printlogo


کد خبر: 281129تاریخ: 1403/2/11 00:00
دور دنیا

چرا سفر بلینکن به ریاض نمی‌تواند آرزو‌های آمریکا برای نجات رژیم صهیونیستی را برآورده کند؟
قفل عادی‌سازی!
وزیر خارجه آمریکا که در یک سفر منطقه‌ای برای رایزنی درباره آتش‌بس در غزه و شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس وارد ریاض شده، پس از دیدار با وزیر خارجه عربستان از پیشرفت روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد. آنتونی بلینکن گفت: «ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود». وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد». اظهارات وزیر خارجه دولت بایدن در شرایطی مطرح می‌شود که ریاض و تل‌آویو در نزدیکی توافق عادی‌سازی قرار داشتند. محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی اواخر شهریور سال گذشته در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز آمریکا گفت ریاض به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو به شرط تحقق اهداف فلسطینیان نزدیک می‌شود. محمد بن‌سلمان افزود: مساله فلسطین برای عادی‌سازی روابط با [رژیم] اسرائیل مهم است. ولیعهد عربستان سعودی افزود: ریاض هر روز بیشتر به عادی‌سازی روابط با تل‌آویو نزدیک می‌شود اما به شرط تحقق اهداف فلسطینی‌ها. وی همچنین گفت: واشنگتن پیشنهادی برای برقراری روابط با [رژیم] اسرائیل ارائه کرد و مذاکرات ادامه دارد و خوب است. با این وجود تمام این فعل و انفعالات مربوط به قبل از ۷ اکتبر سال گذشته است. پس از توفان الاقصی اما معادلات کاملا دگرگون شده است؛ از یک طرف در وضعیتی که ترکیه هم حاضر شده تغییر تاکتیک بدهد و در سیاست اعلامی خود ادعا کرده روابط اقتصادی‌اش با رژیم صهیونیستی را قطع کرده، عربستان سعودی حاضر نیست در چنین شرایطی زیر بار هزینه بدنامی عادی‌سازی با اسرائیل برود. از طرف دیگر به گفته ناظران، حتی راه‌حل ۲ دولتی نیز در 6 ماه گذشته مطلوبیت خود را تا حد زیادی از دست داده است و طرف اشغالگر اسرائیلی را در نفی حقوق کامل فلسطینی‌ها مصمم‌تر کرده است.  پایگاه آمریکایی «نشنال‌اینترست» اواخر بهمن سال گذشته در گزارشی نوشت: «حتی اگر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل همین فردا دفتر خود را ترک کند باز هم منجر به برقراری صلح در خاورمیانه نخواهد شد، چرا که بسیاری از اسرائیلی‌ها به راه‌حل ۲ دولتی معتقد نیستند». به نوشته این پایگاه تحلیلی «اما هیچ نشانه‌ای دال بر این وجود ندارد که آسیب ۷ اکتبر نگرش عمومی اسرائیل را به سمت پذیرش ایده یک کشور مستقل فلسطینی تغییر داده باشد». طبق این گزارش، بنی‌گانتس و همچنین اسحاق هرتزوگ (رئیس رژیم صهیونیستی) و حتی یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون، ناراحتی خود را از لفاظی‌های احیا شده دولت بایدن درباره نیاز به راه‌حل ۲ دولتی از زمان آغاز جنگ علیه غزه ابراز و به‌طور خصوصی تأکید کرده‌اند که دولت بایدن از صحبت علنی درباره راه‌حل ۲ دولتی در پیامدهای حمله حماس در ۷ اکتبر خودداری کند.
***
طی یک هفته، سومین وزیر صهیونیست هم مصدوم شد
منابع صهیونیستی دیروز گزارش دادند بنی‌گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در نزدیکی شهرک صهیونیست‌نشین یاد مردخای واقع در غلاف غزه دچار حادثه شده و پایش آسیب دیده است. منابع خبری گزارش دادند بعد از انجام آزمایشات پزشکی مشخص شد پای گانتس شکسته است. این مقام صهیونیست اکنون تحت درمان قرار دارد و قرار است در بیمارستان تل‌هشومیر آزمایشات بیشتری بدهد. پیش از این «ایتامار بن‌ گویر» وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی روز جمعه دچار سانحه رانندگی شده بود که روز گذشته با 3 دنده شکسته از بیمارستان خارج شد. روزنامه عبری تایمز اسرائیل گزارش داد این مقام صهیونیست در پی گذشتن از چراغ قرمز تصادف کرد و دچار شکستگی در ناحیه دنده شد. بر اساس گزارش‌ها، بن گویر و دخترش که در این سانحه در خودرو حضور داشت، کمربند ایمنی نداشتند. در تصاویری که از این حادثه منتشر شده، خودروی وزیر صهیونیست پس از عبور از چراغ قرمز در مسیر حرکت خودروی دیگری قرار گرفته و آسیب می‌بیند. در گزارش رسانه عبری آمده است: «دفتر بن گویر عبور او از چراغ قرمز را تایید نکرده، اما اعلام کرده است این کار در بعضی مواقع لازم است، زیرا بن گویر یکی از تهدیدشده‌ترین وزرای کابینه اسرائیل است. با این حال، شواهد نشان نمی‌دهد که او در زمان وقوع تصادف در معرض تهدید قرار داشته باشد». 
***
تأکید اپوزیسیون رژیم صهیونیستی بر فوریت توافق تبادل اسرا
رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با اشاره به وضعیت کاملا آشفته کابینه این رژیم تاکید کرد در حال حاضر ماموریت فوری‌تر امضای قراردادی در رابطه با اسرای صهیونیست است. یائیر لاپید دیروز اظهار کرد: کابینه در یک آشفتگی کامل است و سیاست آن را هیچ کسی درک نمی‌کند. لاپید با بیان اینکه ماموریت فوری‌تر، قرارداد تبادل اسرای صهیونیست است، گفت: وقت آن است که تصمیم دشوار را بگیریم. او همچنین در واکنش به اقدام برخی افراد ناشناس در نوشتن عبارت‌هایی توهین‌آمیز علیه او و اسرای صهیونیست روی دیوارهای شهرک «کریات گات» گفت: نیازی نمی‌بینم فردی در این زمینه محکوم شود، ما هرگز از هیچ احمقی نمی‌ترسیم. در حالی که گروهی از شهرک‌نشین‌ها و خانواده‌های اسرا خواستار امضای توافقی برای تبادل اسرا هستند،  شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد نتانیاهو در حال حاضر نمی‌خواهد جنگ در غزه را پایان دهد. این شبکه عبری‌زبان همچنین گزارش داد که وزیر امنیت قومی و رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی بر این باور هستند که مساله بازگرداندن اسرا در رأس ماموریت‌های‌شان نیست و فعلا می‌توان برای عملیات رفح منتظر ماند. 

Page Generated in 0/0066 sec