printlogo


کد خبر: 280559تاریخ: 1403/1/26 00:00
توقیف کشتی msc Aries متعلق به یک میلیاردر صهیونیست توسط سپاه در راستای راهبرد قطع شریان‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی صورت گرفت
آغاز انتقام

علیرضا محمدی: در حالی که همه نگاه‌شان رو به بالا بود تا رد موشک‌های کروز یا پهپادهای ایرانی را در پهنه آسمان به نظاره بنشینند، ناگهان خبر رسید تکاوران نیروی دریایی سپاه یک کشتی کانتینربر با پرچم پرتغال را در آب‌های تنگه هرمز توقیف کرده‌اند. همزمان با تصاویر هلی‌برن تکاوران سپاه از بالگرد میل 17 روی عرشه کشتی «MCS Aries» خبرهای تکمیلی مشخص کرد مالک این کشتی «ایال عوفر» میلیاردر اسرائیلی است.
این خبر پیش از عمل متقابل ایران در برابر جنایت رژیم صهیونیستی، مثل شوکی بود که معادلات خودساخته در اذهان رژیم صهیونیست و حامیان غربی‌اش را برهم زد. از 13 فروردین که اسرائیلی‌ها ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق را مورد حمله قرار دادند، تقریبا تمام تحلیل‌ها حول محور حمله موشکی یا پهپادی کشورمان به سرزمین‌های فلسطین اشغالی می‌چرخید و از انبوه تحلیلگران اسرائیلی و غربی، کمتر کسی فکرش را می‌کرد ایران پیش از انتقام، صحنه را مدیریت و گزینه‌های خود را منظم می‌کند تا همه بدانند هر نوع اقدامی می‌تواند بسیار فراتر از حد تصور آنها باشد.
با توقیف کشتی میلیاردر اسرائیلی، حالا باید نگاه نگران صهیونیست‌ها نه‌تنها به آسمان‌ها، بلکه روی اقیانوس‌ها نیز متمرکز شود! البته می‌دانند این پایان ماجرا نیست! شاید روز دیگر ایران صحنه‌ای نو بسازد! به گفته «اسحاق بریک» ژنرال بازنشسته صهیونیست، آنها با زدن کنسولگری ایران وارد قمار بدی شدند که می‌تواند درهای جهنم را به روی‌شان بگشاید و هرگز تصور نمی‌کردند در چنین هماوردی عذاب‌آوری گرفتار شوند.
در واقع توقیف کشتی «MCS Aries» در تنگه هرمز، حرکت هوشمندانه‌ای از طرف نیروی دریایی سپاه بود که می‌تواند حامل پیام‌های معنادار برای طرف مقابل باشد؛ نخست اینکه لزوم تنبیه رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی که مورد تایید مقام معظم رهبری نیز هست، هرگز به معنی محدود ماندن کشورمان در نوع پاسخ به صهیونیست‌ها نیست! ایران می‌تواند همزمان با حمله به نقاط حیاتی رژیم صهیونیستی با موشک‌ها‌ یا پهپادهایش، موجودیت اقتصادی یا حتی نظامی این رژیم در روی آب‌ها یا هر نقطه دیگری را تهدید کند.
از سوی دیگر به زعم برخی کارشناسان، توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز، این پیام را به رژیم صهیونیست، آمریکا و دیگر حامیان اسرائیل مخابره می‌کند که ایران در پیگیری راهبرد قطع شریان‌های اقتصادی رژیم جنایتکار صهیونیستی جدی است. به ویژه این اقدام ایران کریدور حمل و نقل امارات، عربستان، اردن و سرزمین‌های اشغالی را در آستانه بر چیده شدن قرار داده است.
اما پیش از توقیف کشتی MCS Aries که قرار داشتن در شرایط کنونی، ماجرایش را تبدیل به داستانی جذاب کرده است! تنگه هرمز پیش‌تر نیز شاهد توقیف کشتی‌ها و نفتکش‌های دیگری توسط کشورمان بود؛ 13 تیرماه 1398 که انگلستان به بهانه حمل نفت ایران به سوریه توسط ابرنفتکش فیلیپینی گریس1، این نفتکش غول‌پیکر را توقیف کرد، قصه جنگ نفتکش‌ها وارد مرحله تازه‌ای شد.
