printlogo


کد خبر: 280757تاریخ: 1403/2/1 00:00
پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال زراعی جاری
هدف‌گذاری برای خودکفایی

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد می‌شود 13.5 میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید و حداقل 10.5 میلیون تن خرید تضمینی انجام شود.
سهراب سهرابی به مناسبت نامگذاری روز ۳۱ فروردین به عنوان «روز ملی گندم و نان» گفت: هماهنگی‌های لازم با شرکت بازرگانی دولتی ایران و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی، آماده تحویل گندم کشاورزان است.
وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عنوان و اظهار کرد: با این روند در یک برنامه 2 تا 3 ساله به خودکفایی پایدار گندم خواهیم رسید.
* نیاز سالانه کشور به گندم، ۱۲ میلیون تن
به گفته این مقام مسؤول وزارت جهاد کشاورزی، گندم مورد نیاز کشور سالانه ۱۲ میلیون تن است.
وی درباره برداشت گندم در سال زراعی جاری گفت: برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان‌های هرمزگان، سیستان‌وبلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
سهرابی افزود: در حال حاضر عملیات برداشت گندم در استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت این محصول در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
* ۲۱ هزار کمباین آماده ارائه خدمت
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان است، گفت: کشاورزان در برداشت محصول از کمباین‌هایی که معاینه فنی برای‌شان صادر شده است و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند و در شب گندم برداشت نکنند.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست با توجه به ادامه بارش‌ها و افزایش بیماری‌ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل‌ها عمل کنند.
بنا بر اعلام وزارت جهادکشاورزی، وی توصیه کرد آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل‌ها و در زمان‌های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود.
سهرابی در همین حال افزود: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت بویژه در مناطق معتدل کشور و اقلیم‌های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کودهای پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی‌ها باید اجرا شود.
* کشاورزان بقایای گیاهی را آتش نزنند
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلندمدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند.
سهرابی نامگذاری یک روز در تقویم رسمی کشور با عنوان «گندم و نان» را به دلیل اهمیت آن در زنجیره غذایی انسان‌ها و نقش آن در امنیت غذایی و تامین پروتئین مورد نیاز مردم ایران دانست.

Page Generated in 0/0086 sec