عکس «وطن امروز» از نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی که توسط سپاه توقیف شده و در سواحل خلیجفارس پهلو گرفتهاند
گروه سیاسی: «یکصد و هفت سال» قبل در نخستین روزهای فصل بهار، وثوقالدوله که رابطه خوبی نیز با انگلیسیها برقرار کرده بود، اعلام کرد آماده است «پلیس جنوب» را به رسمیت بشناسد. آن روزها پلیس جنوب با نام «اسپیآر» و تحت فرماندهی ژنرال سایکس سالها بود در ایران حضور داشت و به طور غیررسمی در مناطق ایران در حال فعالیت بود. آن روزها هر چند فعالیت انگلیسیها در ایران غیررسمی تلقی میشد اما حکومتهای وقت نسبت به حضور انگلیسیها در دریای جنوب ایران مخالفت نداشتند و جنوب ایران به منظور بهرهبرداری و ارتباط انگلیس با هند، کاملا تحت اختیار انگلیسیها قرار داشت. زیاد نبودند کشورهایی که بر دریاها تسلط داشتند و از این طریق میتوانستند آزادانه در جهان حرکت کنند و منافع خود را تثبیت کنند. در آن سالها برای ما آزادی سرزمینها و رهایی بنادر یک هدف محسوب و تبدیل شدن به قدرت دریایی رویا تلقی میشد. تسلط بر دریا رویایی بود که همه حکومتهای پیشین در دستیابی به آن ناکام مانده بودند. پادشاهان ایرانی جز مقاطع کوتاه، نه توانسته بودند نیروی نظامی دریایی تشکیل دهند و نه فعالیتهای تجاری دریاییشان فراتر از ماهیگیری و صید میرفت! مثلا در ماجرای اخراج پرتغالیها از خلیج فارس گزارشها میگوید ایران با نیروی دریایی کشور دیگری وارد درگیری شد! البته دهم اردیبهشت ماه که «روز ملی خلیج فارس» نام گرفته، در حقیقت یک روز تاریخی برای مردم ایران است، چرا که توانستند به اشغالگری پایان دهند.
حتی زمانی که ناوهای جنگی توسط پهلوی خریداری شد، ما در چنان وضعیت شکنندهای قرار داشتیم که درباره شرایط آن در اسناد تاریخی نوشته شده: « شهریور 1320 به رغم بیطرفی ایران در جنگ دوم جهانی، نیروی دریایی در شمال و جنوب مورد حمله روسیه و انگلستان قرار گرفت و نیروی دریایی ایران از بین رفت و دریابان بایندر و 600 نفر از افسران و درجهداران نیروی دریایی در پی مقاومت جسورانه خود شهید شدند».
با گذر از مقدمه و توصیف شکستهای تحمیل شده بر ایران در ادوار گذشته، باید افتخار کرد که ماجرا به همین منوال پیش نرفت. میتوان در این مجال رشادتهای شهید «نادر مهدوی» را ردیف کرد و بار دیگر انهدام نفتکش اساسبریجتون را بازخوانی کرد اما امروز، «وطن امروز» قصد دارد برای مخاطبان خود لحظه ویژهای را به ثبت برساند؛ لحظهای تاریخی که نه تنها روایتکننده تسلط ایرانیها بر دریاست، بلکه نشاندهنده پایان جولان سلطهگران در خلیج فارس است. تصویری را که مقابل شما قرار دارد و توسط عکاس «وطن امروز» شکار شده است، میتوان روایت سالها مقاومت و ایستادگی دانست و بدان افتخار کرد. این تصویر که نخستین بار منتشر میشود، لحظه توقیف نفتکش «Niovi» آمریکایی و کشتی کانتینربر با نام «MSC Aries» رژیم صهیونیستی را در کنار یکدیگر نشان میدهد. تا پیش از این تصویر منتشر شده از کشتی MSC همان تصویر منتشر شده بود که توسط خدمه آن ضبط شده بود.
