سال گذشته ۷۲۵ نقطه پرتصادف رفع شد و طبق هدفگذاری انجام شده ۴۲۵ نقطه پرتصادف دیگر تا پایان دولت برطرف میشود
یکی از عوامل مهم مرگومیر افراد در کشورهای مختلف، تصادفات رانندگی است؛ بنابراین مطالعه عوامل موثر بر تصادفات از دغدغههای مهم همه کشورهاست. برنامه عملیاتی کاهش جانباختگان در تصادفات شامل اقدامات گستردهای است. در این بین بررسی علل حوادث و تصادفات برای شناخت بهتر عوامل موثر در وقوع آنها و اعمال تغییرات موثر، تقویت قوانین و مقررات رانندگی، آموزش و آگاهی عمومی، بهبود زیرساختها مانند ایجاد و بهسازی بزرگراهها، جادهها و سیستمهای حملونقل عمومی برای کاهش حوادث مورد توجه است. اعمال فناوریهای نوین مانند سیستمهای هشداردهنده تصادف، کنترل سرعت و سیستمهای کمک رانندگی و همکاریهای بینبخشی از جمله همکاری بین نهادهای مرتبط مانند پلیس، مراکز بهداشتی و درمانی، وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای مرتبط برای اجرای یک برنامه جامع و موثر، تنها چند مورد از اقداماتی است که میتوان در یک برنامه عملیاتی برای کاهش تعداد جانباختگان در تصادفات در نظر گرفت.
در همین ارتباط وزیر راه و شهرسازی از ارائه برنامه عملیاتی کاهش سالانه ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات بر اساس برنامه هفتم توسعه در شورای عالی هماهنگی و ایمنی حملونقل خبر داد.
مهرداد بذرپاش در ﻧﺸﺴﺖ ۱۳۵ ﻛﻤﯿﺴﯿﻮﻥ ایمنی راههای کشور که در ساختمان دادمان با حضور اعضای این کمیسیون برگزار شد، به ابلاغ احکام برنامه هفتم توسعه درباره کاهش سالانه ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات جادهای اشاره کرد و تحقق آن را به عنوان یکی از نقاط آسیب جدی دانست که باید در کانون برنامهریزی دستگاههای مسؤول قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: این مهم با تأکید رئیسجمهور به عنوان یک کارویژه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
بذرپاش گفت: نوروز ۱۴۰۳ هماهنگی میان دستگاهها با کاهش جانباختگان جادهای در طرح نوروزی همراه شد که آمار نهایی آن توسط مراجع مسؤول اعلام خواهد شد اما حتی یک جانباخته هم زیاد است و باید برای پیشگیری از آن تدابیری اتخاذ کرد.
وی افزود: تحقق هدفگذاری کاهش ۱۰ درصدی برنامه هفتم توسعه بهعنوان نقشه مسیر ایمنیبخشی به راههای کشور، در رأس سیاستهای وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی رفع نقاط پرتصادف را یکی از اصلیترین محورهای کار وزارت راه و شهرسازی دانست و گفت: در همین راستا سال گذشته ۷۲۵ نقطه پرتصادف رفع شد و طبق هدفگذاری انجام شده با مجموعه پلیس، ۴۲۵ نقطه پرتصادف دیگر تا پایان دولت برطرف خواهد شد.
وی در ادامه با تشریح هماهنگی و انسجام میان دستگاههای اقدامکننده و مسؤول در کاهش تعداد جانباختگان تصادفات، به اقدامات هماهنگ دستگاهها اشاره کرد و افزود: از جمله این موارد، امدادرسانیهای فوری به سانحهدیدگان تصادفات رانندگی، رساندن هرچه سریعتر آنها به مراکز پزشکی و ارائه خدمات درمانی بهنگام و اثربخش، برنامههای تبلیغی و ترویجی با هدف هشدار به رانندگی پرخطر، اعمال قانونی جرایم رانندگی برای کسانی که قوانین و الزامات رانندگی ایمن را رعایت نمیکنند و جان خود و دیگران را به خطر میاندازند، است.
بذرپاش در پایان بیان کرد: پیگیری توسعه ناوگان و کنترل سرعت و رفتارهای شبکه حملونقل عمومی کشور با استفاده از سامانههای هوشمند مثل سامانه سپهتن که باید در آینده توسعه بیشتری یابد، به صورت توأمان میتواند به سفر ایمن در جادهها منجر شود.
ﻧﺸﺴﺖ ۱۳۵ ﻛﻤﯿﺴﯿﻮﻥ ایمنی راههای کشور با دستور کار ارائه گزارش عملکرد دستگاهها در سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ و ارائه پیشنهاد و برنامه عملیاتی در راستای تحقق کاهش ۵۰ درصدی جانباختگان در طول برنامه هفتم توسعه (سالی ۱۰ درصد) توسط دستگاههای مسؤول و عضو کمیسیون برگزار شد.