدیر از تمامی هموطنان قانون‌مدار به سبب رعایت ارزش‌ها و موازین دینی و اخلاقی جامعه، به اطلاع می‌رساند که در چارچوب مطالبات عمومی  و بر اساس وظایف قانونی، طرح حجاب و عفاف از روز شنبه بیست‌وپنجم فروردین‌ماه در همه معابر و اماکن عمومی با جدیت  بیشتر دنبال خواهد شد. به همین سبب، از همه شهروندان محترم، بویژه دختران و بانوان گرامی، درخواست می‌شود به منظور رعایت قانون و حفظ ارزش‌های اخلاقی و هنجارهای ملی و مذهبی جامعه، حریم پرحرمت حجاب و عفاف را آنگونه که شایسته است رعایت کنند. پلیس ضمن اطمینان از رعایت موازین اخلاقی و حریم عفاف توسط قاطبه شهروندان، یادآور می‌شود که ناگزیر، براساس وظایف خویش، با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی می‌کند. از همین رو از آنان انتظار دارد به ارزش‌های قانونی احترام بگذارند و کنش و پوشش خود را در آن چارچوب تنظیم کنند». 
سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا نیز سال گذشته از برخورد با کشف حجاب در ۳ حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن خبر داده و گفته بود:‌ «بر این باور هستیم بانوان عزیز ایران بانوانی عفیف و اخلاق‌محور هستند که به سلامت جامعه توجه دارند، چرا که سلامت جامعه در حفظ حجاب مناسب و درخور شأن آنهاست که بانوان عزیز آن را رعایت می‌کنند اما عده قلیلی هستند که از این موضوع غافل مانده  و رفتاری غیر از این دارند، لذا  انتظار داریم واحدهای فرهنگی هم به وظیفه خود در این باره عمل کنند تا آن عده قلیل نیز متوجه این غفلت شوند. پلیس در ۳ حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن که کشف حجاب بعضا در آنها رخ می‌دهد اقدام‌هایی را به صورت جدی برنامه‌ریزی همچنین در همین باره اجرایی 
خواهد کرد». 
* تذکر دلسوزانه جواب می‌دهد
امان‌الله قرائی‌مقدم، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: وضعیت حجاب برخی افراد در معابر متاسفانه مفتضح‌تر از زمان طاغوت شده است که آمران به معروف باید از سر دلسوزی و با مهربانی آنها را به رعایت حجاب دعوت کنند اکنون در معابر شهری آمران به معروف با برخوردی شایسته کم‌حجاب را مجاب به استفاده از پوشش مناسب می‌کنند. وی با بیان اینکه اصولا این جامعه است که قانون را تعیین می‌کند و هنجارها و نابهنجاری‌ها را به وجود می‌آورد، افزود: تذکر‌های مادرانه، خواهرانه و برادرانه به افراد کم‌حجاب بهتر جواب می‌دهد و اغلب افراد کم‌حجاب در مواجهه با افرادی که به آنها تذکر رعایت حجاب می‌دهند عمل می‌کنند اما آن دسته از افرادی که به دنبال هنجارشکنی هستند و حتی در پی تذکر آمران به معروف پرخاشگری می‌کنند باید طوری با آنها برخورد شود که بدانند حجاب به نفع آنها خواهد بود. این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی برای رعایت حجاب ضروری است که خیلی روی این مساله کار نشده است. برای مثال در برخی محلات اکثر خانم‌ها و دختران چادری هستند، چرا که در آن محله اعتقادات قوی و رعایت حجاب فرهنگ‌سازی شده است اما در برخی مناطق دیگر اینگونه نیست.

Page Generated in 0/0069 sec