printlogo


کد خبر: 281238تاریخ: 1403/2/13 00:00
پشت‌پرده اقدام گوگل در اخراج ده‌ها نفر از کارکنان خود؛ پای دلار‌های اسرائیلی در میان است
سرچ ترور با گوگل!

گروه بین‌الملل: گروهی از کارکنان گوگل، از این غول فناوری آمریکایی شکایت کرده و مدعی شدند اخراج حدود ۵۰ کارمند به دلیل اعتراض به قرارداد ابری با رژیم صهیونیستی، غیرقانونی بوده است. این شکایت یک صفحه‌ای روز دوشنبه نزد کمیسیون روابط کارگری ملی آمریکا (NLRB) تنظیم و در آن عنوان شد گوگل با اخراج کارکنان، در حقوقی که تحت قانون کار آمریکا برای حمایت از شرایط کاری بهتر دارند، مداخله کرده است. گوگل ماه جاری اعلام کرد ۲۸ کارمند را که هنگام اعتراض به قرارداد پروژه نیمبوس، کار در دفاتر این شرکت را مختل کرده بودند، اخراج کرده است. پروژه 1.2 میلیارد دلاری نیمبوس به صورت مشترک به گوگل و آمازون اعطا شده تا خدمات ابری برای رژیم صهیونیستی فراهم کنند. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد ۲۰ کارمند دیگر را که هنگام حضور در دفتر این شرکت، به این قرارداد اعتراض کرده بودند اخراج کرده است. گوگل در بیانیه‌ای روز سه‌شنبه اعلام کرد رفتار این کارکنان، کاملا غیرقابل قبول بود و باعث شد کارمندان دیگر، حس تهدید شدن و ناامنی پیدا کنند. این شرکت اعلام کرد ما به دقت، تایید و مجددا تاکید کردیم هر فردی که کارش خاتمه یافته، مستقیما و به طور قطعی در ایجاد اختلال در داخل دفاتر ما نقش داشته است. کارکنان اخراجی می‌گویند این پروژه از توسعه ابزارهای نظامی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند. گوگل اعلام کرده است که قرارداد نیمبوس برای کاری بسیار حساس، محرمانه یا نظامی مرتبط با سلاح‌ها یا سرویس‌های اطلاعاتی، منعقد نشده است. زلدا مونتز، کارمند سابق گوگل که در جریان اعتراضات علیه پروژه نیمبوس دستگیر شد، اظهار کرد: گوگل، کارمندانش را اخراج کرد تا سازماندهی را سرکوب کند و این پیام را به کارکنان خود بفرستد که مخالفت را تحمل نخواهد کرد. وی در بیانیه گروه «هیچ فناوری برای آپارتاید»، گفت: گوگل در تلاش است ترس را در کارکنان ایجاد کند.کارکنان عضو این گروه، خواستار بازگشت به کار خود و دریافت حقوق معوقه و یک اظهاریه از سوی گوگل هستند که حقوق کارکنان برای ایجاد تشکیلات را نقض نخواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، شورای عمومی NLRB که به عنوان یک دادستان عمل می‌کند، شکایات را مورد بررسی قرار داده و تلاش می‌کند ادعاهای واجد رسیدگی را حل و فصل کند. اگر اقداماتش نتیجه‌بخش نباشد، شورای عمومی می‌تواند پرونده‌ها را نزد قضات اداری و یک هیات ۵ نفره منصوب شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا پیگیری کند. گوگل بر سر مشارکت در پروژه نیمبوس هنگامی که این قرارداد سال ۲۰۲۱ امضا شد، با انتقاد روبه‌رو شد. صدها کارمند گوگل و آمازون، در نامه سرگشاده‌ای، علیه این قرارداد گفتند:‌ این فناوری‌ها به شنود بیشتر و جمع‌آوری غیرقانونی داده از فلسطینی‌ها کمک می‌کنند. بر اساس گزارش