تنها ۲ هفته پس از این خطای انگلیسی‌ها، ایران با توقیف نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» نشان داد می‌تواند از هر تهدیدی، فرصتی برای خود بسازد! چنانکه 15 دی 1399 پس از آنکه کره‌ جنوبی به بهانه تحریم‌ها، چندین بار از تعهدات خود مبنی بر پس دادن 8 میلیارد بدهی‌اش به ایران سر باز زد، ایران یک نفتکش متعلق به کره‌ جنوبی را توقیف کرد و از برگ‌های برنده‌اش این بار در پهنه آب‌های آزاد رونمایی کرد. 
ماجرای توقیف نفتکش‌ها و کشتی‌های کشورهای متخاصم توسط کشورمان، در سال‌های بعد نیز ادامه یافت و البته از سوی آمریکایی‌ها نیز دنبال شد. به عنوان نمونه اردیبهشت‌ماه 1402 نیروی دریایی ایالات‌متحده، نفتکش سوئز راجان را که حامل نفت ایران بود به سرقت برد و حتی نام این کشتی را به نیکولاس ST تغییر داد! اما در پی این سرقت دریایی آشکار، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران 21 دی‌ 1402 نفتکش نیکولاس ST را که رنگ و نام عوض کرده بود، توقیف کرد.
مرور تاریخچه کشمکش روی آب‌های آزاد، همواره از برتری ایران در مواجهه با طرف‌های متخاصم حکایت می‌کند. در پهنه‌ای که ۲ امپراتور قدیم و جدید دریاها (انگلستان و آمریکا) در مقابل ایران حرفی برای گفتن ندارند، بدیهی است اسرائیل و میلیاردرهای صهیونیست - که ماه‌هاست در گرداب دریای سرخ و پایمردی یمنی‌ها غوطه‌ورند - بخوبی می‌دانند در صورت گشوده شدن جبهه دیگری در دریای عمان، خلیج‌فارس و حتی فراتر از آنها، اقتصادشان چه صدمات جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد. 
از همین رو است که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی پس از اطلاع از توقیف این کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز، در یک واکنش کاملا عاجزانه، ایران را متهم به دزدی دریایی کرد!
وزیر خارجه رژیمی که ۶ ماه است زنان و کودکان فلسطینی را در غزه قتل‌عام می‌کند، حالا که حریف قدرتمندی چون ایران، پیش از آغاز مرحله اصلی انتقام، آنها را روی آب مات کرده است، در صفحه ایکس خود نوشت: «از اتحادیه اروپایی و جهان آزاد می‌خواهم فورا سپاه پاسداران ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کنند و ایران را هم‌‌اکنون تحریم کنند».
همین چند روز پیش بود که وزرای خارجه کشورهایی چون آلمان، انگلستان، استرالیا، ترکیه و چند کشور عرب منطقه در تماس با امیرعبداللهیان مراتب التماس طرف اسرائیلی و آمریکایی را به گوش وزیر خارجه کشورمان رساندند تا مگر از عمل متقابل دست بردارد، اکنون نیز وزیرخارجه رژیم جعلی اسرائیل از آنجا که می‌داند هیچ شانسی در برابر ایران در روی آب‌های آزاد ندارد، با استمداد از اتحادیه اروپایی و آنچه او جهان آزاد ‌خواند، ملتمسانه درخواست می‌کند تا مگر آنها به توقیف نفتکش اسرائیلی پاسخ دهند.
در یک نگاه کلی، به نظر می‌رسد با اتفاقی که دیروز در تنگه هرمز رخ داد، کارشناسان غربی و صهیونیستی باید دایره نگاه‌شان به مساله فی‌مابین ایران و اسرائیل را گسترش دهند و در تحلیل‌های خود نگاهی نیز به پهنه اقیانوس‌ها، دریاها و شاید سراسر جهان داشته باشند! 
تجربه نشان داده در شطرنج «جنگ بین جنگ‌ها» که اسرائیلی‌ها خود را مبتکر آن می‌دانند، ایران بازیگر بسیار ماهری است که می‌تواند به راحتی زمین بازی را تغییر دهد و رقبایش را به حیرت وادارد. اکنون نیز مواجهه ایران با رژیم اشغالگر قدس، وارد مرحله جدیدی شده است که می‌تواند به قول «اسحاق بریک» ژنرال پیر اسرائیلی، درهای جهنم را به روی‌شان بگشاید.