با نفتکش «Niovi» آشنایی مختصری داریم؛ این نفتکش 13 اردیبهشت سال گذشته در پی شکایت شاکی و دستور مقام قضایی توسط نیروی دریایی سپاه توقیف شد. در آن زمان این نفتکش، دومین نفتکشی بود که ایران در کمتر از یک هفته توقیف کرده بود. پیش از آن نیروی دریایی ارتش یک نفتکش خارجی متخلف با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده بود.
در همان زمان دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه گفته بود: وقتی رزمندگان ما در حال توقیف یک فروند نفتکش متخلف که ۹۰۰ تن گازوئیل ما را داشت غیرقانونی قاچاق میکرد، بودند، آمریکاییها به حمایت کشتی متخلف، 2 جنگنده A10 را که ویژه جنگهای نزدیک است به پرواز در میآورند و اقدامات خطرآفرین و کاملاً غیرحرفهای انجام میدهند. وی ادامه داد: دوباره یک بالگرد، یک هواپیمای بدون سرنشین و یک هواپیمای با سرنشین میفرستند به نقطهای که ما در حال بازرسی شناور بودیم. در نهایت رزمندگان ما با اقتدار میایستند و اخطار میدهند. آنها لشکرکشی کردند اما رزمندگان اسلام این کشتی را گرفتند و آوردند.
سردار تنگسیری با اشاره به عملیات ۱۷ ربیع در سال ۱۴۰۰ و سرافکندگی استکبار گفت: آمریکاییها با ۵ ناو جنگی آمدند تا کشتی متخلف را فراری دهند اما سربازان این ملت محکم ایستادند و آنها تو دهنی خوردند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تأکید کرد: در زمان طاغوت اگر کشتیای از تنگه هرمز عبور میکرد؛ چه شناور تجاری و چه شناور نظامی، ما ایرانیها حق نداشتیم از آن سوال کنیم اما اکنون این اقتدار را شهدا ایجاد کردند که مجبورند جواب دهند.
25 فروردین 1403 نیز کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز توقیف شد. درباره این کشتی عنوان شده مالک آن «ایال عوفر» است که سال ۱۹۵۰ در حیفا متولد و بنیانگذار و رئیس شرکت کشتیرانی زودیاک، از بزرگترین شرکتهای کشتیرانی جهان است. عوفر یکی از ثروتمندترین افراد اسرائیل به شمار میآید و ثروتی نزدیک ۱۰ میلیارد دلار دارد و در فهرست ثروتمندترین افراد جهان که توسط مجله فوربس منتشر میشود نیز قرار دارد.
همان زمان رسانههای عبری در تحلیلی پیرامون اقدام جسورانه سپاه، توقیف کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی را ضربه به شاهرگ اقتصادی این رژیم که از عمق کشورهای عربی خلیج فارس تا اراضی اشغالی امتداد مییابد، عنوان کردند. شبکه تلویزیونی «کان» به نقل از «دانی زاکین» مدیر رادیو ارتش اسرائیل نوشت: عملیات دریایی ایران «بسیار مهم» است، «زیرا ایرانیها با این اقدام، درصدد وارد کردن ضربه اقتصادی مشابه با حملات دریایی یمنیها به کشتیهای عازم اسرائیل در کانال سوئز بودند» و با این اقدام جسورانه قدرت خود را به رخ کشیدند.
* اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا
حالا رویای دیرینه ایرانی محقق شده است و ایرانیها در دریا دارای یک شبکه کشتیرانی مستحکم هستند. همچنین در تجهیزات و راهبردهای نظامی نیز حرف برای گفتن دارند. ناوهای ایرانی امروز با حضور در دریای سرخ امنیت شبکه کشتیرانی را تامین میکنند و در صورت نیاز با دزدان دریایی درگیر میشوند.
خلیج فارس نیز منطقه امن دریایی دنیا شناخته میشود که نیروی دریایی سپاه و ارتش نظم و امنیت دریایی را به شکل مثالزدنی برقرار کردهاند. ایران اسلامی امروز نه تنها دارای نیروی دریایی مستحکم و مقتدر است، بلکه این اعتماد به نفس را پیدا کرده است که برای تامین امنیت و تثبیت موقعیت هر زمان که نیاز بداند اقدام به عملیات کند. میدانیم اگر کشوری دارای پشتوانه محکم مردمی و توان راهبردی نباشد، هر چند از تجهیزات به روز هم برخوردار باشد، این اعتماد به نفس را نخواهد داشت که از منافع خود دفاع کند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، با اشاره به اینکه اینجا خلیج فارس، پرشین گالف است، اظهار کرد: کسی نمیتواند این اسم را عوض کند. روز ملی خلیج فارس ۱۴ سال پیش نامگذاری شد و از آن روز تاکنون دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس است.
دریادار علیرضا تنگسیری با بیان اینکه جوانان باید بدانند دهم اردیبهشت افتخاری برای همه ایرانیان است، افزود: سال ۱۶۲۲ میلادی وطن را آزاد کردند و افتخارش برای این مردم هست. مقابله با پرتغالیها نشان داد ایران و ایرانی در مقابل ظلم به هرگونه؛ چه امپریالیسم چه استکبار، ایستادگی خواهد کرد.
سردار دریادار تنگسیری با اشاره به 8 سال دفاع مقدس خاطرنشان کرد: مردم هرمزگان هم با استکبار جهانی مبارزه کردند و شهید دادند و هم در برابر نوکر استکبار که به تمامیت ارضی کشور ما حمله کرده بود، ایستادگی کردند. افتخار خلیج فارس متعلق به همه ایرانیان است. اینجا محل و مرقد بزرگان ما است؛ ما اینجا هستیم و اینجا میمیریم.
وی با بیان اینکه خلیج فارس متعلق به همه ایرانیهاست، تاکید کرد: کشورهای خارجی در منطقه هیچ جایگاهی ندارند، آنها بدانند حتی نام خلیج فارس را هم نمیتوانیم با کسی تقسیم کنیم، زیرا ایران طولانیترین ساحل را در خلیج فارس دارد؛ هزار و ۷۵۵ کیلومتر بدون احساب سواحل جزایر و چنانچه بخواهیم سواحل جزایر را نیز حساب کنیم، چیزی حدود 5 هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل با خلیج فارس داریم. همچنین عمیقترین مسیر دریانوردی در آبهای ایران است؛ آبراهی بینالمللی از بین جزایر ما عبور میکند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اهمیت خلیج فارس در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: اهمیت خلیج فارس فقط به ۶۲ درصد صادرات نفت یا ۴۰ درصد صادرات گاز نیست، زیرا زمانی که به تاریخ بازمیگردیم، میببینم پرتغالیها با چه مشقتی با شناورهای بادبانی سالها پیش به اینجا آمدند و تا بیرونشان نکردیم، از این منطقه خارج نشدند.
وی تاکید کرد: خلیج فارس در امر راهبرد کشور بسیار مهم است و کشورهای معاند هر کاری انجام دهند و هر قدر بخواهند از اهمیت این منطقه کم کنند، نخواهند توانست.
دریادار تنگسیری با اشاره به شهدای جزیره هرمز گفت: جزیره هرمز ۳۸ شهید تقدیم انقلاب کرد. زمان دفاع مقدس این جزیره تنها 3 هزار نفر ساکن داشت و ۳۵ شهید داد. از یک خانواده ۹ شهید، افتخاری برای هرمزگان است که نشان میدهد مردم چقدر پای کار هستند. وی با بیان اینکه ما از کمیت مرزهایمان دفاع میکنیم، افزود: محکم پای مرزهای کشورمان ایستادهایم، نه مانند آن زمانی که نفت ملی شد. آن زمان 3 نفتکش از ایتالیاییها اجاره کردند اما نفتکشها را در اقیانوس هند گرفتند و به شاه خبر دادند این 3 نفتکش را گرفتند، شاه گفت بگویید یکی را بگیرند و دوتای دیگر را بدهند اما الان استکبار جهانی که ادعایش هم میشود، اگر نفتکش ما را بگیرد، ما نیز نفتکشهای آنها را خواهیم گرفت و تاکنون نیز چنین کردهایم، این به معنی اقتدار ایران و ایرانی است.