ورج، از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر گذشته، کارمندان گوگل به این قرارداد خدمات ابری اعتراض کرده‌اند و بیش از ۶۰۰ نفر، نامه‌ای را امضا کرده و از گوگل خواستند اسپانسرینگ کنفرانس Mind the Tech را متوقف کند. پروژه نیمبوس، قراردادی 1.2 میلیارد دلاری است که شرکت گوگل و خدمات وب آمازون با دولت و ارتش اسرائیل منعقد کرده‌اند. از همان ابتدای راه‌اندازی پروژه نیمبوس در سال ۲۰۲۱ میلادی، جمعی از کارمندان نسبت به اینکه این فناوری گوگل می‌تواند به نیروهای نظامی اسرائیل در نظارت و آسیب رساندن به فلسطینیان کمک کند، مراتب نگرانی و اعتراض خود را اعلام کردند. کارمندان گوگل اعلام کرده‌اند پروژه نیمبوس از آن نوع قراردادهای پرسودی است که خطوط اخلاقی قیدشده توسط کارکنان گوگل را نادیده می‌گیرد. وزارت دارایی اسرائیل آوریل ۲۰۲۱ قرارداد خود با گوگل و آمازون را به عنوان «راه‌حل فراگیر ابری برای استفاده دولت، نهادهای دفاعی و...» اعلام کرد.
گوگل تا حد زیادی از انتشار جزئیات قرارداد، قابلیت‌های خاصی که اسرائیل دریافت خواهد کرد یا چگونگی استفاده از آن توسط اسرائیل خودداری کرده است. ژوئیه ۲۰۲۲ میلادی نیز وب‌سایت «اینترسپت» گزارش داد اسناد آموزشی پرسنل دولت اسرائیل نشان می‌دهد نرم‌افزاری که گوگل ارائه می‌کند، می‌تواند چهره افراد را شناسایی کند، حالات عاطفی را از روی حالات چهره اندازه‌گیری و اشیا را در تصاویر ویدئویی ردیابی کند.
آتل ارلینگسون، سخنگوی Google Cloud سپتامبر ۲۰۲۲ گفته بود این شرکت با افتخار از دولت اسرائیل حمایت می‌کند و به این ترتیب استدلال منتقدان پروژه Nimbus را نادرست ارزیابی کرد. موضوع این قرارداد تجهیزات و پشتیبانی «رایانش ابری» از جمله زیرساخت‌ها و نرم‌افزارهای رایانه و اینترنت و تجهیزات هوش مصنوعی است. کارمندان وابسته به گروه اعتراضی «نه به تکنولوژی برای آپارتاید» در دفتر این شرکت در نیویورک و سانیویل کالیفرنیا در تجمع اعتراضی شرکت کردند. سال گذشته و پس از آغاز جنگ غزه در ماه اکتبر،‌ معترضان با در دست داشتن بنرهایی که روی آن نوشته شده بود «دیگر نسل‌کشی برای منفعت نیست»، راهپیمایی کردند. گوگل تنها شرکت تجاری نیست که در رابطه با اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است.
مک دونالد یکی از چند ابرشرکت بزرگ غربی مانند استارباکس و کوکاکولا است که اخیرا با بایکوت معترضان به حملات اسرائیل به غزه روبه‌رو شده‌اند. سال گذشته اغذیه‌فروشی زنجیره‌ای مک‌دونالد نتوانست به اهداف خود در میزان فروش دست یابد که بخشی از آن به بایکوت محصولات این شرکت به علت حمایتش از اسرائیل بود. زلدا مونتس، کارمند سابق گوگل که در جریان اعتراضات پروژه نیمبوس دستگیر شده، در بیانیه‌ای گفت: گوگل با اخراج گروهی از کارکنان معترض سعی در سرکوب و سازماندهی اعتراضات داشت و این پیام را به نیروهای خود فرستاده که بدانند مخالفت را تحمل نمی‌کند. مونتس سپس اضافه کرد: گوگل با این اقدام در پی ایجاد ترس در میان کارکنان خود است.

Page Generated in 0/0073 sec