***
شلیک به پاشنه آشیل اشغالگران
با شروع عملیات مبتکرانه توفان الاقصی در 7 اکتبر سال میلادی گذشته توسط گروه‌های مقاومت فلسطینی، عصر جدیدی از تهدیدات میدانی حیات رژیم اشغالگر قدس را با تهدید مواجه کرد. هرچند این عملیات در نوع خود سنگین‌ترین ضربه نظامی‌ای بود که صهیونیست‌ها در طول تاریخ  منحوس خود از جریان مقاومت دریافت کردند اما با شروع یورش زمینی به نوار غزه، سطح درگیری برای اشغالگران به گروه‌های مقاومت ساکن در غزه محدود نماند. در میان این واکنش‌ها دور از انتظارترین ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی دریافت کرد، از نقطه‌ای بود که کمتر کسی به آن فکر می‌کرد؛ نیروهای انصارالله یمن با اعلام ممنوعیت حرکت کشتی‌های تجاری به سمت سرزمین‌های اشغالی، دریای سرخ را به یکی از چالش‌های جغرافیایی رژیم صهیونیستی تبدیل کردند. حملات مبتکرانه یمن با نیت در تنگنا قرار دادن اقتصاد صهیونیست‌ها باعث شد بندر مهم ایلات در اراضی اشغالی در شرایطی نزدیک به تعطیلی قرار گیرد  که ضربه مهمی به اقتصاد رژیم صهیونیستی به حساب می‌آمد.
در چنین فضایی اقدام روز گذشته سپاه پاسداران در توقیف کشتی کانتینربر با نام «MCS Aries» در دریای عمان از این جهت واجد اهمیت بالایی است که بار دیگر دست روی پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی در زمینه جغرافیا و امکان محاصره اقتصادی این رژیم گذاشت. ایده ایجاد کریدور  آی‌مِک (IMEC) که از طریق اراضی اشغالی، هند را به اروپا نزدیک می‌کرد، از جمله طرح‌هایی است که تل‌آویو روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده بود و انتظار داشت این کریدور با بخشیدن مزیت جغرافیایی به رژیم صهیونیستی باعث ارتقای موقعیت استراتژیک اشغالگران شود. به همین خاطر توقیف کشتی اسرائیلی در دریای عمان می‌تواند مزیت و کارآمدی کریدورآی‌مِک را با چالش جدی مواجه کند.
کنار هم قرار دادن 2 سورپرایز دریایی برای رژیم صهیونیستی در دریای سرخ و دریای عمان در شرایطی بود که در تحلیل‌های این رژیم درباره آینده درگیری‌ها کمتر توجهی به این پاشنه آشیل شده بود.
******
بایدن تعطیلات آخر هفته خود را نیمه‌تمام گذاشت و برای حضور در جلسه امنیتی به واشنگتن بازگشت
گروه بین‌الملل: آمریکا و اسرائیل همچنان از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری تهران در دمشق هراس دارند، تا حدی که علاوه بر پیغام‌های غیرمستقیم، رئیس‌جمهور آمریکا هم مستقیم به این موضوع اشاره کرد. 
به گزارش «وطن امروز»، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی درباره پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه، بار دیگر با حمایت از این رژیم و در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت: ایالات متحده آمریکا متعهد به امنیت اسرائیل و کمک به آن در دفاع از خود است.
بایدن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیامش به ایران در این زمینه چیست، بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای به تجاوز این رژیم  گفت: [این کار را] «نکنید». رئیس‌جمهور آمریکا در عین حال گفت: «نمی‌خواهم اطلاعات محرمانه را فاش کنم اما انتظار من این است که این اتفاق (پاسخ ایران به حمله اسرائیل) به زودی زود بیفتد». رئیس‌جمهور آمریکا در تداوم مداخله‌جویی‌ها و حمایت‌های بی‌دریغ واشنگتن از رژیم اسرائیل که دامنه جنگ کنونی در غزه را در منطقه گسترش داده است، برای دلگرم شدن رژیم اسرائیل که از قدرت بازدارندگی دفاعی ایران در هراس است، مدعی عدم موفقیت این حمله شد.
اظهار نظر بایدن در حالی است که رژیم اسرائیل بشدت از قدرت بازدارندگی دفاعی ایران واهمه دارد و به گفته «متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا،  آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متحده آمریکا در چند روز گذشته مشغول دیپلماسی بوده و با همتایان خود در ترکیه، چین و عربستان صحبت کرده تا اعلام کند تشدید تنش به نفع هیچ‌کس نیست و آنها باید از ایران بخواهند تنش‌ها را تشدید نکند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: ما همچنین با متحدان اروپایی صحبت کرده‌ایم تا به ایران بگویند تشدید تنش به نفع این کشور و منطقه نیست.
