معاون فرهنگی وزارت ارشاد در نشست با اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب مطرح کرد
گروه فرهنگ و هنر: رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست با اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب با اشاره به گستره دوره سیوپنجم در سراسر کشور، نمایشگاه این دوره را نمایشگاهی با محوریت کتاب دانست و اینکه تمام برنامههای اجرایی این دوره از نمایشگاه باید حول محور کتاب و مردم انجام شود.
یاسر احمدوند در جلسه مشترک اعضای شورای سیاستگذاری و شورای برنامهریزی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: همه فعالیتهای این نمایشگاه باید حول محور کتاب طراحی و تدوین شود. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صرفا یک برنامه برای اجتماع مردم نیست و هر اتفاقی که در آن رخ میدهد باید با کتاب نسبت داشته باشد. فعالیتها و برنامههای فرهنگی را باید متناسب با حوزه کتاب طراحی کرد و اولویت این است که مردم کتابخوان، ناشران، فعالان و نویسندگان، انگیزهمند شوند و همه برنامهها در سطوح مختلف برای تحقق این اهداف طراحی شود.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تلاش میکنیم همه مردم ایران به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دسترسی یابند، عنوان کرد: بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کار عظیمی است و ناشران، کتابفروشیها و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در برگزاری آن مشارکت دارند. هدف اصلی این است که مردم در روستاها و شهرهای مختلف به این نمایشگاه دسترسی پیدا کنند که تاکنون محقق شده است. تلاش میکنیم اقشار مختلف از یارانههای مرتبط با خود برای خرید کتاب بهرهمند شوند. احمدوند افزود: امیدواریم بتوانیم زودتر میزبان غرفهسازان باشیم. همچنین باید از ظرفیت میهمانان حاضر در نمایشگاه بیشتر استفاده کرد. از حضور مقام معظم رهبری مدظله العالی و رئیسجمهور در نمایشگاه کتاب سال گذشته بهرهمند شدیم و این حضور جزو اتفاقات بزرگ بود. نمایندگان، وزرا، رؤسای سازمانها و... نیز با حضور و بازدید از نمایشگاه سال گذشته به حل مسائل و مشکلات حوزه نشر کمک کردند.
قائممقام و سخنگوی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هم درباره ثبتنام کتابفروشیها در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: کتابفروشان فعال سراسر کشور که در سامانه «بازار کتاب» عضو شدهاند میتوانند پس از اعلام فراخوان که بهزودی انجام میشود به بخش کاربری خود در نشانی bazarketab.ir مراجعه و تقاضای حضور و فعالیت در شکل مجازی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را ثبت کنند.
علی رمضانی بیان کرد: این دوره نمایشگاه در زمانبندی جلوتری برنامهریزی شد. همه ما موظفیم به صورت حداکثر آنچه را در اختیار داریم به نحوی بهتر ارائه کنیم تا ناشران و مردم استفاده بهتری از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشته باشند. جمعهای چند صد نفری در این نمایشگاه کار میکنند تا این فضا را برای چندهزار ناشر مهیا سازند تا به مردم خدمت ارائه دهند و در نهایت چند میلیون نفر از این فضا بازدید و استفاده کنند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به عملکرد شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: تعامل با شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران را به صورت مفصلتر و جدیتر دنبال میکنیم و از ضعفها و مشکلات این حوزه باخبر هستیم. با این وجود تلاش میکنیم این موضوع را به شکل بهتری پیش ببریم. موضوع تور بازدید دانشآموزان نیز در برنامههای کمیته فرهنگی نمایشگاه دیده شده است و در این باره با آموزشوپرورش و شهرداری تهران برای پشتیبانی از این موضوع در حال مذاکره هستیم. علی رمضانی در پایان به شعار سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت توجه به آینده، موضوع امیدآفرینی و توجه به خواندن، شعار «بخوانیم و بسازیم» برای این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انتخاب شده است.
نصب تابلوهای راهنمای محیطی قبل از آغاز نمایشگاه، ضرورت افزایش سطح کیفی سالن ناشران کودک و نوجوان، تمرکز فعالیتها و دوری از انجام فعالیتهای فرهنگی پراکنده، همخوانی تقسیمبندی سالنها، تعیین زمان افتتاحیه نمایشگاه، انسجام در اقدامات فرهنگی نمایشگاه، تسهیل امور گمرکی نمایشگاه نسبت به دوره گذشته، دعوت از اصناف و اتحادیههای مرتبط به منظور بازدید از نمایشگاه، در نظر گرفتن صندوقهای رای برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در بخشهای مختلف نمایشگاه، امکان نظرخواهی از ناشران شرکتکننده در نمایشگاه و... از جمله موضوعات و پیشنهادهای مطرح شده از سوی اعضای شورای سیاستگذاری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود.