روایت «سیانان» از نارضایتی فزاینده جوانان آمریکایی نسبت به شرایط موجود ایالات متحده
گروه بینالملل: شبکه «سیانان» با انتشار نتایج یک نظرسنجی که توسط این رسانه خبری انجام و منتشر شد، تاکید کرد: جوانان آمریکایی از گزینههای موجود برای انتخابات ریاستجمهوری در این کشور راضی نیستند، ریاستجمهوری بایدن را شکستخورده میدانند و آمریکا را در مسیر درستی نمیبینند.
در گزارش خبرگزاری «سیانان» عنوان شد اعتراضات ضد اسرائیلی در پردیس دانشگاههای مختلف آمریکا تا حدی ناشی از مخالفت جوانان این کشور با حمایت رئیسجمهور دموکرات غیرمحبوبشان از [رژیم] اسرائیل است. این گزارش افزود: عصبانیت و ناامیدی جوانان آمریکایی آشکار و در حال افزایش است. این اعتراضات پدیدهای بسیار فراتر از دیدگاه آنها درباره خاورمیانه و تهدیدی بزرگ برای کمپین جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در انتخابات آتی این کشور در مقابل دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق این کشور است.
نظرسنجی جدید «سیانان» نشان میدهد در میان رایدهندگان جوان ۱۸ تا ۳۴ ساله، بایدن با اختلاف ۱۱درصد از رقیب جمهوریخواه خود، ترامپ، عقب است. این در حالی است که همواره رایدهندگان جوان بخشی از پایه استوار حمایت از دموکراتها بودهاند. در میان همه آمریکاییها، تنها کمتر از نیمی (۴۷ درصد) از رایدهندگان ثبتنام شده در نظرسنجی سیانان گفتند که از گزینههای موجود برای انتخاب در روز رایگیری راضی هستند. این آمار زمانی ناامیدکنندهتر میشود که بدانیم فقط ۳۷ درصد رایدهندگان جوان از نامزدهای کنونی احزاب راضی هستند. هنگامی که نامزدهای احتمالی دیگر نیز به موارد نظرسنجی اضافه میشوند، بیش از یکپنجم رایدهندگان ثبتنامشده ۱۸ تا ۳۴ سال از رابرت اف کندی جونیور حمایت کردند. به گفته جنیفر آگیستا، مدیر نظرسنجی سیانان، بایدن در هر موضوعی که در این سنجش پرسیده شده، رتبه منفی (کمتر از ۵۰ درصد) گرفته است. وی افزود: بدترین رتبه او درباره مدیریت جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه (۲۸درصد موافق در مقابل ۷۱ درصد مخالف) بود. مدیریت بایدن در موضوع جنگ غزه با مخالفت ۸۱ درصدی جوانان زیر ۳۵ سال و عدم تایید اکثریت دموکراتها (۵۳ درصد) روبهرو بوده است. آگیستا افزود: در این نظرسنجی، بایدن در میان رایدهندگان جوان نسبت به دیگر نظرسنجیهای اخیر سیانان از جوانان وضعیت بدتری دارد. نکته قابل توجه دیگر در این نظرسنجی اینکه ۶۸ درصد آمریکاییهای جوان، ریاستجمهوری بایدن را شکستخورده توصیف کردند. این آمار بیش از سایر گروههای سنی و با وجود برخی تلاشهای بایدن برای پرداختن به مسائل مهم رایدهندگان جوان (از جمله کاهش بدهی دانشجویان) به دست آمده است.
این گزارش افزود: موضوع فقط بایدن و موضوعاتی نیست که جوانان آمریکایی را آزار میدهد؛ تنها ۳۸ درصد جوانان آمریکایی از وضعیت مالی شخصی خود راضی هستند. از سوی دیگر نظرسنجی دانشگاه هاروارد از جوانان آمریکایی ۱۸ تا ۲۹ ساله نشان میدهد کمتر از یک نفر از هر ۱۰ نفر حرکت آمریکا را در مسیر درستی میداند و ۵۸ درصد جوانان گفتهاند این کشور در مسیر اشتباه قرار گرفته است. در حالی که در نظرسنجی 4 سال پیش دانشگاه هاروارد، بیش از ۲۰درصد جوانان حرکت کشورشان را در مسیر درست ارزیابی کرده بودند. در بخشی از این گزارش آمده است: فرانک لونتز، تحلیلگر و برگزارکننده جمهوریخواه نظرسنجیها، اخیراً ویدئویی را با اریکا هیل از شبکه سیانان درباره گروههای متمرکزی که با جوانان برگزار کرده بود به اشتراک گذاشت که از آنها پرسیده بود: آیا دموکراسی آمریکایی را قوی میدانید یا خیر. در پاسخ تعداد بسیار کمی به این سوال پاسخ مثبت دادند. لونتز تاکید کرد: «آنها (جوانان آمریکایی) کسی را دوست ندارند. آنها جو بایدن را خیلی پیر و دونالد ترامپ را فاسد میدانند و به دنبال یک اُسوه هستند، به دنبال کسی هستند که آرزوی آن را داشته باشند اما چنین کسی را نمییابند و این ناامیدکننده است». سیانان در پایان گزارش خود تاکید کرد: جایگزین کردن خوشبینی در میان جوانان آمریکایی در دوران ریاستجمهوری بایدن، برای او و دموکراتها قبل از روز انتخابات دشوار خواهد بود.
***
دانشجویان دانشگاه سانفرانسیسکو هم به موج اعتراضها پیوستند
دانشجویان دانشگاه سانفرانسیسکو نیز با برپایی چادرهایی در حمایت از فلسطینیان و برقراری آتشبس در غزه، به صف دانشجویان آمریکایی معترض به جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی در این باریکه پیوستند. تارنمای انبیسی گزارش داد: دانشگاه سان فرانسیسکو جدیدترین دانشگاه بزرگ ایالتی آمریکاست که دانشجویان آن با برپایی چادر، همبستگی خود را با اعتراضاتی که در سراسر ایالات متحده شکل گرفته است، ابراز کردهاند. سازماندهندگان این اعتراضات از جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به دلیل موضعگیریهایش درباره جنگ غزه انتقاد کردند و گفتند آمریکا باید اقدامات بیشتری را برای جلوگیری از تداوم حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه حماس که باعث به شهادت رسیدن دهها هزار غیرنظامی فلسطینی شده است، انجام دهد. این گزارش افزود: مانند سایر دانشگاههای آمریکا، در دانشگاه سانفرانسیسکو نیز روز دوشنبه به سرعت ۳۰ چادر برپا شد و دانشجویان معترض قبل از برپایی چادرها در مرکز دانشجویی این دانشگاه تجمع کردند. این رسانه آمریکایی مدعی شد برخلاف دیگر دانشگاهها، پلیس یا گارد امنیتی در محل این دانشگاه حاضر نبود. سخنگوی دانشگاه سانفرانسیسکو نیز در بیانیهای ادعا کرد حقوق دانشجویان برای اعتراضات آرام احترام میگذارد و تلاش میکند محیط دانشگاه را عادی نگه دارد.