در پی حمله تروریستی صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در دمشق، نمایندگی ایران در سازمان ملل برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامه‌ای ارسال کرد و به دنبال آن، روسیه درخواست جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دوره‌ای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، کرد که این جلسه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در نشست اضطراری این شورا حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کردند و درباره اقدامات این رژیم و آشوب‌های بیشتر در منطقه هشدار دادند. اما ۳ کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه، همچنین متحدان آنها یعنی کره‌ جنوبی و ژاپن این حمله اسرائیل را نه تنها محکوم نکردند، بلکه مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت این حمله شدند.
نمایندگی ایران در سازمان ملل در پی این اقدام اعلام کرد: جلسه شورای امنیت سازمان ملل حمله اسرائیل علیه تاسیسات دیپلماتیک ایران را محکوم و بر مصونیت تاسیسات دیپلماتیک تاکید کرد. با وجود این اتحاد، آمریکا، فرانسه و انگلیس با بیانیه روسیه مخالفت کردند. این استاندارد دوگانه اعتبار شورای امنیت را تضعیف کرده و یک روش خطرناک به جا می‌گذارد.
جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز چهارشنبه گذشته در اظهاراتی مداخله‌جویانه و ضدایرانی در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نخست‌وزیر ژاپن گفت: «به بنیامین نتانیاهو گفتم تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل در مواجهه با تهدیدات ایران در حمله به اسرائیل آهنین است».
 نمایندگی ایران در سازمان ملل پنجشنبه گذشته به وقت محلی اعلام کرد: اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را محکوم و متعاقبا عاملان آن را محاکمه می‌کرد، شاید ضرورتی برای مجازات این رژیم سرکش توسط ایران وجود نداشت. از سوی دیگر رسانه‌های عبری‌زبان در این باره گزارش دادند: ایران در حال تغییر کامل قواعد بازی است.
شبکه المیادین به نقل از رسانه‌های عبری گزارش داد: در پی تغییر قواعد جنگ توسط ایران ما به سمت یک رویداد اساسی پیش می‌رویم که چهره جنگ را تغییر خواهد داد. این رسانه لبنانی همچنین به نقل از روزنامه هاآرتص نوشت: نیاز این رژیم به حمایت آمریکا در مقابله با ایران نشان‌دهنده فرسایش بازدارندگی اسرائیل است. روزنامه هاآرتص با اشاره به پاسخ تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی نوشت: برای دومین بار در ۶ ماه گذشته، اسرائیل برای مقابله با تهدیدی که ممکن است بیش از ظرفیتش باشد به حمایت آمریکا نیاز دارد. این روزنامه همچنین نوشت: همسایگان اسرائیل تحولات جامعه اسرائیل را دنبال می‌کنند، از فرسایش تدریجی در صفوف ارتش تا شکاف داخلی که اکنون شروع به ظهور کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره گزارش داد متیو‌میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشستی خبری گفت بلینکن در چند روز اخیر با همتایان چینی، ترک، سعودی و اروپایی خود تماسی تلفنی برقرار کرده تا «روشن کند تنش‌زایی به نفع هیچ کسی نیست و کشورها باید از ایران بخواهند تنش‌زایی نکند!» حتی روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: ۳ مقام رسمی آمریکایی به شرط فاش نشدن هویت‌شان گفتند لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و دیگر مقامات ارشد دفاعی بر این باورند اسرائیل باید پیش از انجام این حمله، آمریکا را به دلیل پیامدهای آن برای نظامیان و منافع آمریکا در منطقه، مطلع می‌ساخت. مطلع بودن از این حمله پیش از انجام  آن، برای پنتاگون این امکان را فراهم می‌ساخت که توانمندی‌های دفاعی نظامیان آمریکایی را تقویت کند و جنگ‌افزارهایی از جمله کشتی‌های جنگی مجهز به سامانه‌های دفاع موشکی را به خدمت بگیرد، به طوری که قادر به حفاظت از اسرائیل و نظامیان آمریکایی در صورت پاسخی از سوی ایران باشند. یکی از مقامات آمریکایی نیز گفت: آستین طی تماسی تلفنی در ۳ آوریل، شکایت خود را به طور مستقیم با یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در میان گذاشته است. اینکه ایران روز گذشته یک کشتی اسرائیلی را در تنگه هرمز توقیف کرد، یک پیام واضح برای آمریکا نیز بود که ایران می‌تواند با ضربه‌های کوچک ولی کاری انتقام خود را از دشمنانش بگیرد. در فضای داخلی آمریکا رسانه‌های این کشور به دولت بایدن یادآور می‌شوند نباید پای ایالات متحده را به تله‌ای که دولت ورشکسته نتانیاهو برای گرفتار کردن آمریکا در مخمصه جنگ گذاشته، باز کند. نخبگان آمریکایی هم طی روزهای گذشته هشدارهای مشابهی در این باره داده‌اند که کاخ سفید نباید اسیر سوءمحاسبه -Miscasculation- شود و آمریکا را در گرفتاری‌های نخست‌وزیر در حال سقوط اسرائیل شریک کند. از جمله پروفسور جان ‌مرشایمر، نظریه‌پرداز مشهور واقع‌گرای آمریکایی روابط بین‌الملل و خالق نظریه «رئالیسم تهاجمی» معتقد است هدف اسرائیل کشاندن پای آمریکا به جنگ است.
وی در گفت‌وگو با برنامه «System Update» گفت: هدف اسرائیل از حمله به کنسولگری ایران در سوریه، این است که آمریکا را به جنگ با ایران یا حزب‌الله بکشاند و این اصلا برای ایالات متحده خوب نیست. به گفته مرشایمر، آمریکا نه ‌تنها خواستار نبرد با ایران و حزب‌الله نیست، بلکه تمایلی به نبرد با انصارالله نیز ندارد. حضور نظامی آمریکا در خلیج‌فارس و مدیترانه صرفا برای افزایش بازدارندگی بوده، نه برای آمادگی برای نبرد. آمریکا خواستار ورود به هیچ نبردی در خاورمیانه نیست. 
پایگاه «ریسپانسیبل استیت کرافت» نیز در مقاله‌ای هشدار داد در معادله بازدارندگی ایران علیه اسرائیل، واشنگتن باید از تل‌آویو فاصله بگیرد. این رسانه آمریکایی نوشت: حمله به محوطه سفارت ایران علاوه بر اینکه به اندازه بسیاری از حملات هوایی قبلی اسرائیل یک اقدام تجاوزکارانه در سوریه بود، یک حمله مستقیم به ایران بود. با نگاهی حساب‌شده‌تر، همان‌طور که نیاز به «بازگرداندن بازدارندگی» اغلب به عنوان توجیهی برای پاسخ‌های خشونت‌آمیز ایالات‌متحده یا اسرائیل شنیده می‌شود، چنین محاسباتی می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های ایران به چشم بیاید. یک روز پس از حمله، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر عالی ایران گفت اسرائیل مجازات خواهد شد. نماینده ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد هم بر حق ایران برای «پاسخ قاطع به چنین اقدام مذمومی» تاکید کرد. 
کشتی تجاری‌ای که دیروز از سوی تکاوران ایرانی در نزدیکی تنگه هرمز و بندر اماراتی فجیره توقیف شد، متعلق به ایال عوفر، میلیاردر صهیونیست است. این نخستین بار نیست که کشتی‌های متعلق به این میلیاردر اسرائیلی هدف جبهه مقاومت قرار می‌گیرند. بهمن ۲ سال قبل هم نفتکش کامپو اسکوئر با مالکیت ایال عوفر، در دریای عرب هدف حمله پهپاد شاهد ۱۳۶ قرار گرفته بود.
آذرماه سال گذشته هم کشتی سنترال پارک متعلق به شرکت زودیاک و ایال عوفر، در مجاورت سواحل یمن، هدف حمله قرار گرفت و از سوی انصارالله توقیف شد اما رسانه‌های غربی برای گرفتن ضرب عملیات غافلگیرانه، آن را به دزدان دریایی سومالی نسبت دادند(!)
* بایدن برای جلسه فوری امنیتی تعطیلات خود را نیمه‌کاره رها کرد
در بحبوحه وضعیت منطقه، کاخ سفید روز شنبه ۲۵ فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، برای برگزاری جلسه امنیتی فوری درباره خاورمیانه، تعطیلات آخر هفته‌اش را کوتاه کرده و از دلاور در شمال شرق آمریکا به واشنگتن باز می‌گردد. کاخ سفید در این بیانیه نوشت: «رئیس‌جمهوری روز شنبه بعدازظهر به کاخ سفید بازمی‌گردد تا با تیم امنیت ملی خود درباره رویدادهای خاورمیانه مشورت کند». بر این اساس بایدن مرخصی خود را به ‌پایان نرسانده به واشنگتن دی‌سی بازمی‌گردد.

 


Page Generated in 0/0085 sec